ניהול פורום גם תרומה למצב

atidih1

New member
ניהול פורום גם תרומה למצב

כאשר היצעתי הגדרות למרכיבים של אלימות בפוטנציה, העיקרון שלי לפחות היה, שכל פטור ממעשי ונדליזם, אלימויות קטנות, היעדר נורמות התנהגות, כל מה שמריח הפקרות (שלא לדבר על זו עצמה) וכך רשימת חריגים בנושא, מכאן ועד הודעה חדשה - הללו לדעתי, יש בהן זרע הפורענות לאותה אלימות שבדרך וממנה לאלימות תרתי משמע. כך, למשל, נתתי דוגמא שרציחות נהג המונית בהרצלייה, בוויכוח על כלב וכו', התחילו ממעשים של יום יום שאנו פוטרים אותם כמעשי שובבות ושיעמום אבל הללו - כך דעתי - הם זרע הפורענות שנינבט ולאחר מכן הופך לכדור שלג והתוצאות מוכרות. בין המרכיבים שצויינו כאן ולא רק על-ידי, נשכח משום מה האנטרנט. לדעתי, יש באנטרנט מרכיב אמנם קטן וחסר חשיבות בעיניי אבל גם הוא משחק ומהווה שחרור מסוים לגבי אותם שלא מצאו לאן להוציא את דחפיהם בדרכים ה"מקובלות". במעט הדברים שהצבעתי עליהם בתופעות האנטרנט, שאפשרות הצטרפות אליו (איני יודע מי המציא זאת), מאפשרת לתת לעצמך גיל של שנה אחת! ולכנות עצמך "התיש המעופף" או "גפילטע פיש" או השד יודע מה וזו כבר התחלה למה שהתכוונתי "שחרור" ואז השמיים הם הגבול . ואכן, באחד האתרים שכתבתי בו, היה פורום שבו היו העלבות, הודעות בוטות כלפי מי שלא הסכימו עם דעתו - עדיין לא נורא. אבל באותו פורום, היה אחד שהגדיל לעשות (היה לו שם בומבסטי) וכתב חופשי חופשי וניבל את פיו שלא לדבר על התבטאויות בוטות במיוחד. ולענייננו, מנהלת הפורום הנזכר, לא רק שהתירה את היות המצב הנ"ל שמנוגד לכתוב בנהלים כי אם תמיד ליטפה את ה"נאור" שלנו. אני "מבין" את אותה מנהלת וזה בגלל הרצון שלה לשמור על רייטינג גבוה אבל התעלמה מנהלים וכיו"ב. אבל הרי אנו עוסקים - ובפורום זה במיוחד - בכל דרך שתמנע הזדמנות למרכיבים של האלימות וזו שקודמת לה, להשתחל לחיינו. האנטרנט גם מהווה אכסנייה לכל מיני טיפוסים שרק רופא מומחה שאיני יודע דבר בתחומו, הוא התשובה למנוע את כניסתם למקום שכה רבים וטובים נמצאים בו. עתידי המנחם

seeyou

New member
בעיקרון אתה צודק-../images/Emo45.gif אבל

כאשר אתה מתכוון להגביל את חופש הדיבור אתה צריך לדעת שאין דעה אחד מקובלת על כולם ועוד דבר אחד שאתה צריך ללמוד את ערכם של המילים בעיניים של הזולת. זה שאתה כתבת בתגובה לתגובה שלי "זה לא לעיניין" פרוש שלי היה שאני טיפש שלא מבין הרבה... מה אתה חושב שהיה קורה לך ,במפגש פנים אל פנים עם אדם "רגיש" יותר ממני? הביטוים האקדמים שלך טובים באמת מאחורי פרגות אחרת אתה מזמין תגובה אלימה. הפילוסוף הצרפתי,מונטין,דגל בסיסמא -אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש

שילה1

New member
גם אתה צודק.יש דרכים להבעת דעה.

וסתימת פיות -גם היא אלימות!

ועוד

יש המספרים בחדרי חדרים (כדי שלא תשמעי פוחדים ממך פחד מוות) שאפילו נחסמת בגלל סתימת פיות לאחרים מה תגידי על זה?

atidih1

New member
תגובה ל"זה לא לעניין"

קצת באיחור אבל ממש מתבקש. התרשמתי שהגולש נפגע ע"י המילים כבכותרת אז ראשית הציטוטים שלו עצמו, מהפילוסוף הצרפתי, שקטונתי להבין את אלה כי הללו רחוקים ממני. וכך הוא אמר: "אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש" אז נו? מכל מקום, אני בפורום זה, יכולתי להיפגע ממש ע"י מה שיש והללו נאמרו בפירוש לכתובתי אבל לא נפגעתי כי אם כואב ומיצר על כי לא רק שלא קוראים דברים שאני כותב (והללו לא בנושאים פרטיים שלי) ועוד זוכה לכינויי "חיבה" בעוד שלא רק שאין קוראים את רובם של הדברים אלא שחמור יותר לדעתי, חוזרים על מנטרות בנות מיליון שנה ורוצים להמשיך בהן עוד מיליון שנה - אתה ומסריך אם הם טובים ואם לאו, כמוהם כעב"מים. כך, למשל, המנטרה שכל הפורום מתעסק בה והיא ה"פתרון" לאלימות כאשר זו "נפתרת" כמו קודמותיה שכאמור יש לה זקן או שיש להעיר לסוטים למיניהם - פרחחים, ונדליסטיים וכיו"ב - ולא לנותני השירות שכידוע מקבלים על כך שכר. זאת, כאשר הפורום הזה חייב להעביר מסרים עם תכלית (עם כל הנאיביות שבאמירה זו). אז לסיכום, יש שהבנתם או בחירתם את הנושא מאוד סלקטיבית. לשם כך אצטט לא פילוסוף כי אם אחד "עמך" כמוני שייתכן שכבר סיפרתי זאת בפורום זה או אחר: בתור ארוך לאוטובוס, צעקן צועק לעבר ה"סרדינים" שהצליחו להיכנס "תצטופפו, המון מחכים לחזור הביתה". כאשר זה כבר בעצמו הפך ל"סרדין" הוא צועק לצעקן בחוץ "אין מקום, אנחנו נחנקים..." מסקנה, כל בחינת מצב תלויה בכל רק לא באמת הבסיסית. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
לא לאלימות

כתיבה בפורום זה או אחר היא זכות לכל אדם. דרך נוחה להביע מחשבות, הגיגים ודעות. ויש המנצלים במה זו לרעה ומשתלחים באחרים אשר דעתם נוגדת את שלהם. את אלו (המשתלחים) יש להוקיע. כמו הצורך לעשות זאת בחיים עצמם. אולם, גם בעולם הוירטואלי, ישנם כאלו שמעדיפים להעלים עין ולטמון את הראש בחול. לא אתייחס לפורומים אחרים רק אומר כי בפורום זה אין מקום לכל סוג של השתלחות ופגיעה במי מהכותבים. בהחלט מותר לחלוק על דעת האחר אך יש דרכים לומר אותם מבלי לפגוע. כשם הפורום כך ננהג.

למעלה