ניהול זמן.

kung fu

New member
ניהול זמן.

יש לכולנו את אותו הזמן כל יום. כל אחד מאיתנו עושה בו דברים אחרים. אם רוב היממה של אדם כלשהו הולכת על: השגת כסף (=זה נקרא עבודה
) למלא מחוייבות שהוא אינו רוצה בהן בכלל ריבים / דרמות ונשארת לו ביום שעה אחת פנויה...... ברור שהוא אינו מסוגל להגיע לקשב השלישי במצב זה. סביר שאף לחתור למטרות רציניות לאורך זמן אינו בהישג ידו. (אם יש לו מטרה שיחסיו עם אשתו יהיו טובים, אז אולי הוא יגשים זאת. אני מתכוונת למטרות יותר מורכבות שדורשות יותר מכמה שעות של עבודה). חלק עיקרי בעיצוב החיים שלנו זה עיצוב הזמן שלנו. כאן המקום להתייעץ, לדון, להיעזר ולעזור בעיצוב ניהול הזמן שלכם.... עכשיו זה הזמן
לא תיכף. לא מחר. ע-כ-ש-י-ו.

התהוות

New member
עיצוב חיי

לפני פחות משנה החלטתי על פעילויות שאני עושה. כל פעילות נבחרה בקפידה
אהבתי את כל מה שאני עושה ושמחתי על כך שפשוט אני עושה מה שאני אוהבת! הרגשתי, שכל היום- כל הזמן, אני עושה רק את מה שאני רוצה
ומה שטוב, זה שאם בא לי לנסוע שבוע לפורטוגל- אני יכולה! או חודש להוואי? אני יכולה... זה לא "נופל" לי על שום דבר. לאט לאט, לימודי הפיסיקה התחילו לשעמם אותי... העבודה היתה כבר משעממת... התחלתי לקחת עוד שיעורים בכל מיני דברים וזה דרש ממני לעבוד יותר... ואז אמרתי- "אההההההההההההההההההההההההההההההההההה לא רוצה יותר! אין לי זמן ואין לי חשק!!!!!" וזה גרם ללי לשנות כל מיני דברים: * באורח מפתיע המורה שלי נעלם לחו"ל, היה אמור להתקשר שהוא חוזר- לא עשה זאת. הבנתי שאני מעדיפה לעבוד פחות מאשר ללמוד אצלו. בנתיים הפסקתי ללמוד. * התחלתי לעשות החזרות כוח עם אנשים שבוודאות, בגלל המצב איתם התחלתי פחות להנות מהעבודה- וההחזרות כוח כמובן, פעלו. * התחלתי לתת לעצמי תרגילים לעשות במשך היום, ככה שאני יותר נהנת מהעבודה. * נתתי את מיקודי על כך שאם אעבוד בצורה מהנה ואם אפתח קשרים מהנים עם שאר העובדים- זה ישפיע עלי בצורה "חיובית" (צורה שאני רוצה). * חילקתי את שעות העבודה כך שאני אעבוד בערך אותן שעות אבל פחות ימים. * סידרתי מחדש את "סדר הימים" שלי. עכשיו, אני שוב מרגישה, שאם אעלם לשבוע (ועשיתי את זה כבר לא מזמן) מהעבודה הכל יהיה בסיידר גמור
.

kung fu

New member
אחלה!

כרגע את מרגישה שאת יכולה להיעלם לשבוע מהעבודה (ועשית זאת לא מזמן). מגניב! לא הרבה אנשים נמצאים במצב כזה. רוצה לעבוד על עוד מאפיינים של ניהול זמן? אני אציין שני מאפיינים שלמדתי בקורס ניהול הזמן בלימודי אמנות היכולת: א. היכולת תמיד להיות מוכן. (אני אתן דוגמא אישית, תיק הקונג-פו שלי מוכן לפעמים יום לפני השיעור, או 5-6 שעות לפני). ב. היכולת להשיג את כל צרכיי במינימום זמן. רוב האנשים הרי עובדים המון שעות בשביל לממן לעצמם את הצרכים שלהם. (יכולת זו לא הגשמתי עדיין, אך אני בדרך להגשימה). בא לך להשיג את שני הדברים האלו?

התהוות

New member
את ב' מאד בא לי להגשים!!!!!

ואת א' לא הבנתי... (התיק קונג-פו שלי לרוב, מוכן כל הזמן
) הבהרה מה לא הבנתי: תמיד להיות מוכן למה?

kung fu

New member
הרעיון זה תמיד להיות מוכן הכל...

למשל, אני אתן דוגמא. היוםב צהרים קבעתי לעזור למישהי. ב-08:00 בבוקר קמתי והתכוננתי לפגישה. (כתיבה, חשיבה, דמיון ועוד). הייתי כבר לקראת הסוף (נותרו לי עוד כ-10 דקות של עבודה). ב-09:30 מישהי רצתה את עזרתי הדחופה והלכתי אליה כשעזבתי את הכל. חזרתי הביתה לא מזמן. אם לא הייתי מתכוננת מראש, אז עכשיו הייתי צריכה בלחץ של זמן להתכונן לפגישה שקבעתי. זאת דוגמא לכך שאני מוכנה מראש ולא עושה ברגע האחרון. כמובן שמוכנות גבוהה יותר היתה להתכונן אתמול או שלשום
או למשל, שתמיד יש לי ירקות במקרר. לא קורה מצב שאני רוצה להכין לי סלו ולא מוכנים לי במקרר ירקות. טוב, אולי הדוגמאות רק מבלבלות. פשוט תנסי להתחבר אל זה דרך החיים שלך. לראות מה זה אומר מבחינתך להיות תמיד מוכנה.
לגבי סעיף ב'. איך את עובדת על זה? (הילרית? ספרים?)

התהוות

New member
הממ...

אם כבר הדוגמאות עזרו לי יותר להבין ואם לא היית נותנת אותן סביר להניח שלא הייתי בכלל יודעת על מה את מדברת. "להיות תמיד מוכן" זה לא מתחבר לי לשום דבר, מוכן למה??? אם נגיד הייתי אומרת "להיות תמיד מוכנה מראש לדברים" אז הייתי מבינה את זה ככה- להיות מוכנה מראש לדברים שאני יודעת שאעשה, נגיד, אני יודעת שאני אלך לקונג-פו מחרתיים, אז פשוט להיות מוכנה לזה מראש. אם אני יודעת שיש לי מבחן-להתכונן מראש. או אם היית אומרת "להיות תמיד מוכנה לכל מה שיקרה"- אז הייתי מבינה את זה שהרעיון הוא תמיד להיות במצב "בטוח"- נגיד תמיד להיות עם החפצים החשובים שלי כשהם בתיק עלי ותמיד להיות דרוכה לדברים ותמיד לתכנן מראש (אולי). אבל את אמרת רק "להיות תמיד מוכן" וזה לא לוחץ לי על שום כפתור בראש שגורם לי להבין על מה את מדברת.

התהוות

New member
תיקון

"להיות תמיד מוכנה מראש לדברים" צ"ל= "להיות תמיד מוכנה מראש לדברים ספציפיים שהכנסתי למציאות שלי"

kung fu

New member
המממ אוקיי...

הבנתי את חוסר ההבנה, שזה יכול להתפרש לכמה כיוונים. לגבי למה התכוונתי, אז אני מבינה את "תמיד להיות מוכנה", בעיקר לפי הפירוש הראשון שרשמת כאן. מעתיקה לכאן את מה שרשמתי לעצמי בקורס, ואולי זה גם יעזור. 6 התוצאות האמיתיות לניהול זמן מוצלח: 1. מוכנות - תמיד מוכנים למה שאנו רוצים (אוכל, עבודה וכו'). הכול מוכן ליציאה תמיד. 2. תרמיל קל – שלא יהיו לנו התחייבויות שאנו לא רוצים. שה"תרמיל" יהיה ריק כמה שאפשר. (אם יש משהו שאני רוצה זו לא התחייבות). 3. עיצוב של המציאות – המציאות מעוצבת כפי שאנו רוצים: החדר/העבודה/דברים שאנו עושים. המציאות שאנו מעצבים היא כפי שאנו רוצים. גרה איפה שאני רוצה, עובדת היכן שאני רוצה (אם אני רוצה לעבוד בכלל). נניח ויש לי 20 שעות ביממה פנויות, ואני רוצה לעצב את החיים שלי כרצוני. אם ניהול הזמן שלי טוב, זה לא ייקח לי את כל ה-20 שעות האלו. 4. צרכים - הצרכים מתממשים עם מעט מאד זמן ובלי מאמץ. הצרכים שלנו מתממשים בקלות ובאחוז קטן מהיממה. שאר הזמן מוקדש למה שבא לנו. מה כיום אני עושה בשביל שיהיה לי מה לאכול? מה ללבוש? איך זה משתקף בזמן שלי, ולאן אני רוצה להגיע בנושא הזה. 5.מידת הקלות/המאמץ שאנו משקיעים בדברים – קל/קשה לנו לעצב את המציאות. מחווה קטנה מצידנו והדברים מסתדרים. האם יש אזורים בתפריט החיים שנראים לי נורא קשים באופן אישי? (למשל, אומדן מרחקים). איפה הקושי והקלות שלנו בחיים? הרי אם קשה לנו לעשות פעולה מסוימת, היא תצרוך יותר זמן. 6.להיות חופשיים – לייצר הרבה זמן פנוי. להיות נאמנה לחלומות שלי. כמה מאיתנו יוצאים לחופשה ומתי? האם אני בחופשה 10 שעות ביום? כמה מהחיים שלנו הם חופשה? איך אנו רוצים שזה ישתקף אצלנו?

kung fu

New member
חותרים אליהן.

מתמקדים בהן. מתכוונים להגיע לשם. ועושים זאת בפשטות ובהנאה.....ועם הרבה אמון!

שיקוף

New member
מצחיקה

א.) למה דווקא עכשיו? למה לא תיכף או מחר או מתי שמתחשק לי, נכון לי וכו'? ב.) מה את רוצה להגיד? יצרת כאן חלוקה שלדעתך אינה מאפשרת השגת מטרה "רצינית". לא לקחת בחשבון שגם בחלוקה כזאת- עבודה, דרמות (למי אין?) יש אינסוף אפשריות להשיג מטרות "רציניות". ג.) מהו קשב שלישי ולמה הוא נחשב למטרה רצינית?

kung fu

New member
תשובה

א.) למה דווקא עכשיו? למה לא תיכף או מחר או מתי שמתחשק לי, נכון לי וכו'? כי לאנשים יש נטייה לדחות דברים, והרגשתי שזה מה שהכי יהיה יעיל לרשום. ב.) מה את רוצה להגיד? יצרת כאן חלוקה שלדעתך אינה מאפשרת השגת מטרה "רצינית". לא לקחת בחשבון שגם בחלוקה כזאת- עבודה, דרמות (למי אין?) יש אינסוף אפשריות להשיג מטרות "רציניות". איני יודעת מה רצית להגיד בעצם
ג.) מהו קשב שלישי ולמה הוא נחשב למטרה רצינית? מזמינה את כולם לענות מהו קשב שלישי. אתה גם יכול לקרוא במאמרי/קישורי הפורום על הנושא. למה קשב שלישי נחשב בעיני כמטרה רצינית? ב"רציני" לא התכוונתי למשהו חשוב. אלא הכוונה היא שלהגיע לשם (זה כולל לבדוק אם זה קיים) זה דורש דיוק, ועשייה מגוונת, ואי אפשר להגיע לקשב שלישי אם כל החיים של אדם כלשהו מבולגנים, ואין לו זמן, והוא עסוק בהישרדות. מקווה שעכשיו הבנת.

שאלה לי.

איך אפשר להיחלץ מהמצב הזה שכולנו מכירים, שרוב היממה הולכת על: השגת כסף (=זה נקרע עבודה
) למלא מחוייבויות שאנחנו לא רוצים בהן כלל ריבים / דרמות ונשארת לנו אולי, בקושי שעה אחת פנויה שהולכת ישר לטלוויזיה או לאינטרנט
. זאת היתה שאלה. ואפילו שאלה רצינית. הצילו

ככל שאני חושבת על זה יותר ../images/Emo12.gif

כך אני רואה יותר שפה אולי קבור המפתח לכל בעיית הלחימה והחיים
אם רוב היממה שלי הולכת על הדברים האלה אז באמת מי אני, מה אני ומתי נשאר לי לחשוב, להילחם, ליצור ולהיות? מתי נשאר לי אפילו לבדוק את השאלות האלו?

charlila

New member
המפתח הוא הלב

דרך שיש לה לב, אמר דון-חואן. לא כמות השֻׁרֻל קובעת - אל כמות ההלל. לא צמצום תורנויות הרס"ר - אלא השלמת המשימות שבחר לו הלב.

רשף כשף

New member
לדעתי

דווקא במצבים שבהם אני מרגישה "מבוזבזת", אני שואלת את עצמי- מדוע אני נמצאת כאן, ומה התפקיד שלי בסיטואציה הזאת? משום שאני לא נמצאת במצבים האלה ללא סיבה, מישהו שם אותי שם (אני שמתי את עצמי) על מנת לפתור משהו. וככל שהרגעים האלה קשים, השיעור יותר חזק. בזמן שאני עושה את הדברים האלה, אני מנסה לעשות אותם מתוך אהבה, מתוך רצון להיות שם, מתוך שאיפה למלא את התפקיד אליו נשלחתי לעשות, וכך אני מגלה שזה באמת לא כל כך נורא, ושניתן להינות ללמוד את השיעור. היצירה וההוויה שלי מתרחשות בעיקר ברגעים אלו, וזאת המלחמה שאת מדברת עליה. המחשבה באה אחר כך, בשעת ניתוח הקרב וההמתנה לקרב הבא. ושם נעשות הבדיקות לגבי התפקוד שלי בקרב- השחזור.

למעלה