ניהול מאגר המתכונים

ניהול מאגר המתכונים

מכירים את זה שיש מלא מתכונים רק שקשה כל כך לשמור עליהם מסודרים נקיים ומאורגנים? אז גם אשמח לשמוע רעיונות בנושא וגם אתן את שלי: - שימוש בכרטסת. קודם כל כי זה נוח ושנית קל לרשום על זה בכתב יד מתכונים שזה עתה קיבלתם בטלפון. - הקלדה למחשב. כי זה מסודר יותר וכי קל להדפיס מחדש אם הקודם מתלכלך. בנוסף עם תוכנה מתאימה אפשר לחפש לפי כל מיני מאפיינים. - הדפסה. כנראה שכיום זו הבעיה הכי גדולה. חשבתי שיהיה נחמד אם היה דפוס שהיה מקבל את אוסף המתכונים שלכם (במבנה קובץ סטנדרטי מסוים), מדפיס אותם על כרטיסים בגודל מסוים, מחורר אותם, מצפה בלמינציה ואז אפשר בקלות להוסיף אותם לכרטסת/אוגדן. - שיתוף. למרות שיש כמה וכמה אתרים כאלו, יהיה הרבה יותר קל לשתף אם היה פורמט סטנדרטי (ההוא מהסעיף הקודם). ככה המתכונים בעצם נמצאים בכמה מקומות: בכרטסת שבמטבח, מנוילנים ומוכנים לשימוש, במחשב הביתי ובאתר האינטרנט. רעיונות נוספים? שיפורים?

נועית10

New member
../images/Emo141.gifאני אני ומתוכנים זה חברים../images/Emo6.gif

יש לי קופסא מדהימה מעץ שחברה קנתה לי עם כרטיסיות מיוחדות והקופסא מקוטלגת לפי נושאים: קינוחים מנות ראשונות מנות עקריות סלטים מרקים ואני אוהבת לשים שם את כל המתכונים. כמו כן, ראיתי מחברות מיוחדות בחנויות וגם קלסרים מיוחדים וזה הרבה יותר נוח מהמחשב כי זה כל הזמן במטבח זמין וגם לפי נושאים וצ'יק צ'ק מוצאים. ואני עדיין חולמת שיום אחד יהיה לי מדף... כן מדף מיוחד רק לספרי בישול.

אבל לא התייחסת

לאיך את מדפיסה מחדש כשזה מתלכלך? ואיך את מוסיפה מתכונים חדשים? ואיך משתפת את כולם? (או שלא???
)

נועית10

New member
לשם המחשה בנושא אצלם עוד מעט

ואז אעלה כאן תמונות ואז הסביר כדי שזה יהיה יותר קל:)))

נירה63

New member
אני אוהבת לעבוד עם המחשב.

יש לי ספרי בישול, וספרים ומה שטוב בספרים אני מסמנת, והשאר מעלה למחשב יש לי תיקיות במחשב, קלי קלות.

פעם בפרום מתכונים הייתה תוכנה

היום אפשר למצוא אותה בפורום מטעמים הייתה חביבה ביותר אני היום פשוט מעתיקה לתקיה של מתכונים במחשב שלי ושם זה מסודר לפי נושאים ואז כשאני מחפשת זה קלי קלות

החלום שלי

יש עשרות סיפרי בישול, פעם אחרונה שספרתי הגעתי למעל ל-60 אם אני זוכרת נכון. יש לי גם מאות חוברות ומגזינים. החלום שלי הוא תוכנת מיון לפי קריטריונים שאני אחליט עליהם (ובעלי יבנה לי). כך אכניס את כל המתכונים מכל הספרים והחוברות. כל מתקון שאכין יסומן לפי אהבתי/לא אהבתי וכו'. יש לי כרגע גם קופסא מעץ ממש יפה עם כרטיסיות. בהתחלה הייתי כותבת את כל המתכונים שלי שם אך התייאשתי מאוד מהר כי יש לי מליונים. לפני כמה חודשים היה בעיתון PC מגזין כתבה על מטבח מממוחשב, משהו פשוט מדהים. יש שם מסך מגע שהוא גם מרכז מולטימדיה (טלויזיה, מוזיקה וכו') וגם מאגר מתכונים ומאגר כמויות על מה שיש ומה שצריך לקנות. זה הבסיס ולזה מוחברים מלא גדזטים כמו אוזניה אלחוטית, עכבר אלחוטי ועוד הרבה דברים שאני לא זוכרת. כבר הודעתי לבעלי שבמטבח הבא כשיהיה לנו הרבה כסף אני רוצה כזה.

יש המון אתרי שיתוף

הרעיון שלך לפורמט אחיד הוא מעולה. בצרפת יש מגזין נשים (נדמה לי שזה שבועון). בכל עיתון יש מדור מתכונים כשחלק מהמתכוננים הם על דפים עבים וניתן לתלוש אותם והם בפורמט אחיד (צד אחד תמונה וצד שני מתכון) ואפשר להכניס בקופסא מיוחדת. לאמא לי יש משנות ה-70-80 בצרפת מעין קופסאת פלסטיק ענקית שמחולקת למלא נושאים ובפנים יש המוני כרטיסיות. זו קופסא בגודל של דף A4 ובגובה של 10 ס"מ וכל הכרטיסיות עומדות בפנים. בצד אחד יש תמונה ובצד שני מודפס המתכון.

maybesure

New member
מוציאה מהאינטרנט

"העתק"
"הדבק" ומדפיסה לי, מתייקת בקלסר בתוך שמרדף. יש גם לא מעט ספרי בישול ואפיה. כמעט ולא יוצא לי לכתוב בכתב יד. אם מקבלת מתכון בכתב יד מחברות - מתייקת כמו שבוא בתוך שמרדף ובקלסר.

שוקולתה

New member
למי יש מתכון מילוי וניל בעוגות

כמו שמוכרים בחוץ עם בצק עלים . אני לא מדברת על מתכון מילפה .אלה מילוי שנאפה בתנור יחד . איזה מילוי וניל אפשר איך מכינים .

הבעיה שלי היא שיש לי המון

מתכונים שאינם בספר (חברות שנתנו, אינטרנט וכדומה) ואני אוספת דפים בצורום ובגדלים שונים . איך אתן מציעות לרכז הכל ושיהיה אחיד? ועוד משהו - האם אתן מדפיסות מהאינטרנט או לוקחות מהעיתון בלי חשש שמא נפלה טעות בהקלדה והמתכון יצא גרועי? מהעיתון - אני תמיד מחכה שבוע אחרי לראות אם אין תיקונים (וקורה שיש) והמאינטרנט תמיד יש לי חשש כזה.

מהאינטרנט

ללכת לאתרים מוכרים וידועים. אצלי חוגג על השולחן שאני גם פריקית של הספרים שלהם. את יכולה לבדוק גם את התגובות למתכון, בד"כ אם יש טעויות אנשים יכתבו על זה. אם הנסיון מצליחים לזהות מראש כשקוראים מתכון שמשהו לא הגיוני, אמנם לא תמיד זה עובד אך טעויות ממש קריטיות מזהים. חוץ מזה יש דברים שאפשר להתייחס אליהם כהמלצה, אמנם באפיה זה קצת יורת קשה אבל בישול יש הרבה דברים שאפשר לשנות ולהפחית או להוסיף לפי הטעם - או כמו שאומרת אמא שלי המתכון הוא רק המלצה (ואז היא שואלת אותי בטלפון למה לא יצא לה טוב כמו שלי
)

קשתית34

New member
אצלי הכל מודפס

כל דף נמצא בניילון משלו (שמרדף) והקלסר מחולק ל3 קטגוריות, מאכלים, עוגות עוגיות, וסלטים , הקלסר נמצא בתוך מגרה גדולה במטבח שמיועדת לו ולשאר ספרים בנושא. מה שטוב בניילון זה כאשר יש רטיבות או לכלוך על השיש הדף לא נפגע, ומה שנשאר לי זה רק לנקות מעל את הניילון, בד"כ אם אני מכינה משהו לפי מתכון אז אני גם לא נוהגת להניח את הדף על השיש פשוט המצאתי לי משהו....
על החרסינה יש לי מוט אלומניום ועליו כל מיני כולל הקופסא של הנס קפה, מה שאני עושה הוא פשוט לוקחת מגנט שנמצא על המקרר ומדביקה את המתכון עם השקית לקופסת הנס קפה או כל דבר אחר שאפשר למגנט וכך נוצר מצב שהמתכון תלוי לי מול העיניים ולא נפגם, לאחר סיום הוא עובר חזרה לקלסר.

SILIVAS

New member
אצלי יש משהו דומה

יש לי 2 קלסרים, שבהם אני שומרת מתכונים מאמאשלי, אינטרנט, משפחה, חברות ועיתונים מחולקים לפי נושאים כשאני מבשלת אני מוציאה את הדף המתאים מהקלסר ומצמידה בין הדלת לארון עליון מעל השיש, כך שהדף למעלה ומול העיניים. יש לי גם כמה ספרי בישול, חלק מונחים בארון וחלק בנישה

מתכונים שאני מכינה הרבה הדפסתי

וניילנתי במכונה של למינציה ואז אם מתלכלך פשוט מנגבים וממשיכים הלאה

למעלה