מהר, מהר!!...../images/Emo178.gif
האם אתם מספיקים לעשות כל מה שאתם רוצים?- את האמת, לא ממש. כלומר, זה תלוי בהמון גורמים. אם מדובר בנושא פעוט כמו סידור החדר, לרוב אני לא אעשה זאת כי העניין לא חשוב לי. אך אם מדובר בעניין חשוב כמו אירגון אירוע, אספיק הכל ובזמן.
איך אתם עושים את זה? => -מחליטים מבפנים כל יום מה לעשות היום -רושמים לכם דברים שאתם רוצים לעשות -זוכרים -משהו אחר -נתחיל מסיפור: כשהייתי צעירה יותר הייתה לי בעיה לזכור מה עליי לעשות בבוקר. חיפשתי פיתרון, ומצאתי. ביום שלפני, הייתי רושמת על דף בדיוק מה עליי לעשות (1. לצחצח שיניים, 2. להתקלח....וכו'..) , את הדף הייתי מניחה במקום בולט, ואחרי כל פעולה הייתי מסמנת
ליד... כיום, השיטה הזאת לא נחוצה לי... בדרך כלל (אני מאוד מסודרת) אני רושמת על דף בצורה מסודרת בדיוק מה צריך לעשות, מה החומרים הדרושים (אם צריך לקנות) וכו'. את הדף אני שומרת לידי ועוקבת בעזרתו על הנעשה. ואם מדובר על דברים קטנים ולא חשובים (כמו לקנות עיפרון)- פשוט זוכרים.
ואיך אפשר להתמודד עם דחיינות או עצלנות לעשות דברים מסויימים? - פגעת בנקודה רגישה.... אני מאוד עצלנית כשזה נוגע לשיעורי בית ולמידה למבחנים....
אתם וודאי מכירים את זה. יושבים על הספה (מיטה, לא משנה..
) הכל מאורגן ו
פתאום נזכרים שצריך לרוץ למכולת, להתקשר לחברה הכי טובה, או סתם להוריד את הכלב המסכן לטיול קצרצר....וככה הזמן עובר ולא הספקנו לעשות שום דבר....
הפיתרון הוא מאוד פשוט. אם הנושא חשוב לך- אתה תכריח את עצמך לעשות את הדרוש. אם הוא לא- אז תדחה עד לאין סוף. הכל תלוי ברצון ובנחישות.