ניהול זמן

ניהול זמן

ניסיתי לזהות את ההבדל ביני לבין אנשים אחרים. למה אני מנהלת את הזמן שלי טוב יחסית. אז ראיתי ש: -אני לא עושה דברים שאני לא רוצה -אני מאורגנת -אני צלולה יחסית אז אני זוכרת את המטרות שלי, או לא שוכחת מה אני רוצה לעשות -אני לא דוחה דברים -אין לי אמונה שצריך לדחוס המון פעילויות כל היום -אני לא לוקחת על עצמי דברים שלא אעמוד בהם -אני עובדת בהדרגתיות ובחוכמה עם עצמי (למשל, תוכנית שבניתי להגשמת המטרות שלי, אז היא היתה בהתחלה קטנה יותר, ורק כאשר המערכת שלי התרגלה אליה וזה היה לה קל, הכפלתי את כמות העשיות פי 2 או משהו כזה). -אני לא אומרת לעצמי ש-X לוקח המון זמן לעשות. -אני יודעת להוריד סטנדרטים ומרגישה נוח להשתמש בטכניקה זו -יכולת ריכוז מה לדעתכם (או לפי מה שראיתם) מאפיין אנשים שניהול הזמן שלהם לא טוב? מה לדעתכם (או לפי מה שראיתם) מאפיין אנשים שניהול הזמן שלהם טוב?

../images/Emo51.gifמאמצת לי כמה

מהדברים שרשמת
אני שמתי לב שכשאני כותבת לפני מה אני רוצה לעשות בצורה מאורגנת אז אני מספיקה יותר דברים...

בהצלחה! אחלה ../images/Emo13.gif

תודה על השיתוף לגבי כתיבה. את יכולה גם לשתף איזה מאפיינים ראית אצל אחרים (או עצמך אם יש) בניהול זמן לא יעיל/לא מאד טוב?

אולי...

כשעושים דברים בלי חשק.
כשלא מאמינים שנוכל לעשות את מה שרצינו...

keoser

New member
כמעט כל מה שכתבת מרגיש

לי ברור, והמחשבה הראשונה שעלתה לי היא: "טיפש מי שלא עושה את זה!" אז הרגשתי בעצם שאני שופט את עצמי ואני "הטיפש" שלא עושה את זה
רק עוד מחשבה שתלך לה :) אני חושב שאני אשמור את זה בקובץ ואפנים מפה כמה דברים :) תודה רבה על ההודעה
:) מעניין איך המערכת שלי עבדה בסרט הזה.. היה את החלק שחשב "אני חכם מדיי בשביל זה", עוד חלק שזיהה אותו והבין שההודעה טובה למערכת, אחר ששפט את החלק הראשון על זה שהוא בכלל שפט משהו חיצוני ואת כל המערכת, ואז אחד ששפט את שני החלקים האלה שהם בכלל מעזים לעשות כזה דבר "אסור". אוף. :) לאט לאט. :) אז שוב, תודה רבה על ההזדמנות לשפוט את עצמי ולשפר את יכולת ניהול הזמן שלי

חה חה ../images/Emo6.gif מערכת חמודה ../images/Emo23.gif

בהצלחה עם ניהול הזמן הקבלה העצמית.. מעניין איך המערכת שלי עבדה בסרט הזה.. היה את החלק שחשב "אני חכם מדיי בשביל זה" לא הבנתי למה התכוונת. אתה יכול לפרט?

keoser

New member
יש בי חלק שמאתגר אותי (חיחי)

שחושב שאנשים עם יכולת ניתוח אנטלקטואלית "פחות טובים" ממני, או משהו כזה. זה הרי שטויות, ואני יודע שזה שטויות, כי יכולות להיות לכאלה אנשים יכולות מופלאות אחרות, ואפילו אם לא -- מה זה משנה לעזאזל!? מראות :) אני חושב שזה החלק שדיבר, או חלק שמזוהה איתו :) תלמידה מקסימה מהקונג-פו נתנה לי רשימה של כמה דברים לעשות בשביל לעבוד על זה, אבל עדיין לא התחלתי עם זה, היו לי דברים אחרים לעבוד עליהם בסדר עדיפויות ועדיין לא הצלחתי לנהל את הזמן/מטרות שלי בצורה הרמונית למערכת שהכל יתקתק [כמה אירוני
] :)

kung fu

New member
אההה ../images/Emo13.gif ../images/Emo6.gif מעניין..... ../images/Emo8.gif

מצחיק..... באהבה!!!!
אגב, אשמח לעבוד איתך על חתירה למטרות באופן הרמוני.... לבנות תוכנית, לראות מה המטרות שלך וכו'...

keoser

New member
אני אשמח :)

אני חושב שאני אקח את השבוע הזה "לסדר עדיפויות" ולהליט מה אני רוצה בכלל, ולבצע :)

../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif../images/Emo9.gif

חשבתי, וחשבתי ושוב חשבתי איפה ניהול הזמן שלי.....אני לא מנהלת זמן אני נותנת לזמן לנהל אותי אולי ? גם לא, משהו אולי בין שניהם ? אני זורמת עם הזמן, אם יש משהו לעשות אני מסתנכרנת בהתאם (פגישה,לימודים, קניות וכד') אם אין משהו לעשות אז לזמן אין חשיבות בעיני, רוב הדברים שאני עושה במשך היום זה דברים שאני רוצה לעשות אותם, ודברים "שאני צריכה" (בישול, נקיון וכד') גם אני עושה מתי שאני רוצה אז....אז איפה ניהול הזמן שלי ???

הייתי לא מובנת, הכוונה היתה ...

שבנתיים אני לא רוצה לשנות כלום
אני לא רואה את עצמי היום נכנסת למסגרת של עבודה לפי שעות קבועות, נוח לי ואני מנצלת את הזמן הפנוי להתקדם בכל מני כיוונים גם של לימודים, התפתחות והשקעה במשפחה אז לעכשיו זה מתאים לי...

הממממ אחלה, אבל.....

למה נראה לך שניהול זמן טוב קשור"למסגרת של עבודה לפי שעות קבועות" ? זה משהו שקראת מאנשים? אני נחשבת בעיני אחרים ובעיני עצמי מנהלת זמן טובה מאד, אבל אני לא עובדת לפי שיטה כזאת של שעות קבועות. הרי אני רוצה ליהנות ושיהיה לי טוב.... הערה: עבודה לפי מסגרת של עבודה לפי שעות קבועות זאת דרך מסויימת שאפשר דרכה לשפר את ניהול הזמן, אבל ממש לא הדרך הכי טוב שיש. אני לא עבדתי עם שיטה כזאת אי פעם. אולי פעםהתנסיתי בה בשביל בשביל להרגיש מה זה, ורשמתי לי טווחים, אבל זה היה בטח רק לנסיון (יום אחד), ואני לא בטוחה שבאמת עשיתי את זה. פשוט מרגיש לי שהתנסיתי בתחושות שזה נותן לפחות פעם אחת. (אבל אני לא זוכרת את עצמי עובדת עם תוכנית כזאת.)

לא אמרתי שזה טוב או רע...

חשבתי על כמה צעדים קדימה ועל מה שנראה לי "ניהול זמן" וכנראה כן ניהול זמן אצלי מתחבר לשעות וניהול השעות ולהיום אני לא עושה את זה בכלל. בקריאה נוספת של ההודעה המקורית שלך אני גם מבינה את דרך "ניהול הזמן" שלך וזה נהדר ומרגיש יותר נכון

../images/Emo24.gif אוהבת ../images/Emo13.gif

אגב, רשמתי את מה שרשמתי בשביל לעזור לך או לאנשים אחרים שיקראו את ההודעה, להרפות מהאמונה הזאת שאם מנהלים את הזמן אז פועלים לפי שעות וכו'. אני חושבת שזאת אמונה שלא נמצאת רק בתוכך. ואז ברור שאנשים לא ירצו לשפר את ניהול הזמן שלהם, כי זה לא נשמע כיף.... בקיצור, רשמתי את זה מתוך מניעי עזרה. אני מציינת זאת כי חששתי אולי הרגשת מותקפת או משהו כזה?

../images/Emo24.gif

בכנות היה לי קושי מסויים לענות להודעה שלך, מחקתי וכתבתי כמה פעמים עד שמצאתי את הדרך הנכונה לי לענות. זה רק עזר לי גם בכיוונים שבכלל לא קשורים להודעה אזזזז תודה מתוקה אוהבת, ואני יודעת שדבריך באים ממקום נקי בתוכך

למעלה