ניהול זמן (9)

ניהול זמן (9) ../images/Emo72.gif

ענו על השאלות הבאות בראש או בכתיבה: 1. האם אתם בדרך כלל מספיקים כל מה שאתם רוצים לעשות? 2. איזה אחוז מהיממה שלכם אתם מקדישים ליצירת כסף? 3. האם יש לכם פנאי ליישם את החלומות שלכם? 4. האם אתם מאחרים למקומות או מגיעים בזמן? 5. כשיש לכם יום חופש, איך אתם בדרך כלל מנצלים אותו? המממממ לכל אחד מאיתנו יש את אותו הזמן בדיוק. לכולנו יש 24 שעות ביממה, כאשר כל אחד מאיתנו מנצל אותן באופן אחר. -ישנם אנשים שמשקיעים את רוב הזמן שלהם על עשיית כסף לצרכים בסיסיים, התחייבויות שהם בכלל לא רוצים, פעילת חברתית כלשהי, ונשאר להם מעט זמן לפעילות אחרת. -אחרים עושים את כל זה, כאשר בנוסף מסתובבים עם התחושה ש"אין להם זמן". -אחרים מקדישים חלק קטן מהיממה לצורך עשיית כסף, ונשאר להם זמן רב עבור עצמם, החלומות שלהם, התחביבים שלהם ועוד. לדוגמא, סופר שכתב ספר תוך כמה חודשים, והספר שלו נמכר מבלי שהוא הצטרך להשקיע כל יום בעשייה שמניבה כסף. הכסף פשוט זורם. ניהול זמן לא יעיל, נובע לדעתי מכל מיני סיבות. בין היתר: -לוקחים על עצמם כל מיני התחייבויות שהם לא רוצים לבצע -עסוקים בפעילויות שלא באמת מעניינות אותם -נמצאים שם מתוך אי נעימות (מסיבה שהוזמנו אליה) -לא עושים באמת רק את מה שהם רוצים -סטנדרטים גבוהים למה שאנו רוצים לעשות -דחיינות

שיתוף (עדיין לא עונה על השאלות)

אני מאד לא נוטה לדחות דברים. פשוט מבצעת אותם ישר. הדברים היחידים שאני יכולה להגיד על עצמי שאני דוחה זה: -הכנת שיעורים / התכוננות למבחנים וכדומה -החזרת תשובה על מיילים באנגלית אז התאספו לי 3 מיילים באנגלית (די ארוכים) ממישהו שאני מתכתבת איתו. מקודם החלטתי. די נמאס לי....אני עונה עליהם עכשיו! וכך היה
החלטתי להוריד סטנדרטים, לקרוא ולהגיב ישר. זה היה כיף! לילה נפלא שיהיה לכם

איל באש

New member
נהיול זמן ואני

1.האם אתם בדרך כלל מספיקים כל מה שאתם רוצים לעשות? כן , בלי בעיה 2. איזה אחוז מהיממה שלכם אתם מקדישים ליצירת כסף? אחוז ניכר , אני עובד ים בה של שעות 3. האם יש לכם פנאי ליישם את החלומות שלכם? בתשובה לשאלה זו אקרה לחלומות בשם אחר, כי חלומות מנתקים אותנו מהמציאות, מרדימים אותנו, ועוזרים ליצירת פערים בין הרצוי למצוי, ואז אנחנו מתוסכלים. לכן אבדיל בין חלומות לבין תחושת יעוד, או ידיעה של עשייה. ולגבי תחושת ידיעה/יעוד של עשייה אני מספיק לעשות את הדברים שאני אוהב, כמו לכתוב ספר, לנגן, לרקוד, לתקשר, למדוט, ועוד... גיליתי שדברים אלו מאוד חשובים לי, ולכן הם תמיד בסדר עדיפויות גבוה אצלי, משתלבים בזרימת החיים. 4. האם אתם מאחרים למקומות או מגיעים בזמן? זו שאלה טובה. אניתמיד יוצא על הדקה מהבית ולא פעם מאחר. איחורים של 5 דקות וקצת. הרבה פעמים אני גם מגיע לפני הזמן. בוא נגיד שזה משתנה, אבל בהחלט מאחר. 5. כשיש לכם יום חופש, איך אתם בדרך כלל מנצלים אותו? לסידורים, למנוחה, ולתחביבים. שאני עושה באהבה מאהבה הכל נראה אחרת, אז גם הדבר הכי שגרתי והכי "לא חשוב" הופך מיוחד מעניין ומאתגר, אז הכל נראה אותו הדבר אחרת

שאלה ותגובה ../images/Emo24.gif

"2. איזה אחוז מהיממה שלכם אתם מקדישים ליצירת כסף? אחוז ניכר , אני עובד ים בה של שעות" והאם זה בסדר לך? או שהיית רוצה לעבוד פחות שעות?
"לכן אבדיל בין חלומות לבין תחושת יעוד, או ידיעה של עשייה." כשאני רושמת חלומות, אז אני מתכוונת לדברים שאנו רוצים להגשים, לעשיות, למטרות, וכדומה. לא התכוונתי לפנטזיות. אז הבנת אותי נכון
"אני תמיד יוצא על הדקה מהבית ולא פעם מאחר. איחורים של 5 דקות וקצת. הרבה פעמים אני גם מגיע לפני הזמן. בוא נגיד שזה משתנה, אבל בהחלט מאחר." האם היית רוצה לא לאחר? או שזה לא מפריע לך?
"שאני עושה באהבה מאהבה הכל נראה אחרת, אז גם הדבר הכי שגרתי והכי "לא חשוב" הופך מיוחד מעניין ומאתגר, אז הכל נראה אותו הדבר אחרת" תודה!!! תודה!!!! תודה!!!

איל באש

New member
תשובות../images/Emo23.gif

העבודה הרבה שלי בסדר לי, אני מאוד אוהב אותה. אני לא מרגיש שאני עובד. אני עושה כייף חיים בעבודה. מבחינת שעות היתי שמח לעבוד פחות שעות. כרגע זה לא אפשרי, בשל מחויבויות כלכליות. לגבי איחורים אז : לא היתי רוצה לא לאחר או כן לאחר, אני לומד לארגן לעצמי את הזמן ככה שאגיע בזמן, רק שזה לא תמיד מסתדר לי, וגם זה בסדר.

basket case

New member
ניהול זמן...

זהו בהחלט משהו שאני חושבת עליו הרבה. - האם אתם בדרך כלל מספיקים כל מה שאתם רוצים לעשות? אני חוזרת הביתה מדי יום בסביבות 5, עייפה נורא. פםע בשבוע אני מתנדבת, וחוצמזה אני מנסה לתמרן ולמצוא זמן ל..חבר, חברות, ספורט, קריאה ושאר תחביביי. אני גם הולךכת לכל מיני הרצאות, בערך פעם בשבוע, וזה תופס לי את כל אחה"צ. אז קצת קשה, ואני לא ממש מספיקה לעדשות את כל מה שאני מתכננת. אבל.. לא נורא, העיקר שכיף לי
גם אם הייתי עם החבר במקום ללכת ברגל, לא נורא..מחר..
- כסף? אני לא ממש עושה כסף. ז"א, שירות לאומי... אז אם זה נחשב, אני משקיע בממוצע 8 שעות ביום. - מקדימה או מאחרת? מאחרת כרונית!!!

kung fu

New member
יהההה

"1. האם אתם בדרך כלל מספיקים כל מה שאתם רוצים לעשות?" כן. "2. איזה אחוז מהיממה שלכם אתם מקדישים ליצירת כסף?" מתי שבא לי (אחוז קטן מהיממה בדרך כלל). 3". האם יש לכם פנאי ליישם את החלומות שלכם?" כן. "4. האם אתם מאחרים למקומות או מגיעים בזמן?" מגיעה בזמן. "5. כשיש לכם יום חופש, איך אתם בדרך כלל מנצלים אותו?" כל יום אני ביום חופש. אני כל הזמן בחופש. הזמן שלי פנוי לחלוטין.

דנטל

New member
אז ככה

1. האם אתם בדרך כלל מספיקים כל מה שאתם רוצים לעשות? כן 2. איזה אחוז מהיממה שלכם אתם מקדישים ליצירת כסף? צהריים וערב 3. האם יש לכם פנאי ליישם את החלומות שלכם? כן 4. האם אתם מאחרים למקומות או מגיעים בזמן? מאחרת קצת 5. כשיש לכם יום חופש, איך אתם בדרך כלל מנצלים אותו? ישנה

למה???

New member
תשובות

1. האם אתם בדרך כלל מספיקים כל מה שאתם רוצים לעשות? כן. 2. איזה אחוז מהיממה שלכם אתם מקדישים ליצירת כסף? תלוי באיזה יום... בד"כ 20% 3. האם יש לכם פנאי ליישם את החלומות שלכם? אני לא יודעת מה החלומות שלי, אבל נראה לי שכן... 4. האם אתם מאחרים למקומות או מגיעים בזמן? כמעט ולא מאחרת, אבל לפני כמה ימים ייצא לי להקדים באופן הסטרי
5. כשיש לכם יום חופש, איך אתם בדרך כלל מנצלים אותו? נראה לי שתמיד היום הוא חופשי, מה הכוונה?

למה???

New member
נראה לי שלשאול (אולי בנוסף או שלא)

"האם היום שלכם חופשי" יתאים, לא?

שאלה טובה..

את מתכוונת שכדאי לשאול האם היום שלכם חופשי, מהבחינה של האם הייתם יכולים עכשיו לעזוב הכל ולנסוע לטיול?

למה???

New member
ממממ... לא ממש...

התכוונתי לכך שהאם אתם מרגישים שאתם חופשיים לעשות את מה שאתם רוצים וזה מה שבחרתם לעשות. נגיד, אני התחייבתי ללכת ביום שלישי לשעור ונגיד שאין פלא-פון פון בסביבה ואני לא אוכל להודיע שאני לא מגיעה, רוב הסיכויים שאני לא אסע לטיול... אני חופשיה לעשות זאת אבל מעדיפה שלא ולכן לא אוכל לעשות זאת אבל בכל זאת אני מרגישה חופשיה עם היום שבחרתי לי (כי אני אוהבת ללכת לשעור)... הבנת?

למעלה