ניהול עץ על האינטרנט – PhpGedView

Baruch K

New member
ניהול עץ על האינטרנט – PhpGedView

כידוע לחלקכם, אני מטפל בעץ שמכיל מעל 23,400 שמות, וקצב העדכון בו הינו גדול מאד ( כ 150-500 כניסות ביום ). כמות העדכונים היא אדירה וכמעט בלתי אפשרי להציג עץ מעודכן באופן קבוע, כי מיד לאחר העלאת עץ מעודכן, הוא הופך למאוד לא מעודכן. חיפשתי פתרון וכנראה שמצאתי : לאחרונה, התקנתי באתר המשפחה שלי, תוכנה חדשה לניהול עץ המשפחה. תוכנה זאת הנקראת : PhpGedView הינה תוכנה חופשית , ומאפשרת לכל מבקר לראות את העץ ברמת הפרטיות הנקבעת ע"י המנהל. כמו כן מאפשרת עדכון והוספה ע"י המשתמשים – ישירות ל אתר. שנויים אלו יראו רק לאחר אישור מנהל. בפועל : משתמש ( מבקר ) אקראי – יראה פרטים על אנשים שנפטרו, ולגבי אנשים חיים יראה רק "פרטי" ללא שם . משתמש שירשם ( ויאושר ע"י המנהל ) יוכל לראות שמות של אנשים חיים, אולם פרטים נוספים – יראה רק עבור אלו הקשורים אליו ברמת קרבה שנקבעת ע"י מנהל. כמו כן, ניתן להגדיר עבור כל משתמש מה הרמה שהוא יוכל לעדכן ולהוסיף פרטים לעץ. בימים אלו אני מריץ נסיונות ובודק את רמת האבטחה. ולצורך כך, הייתי שמח אם גם חברי הפורום יסייעו בבדיקות אלו , יעירו ויאירו ואם תוכלו : אף תמצאו פירצות אבטחה ( אני יודע שברובכם אינכם "האקרים" ). בכוונתי – במידה והכל יהיה תקין, לפתוח את העץ לכולם ( כולל פרסומו במנועים המקובלים ) בקרוב. כתובת האתר שלי : www.krotman.co.il כתובת העץ האמור : www.krotman.co.il/pgv ,תודתי מראש.

עמי60

New member
אני סקרן לדעת לפי איזה מסמכים

אתה יודע שיוסי מאיסטנבול נולד ב 880 ??

Baruch K

New member
רבי יוסיי

מכיוון שאינני צאצא ישיר שלו, אין בידי מסמכים, אולם עפ"י 2 דברים ניתן להעריך את תקופתו: 1. קיים רישום ( נפוץ במשפחות הרבנים) לגבי צאצאיו, וספירת הדורות מביאה אותו לתקופה האמורה. 2. ידוע שחי ופעל לקראת סוף המילניום הראשון. כך, שאולי לא 880 אז 850 או 920.... בכל מקרה, אני אינני מומחה לתקופה האמורה, ואודה שלא חקרתי אותה לעומק.

עמי60

New member
ראה ידידי ,באותו הגיון אני

יכול לכתוב שאני צאצא של משפחת בר-כוכבא וטיל אוילנשפיגל הוא צאצא של הורדוס...

yaelgro

New member
אם איזו תוכנה אתה מייצא

את קובץ ה-GEDCOM? אני מניחה בכל מקרה שעיצוב האתר, העיבודים לסטטיסטיקות וכד' זה הכל פרי עמלך, אבל הייתי שמחה לעצות לאיך להפוך את העץ שברשותי לאינטרנטי, על מנת שבני המשפחה יוכלו לצפות בעץ, ובשלב מאוחר יותר גם לעדכן אותו. תודה, יעל.

Baruch K

New member
יצוא GEDCOM

כל GEDCOM מתאים בדרך כלל. במקרה הנ"ל PAF מתאימה יותר בגלל נושא יצוא התמונות וכן בגלל האפשרות ליצא ב UTF-8. בעיקרון יש לי 3 עצים שונים באתר ( אותו עץ מוצג ב 3 דרכים שונות ). הפשוט והנוח ביותר, ובעל הנפח הקטן ביותר הינו העץ הדינאמי שדוגמתו את יכולה לראות גם ביער הפורום, וגם באתר שלי. יצוא מכל GEDCOM ( אני משתמש ב PAF ו ב FTM ) . ניתן גם להראות בעזרתו תמונות. העץ השני הינו מובנה בתוך PAF ( הטקסטואלי) וכעת העץ האינטראקטיבי ( ניזון גם הוא מ GEDCOM ). האתר בכללותו עוצב על ידי, אולם האזור של ה PGV הינו תוכנה מוכנה וחופשית שמצריכה מעט התאמה של המשתמש. אשמח לסייע במידה ותצטרכי. ( רצוי באמייל )

yaelgro

New member
זה יכול להיות רק במייל

או מסרים מידיים כי אני גרה "קצת" רחוק כרגע... תודה! כרגע הורדתי את הקבצים של התוכנה, נתקין ונראה. האם אצלך התקנת גם את כל התוספות?

למעלה