ניהול חשבון עמותה

av_i_va

New member
ניהול חשבון עמותה

אילן שלום חשבון עמותה מתנהל בבנק הפועלים מזה שנה. כשפתחנו את החשבון נאמר לנו ע"י מנהל הבנק כי עמותה לא יכולה לנהל חשבון חובה. עד כה גם לא היה צורך בכך. כעת התעורר מצב שבו אנו זקוקים לסכום "להיכנס למינוס" של כ 10.000 ש"ח לתקופה של חודש. א. מנהל הבנק לא מוכן לאשר. ב. בחשבון מופקדים שיקים דחויים בערך של למעלה מ 50.000 ש"ח ג. לאחר שיחה שקיימתי היום עם עו"ד ברשם העמותות, הובהר לי שכלל לא קיים חוק כזה או מגבלה מסוג זה. אודה לך על התייחסותך. שנה טובה.

תשובה

אביבה שלום, עמותה הינה אישיות משפטית לכל דבר וענין ואין כל מניעה שתיקח הלוואות ואשראי בנקאי לסוגיו. במיוחד לאור העובדה שיש לזכותה שיקים דחויים כאמור. יש לבדוק איזה סוג חשבון פתח הבנק לעמותה. יתכן שלא מדובר כלל בחשבון חח"ד עיסקי אלא בחשבון קרדיטורי שאינו מתאים לצרכים. עליכם לדרוש מהבנק שיתאים את תנאי החשבון לדרישות לרבות קבלת מסגרת אשראי סבירה שאם לא יעשה כן עליכם לשקול סגירת החשבון ומעבר לבנק אחר. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

רונאל1

New member
לעמותה אין אבא ואמא

כמו חברה עסקית וקשה יותר לרדת לנכסי הוועד המנהל מאשר לנכסי חברה אם (לא שזה קל במיוחד) לכן הבנקים בדרך כלל נוטים להקשיח עמדות מול עמותות. אבל אכן אין כל חוק בנושא זה פשוט עניין של מדיניות של הבנק. במקרה הספציפי שאת מתארת נראה לי שבנקל היית יכולה להשיג בנק שיסכים להכניס אותך לחובה של 10,000 ש"ח כשיש לו בצנרת צ'קים דחויים בסכום גבוה פי 5. אני מניח שאם קצת תלחצי גם מנהל הבנק הקיים שלך יתכופף. אני מכיר אישית עמותות עם אשראי הגבוה ממיליון שקל והבנק ממשיך לתת להם להיות במינוס.

לא צריך "אבא ואמא" מספיק

להחתים על ערבות לחשבון. גם בחברות הבנקים לא מתבססים על "קשרי משפחה" אלא על כתבי ערבות מסודרים. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

רונאל1

New member
כן, רק שבעמותה טיפוסית

עם 10-15 חברי וועד מנהל לא ממש קל לקבל ערבות ממישהו וברוב המקרים של עמותות שאני מכיר אף אחד לא חתום בבנק על ערבות אישית ובכל זאת נותנים להן אשראי על בסיס שיקים דחויים.

הבנק זקוק לבטחון

אולי יש מקום להציע שיעבוד שטרות (שיקים) העלות של שיעבוד זה היא עריכת ישיבת וועד ואישור בפרוטוקול המאושר ע"י עו"ד (עלות העו"ד תלויה בהסכם שלכם איתו) וביול ורישום ברשם העמותות. אחר כך הבנק ירגיש יותר "בטוח" לתת אשראי. יש לבדוק שבתקנון העמותה אין איסור לקחת אשראי, אני זוכר שבתקנון הסטנדרטי יש סעיף שאוסר את זה. אם הסעיף קיים יש לדאוג לבטלו, אחרת שום בטחון לא יספיק לבנק בכדי לתת אשראי

למעלה