ניהול זמן (8)

ניהול זמן (8) ../images/Emo178.gif

האם אתם מספיקים לעשות כל מה שאתם רוצים?
איך אתם עושים את זה? => -מחליטים מבפנים כל יום מה לעשות היום -רושמים לכם דברים שאתם רוצים לעשות -זוכרים -משהו אחר
ואיך אפשר להתמודד עם דחיינות או עצלנות לעשות דברים מסויימים?

מהר, מהר!!...../images/Emo178.gif

האם אתם מספיקים לעשות כל מה שאתם רוצים?- את האמת, לא ממש. כלומר, זה תלוי בהמון גורמים. אם מדובר בנושא פעוט כמו סידור החדר, לרוב אני לא אעשה זאת כי העניין לא חשוב לי. אך אם מדובר בעניין חשוב כמו אירגון אירוע, אספיק הכל ובזמן.
איך אתם עושים את זה? => -מחליטים מבפנים כל יום מה לעשות היום -רושמים לכם דברים שאתם רוצים לעשות -זוכרים -משהו אחר -נתחיל מסיפור: כשהייתי צעירה יותר הייתה לי בעיה לזכור מה עליי לעשות בבוקר. חיפשתי פיתרון, ומצאתי. ביום שלפני, הייתי רושמת על דף בדיוק מה עליי לעשות (1. לצחצח שיניים, 2. להתקלח....וכו'..) , את הדף הייתי מניחה במקום בולט, ואחרי כל פעולה הייתי מסמנת
ליד... כיום, השיטה הזאת לא נחוצה לי... בדרך כלל (אני מאוד מסודרת) אני רושמת על דף בצורה מסודרת בדיוק מה צריך לעשות, מה החומרים הדרושים (אם צריך לקנות) וכו'. את הדף אני שומרת לידי ועוקבת בעזרתו על הנעשה. ואם מדובר על דברים קטנים ולא חשובים (כמו לקנות עיפרון)- פשוט זוכרים.
ואיך אפשר להתמודד עם דחיינות או עצלנות לעשות דברים מסויימים? - פגעת בנקודה רגישה.... אני מאוד עצלנית כשזה נוגע לשיעורי בית ולמידה למבחנים....
אתם וודאי מכירים את זה. יושבים על הספה (מיטה, לא משנה..
) הכל מאורגן ופתאום נזכרים שצריך לרוץ למכולת, להתקשר לחברה הכי טובה, או סתם להוריד את הכלב המסכן לטיול קצרצר....וככה הזמן עובר ולא הספקנו לעשות שום דבר....
הפיתרון הוא מאוד פשוט. אם הנושא חשוב לך- אתה תכריח את עצמך לעשות את הדרוש. אם הוא לא- אז תדחה עד לאין סוף. הכל תלוי ברצון ובנחישות.

InnerKid

New member
שאלה

ומה אם הנושא לא כל כך חשוב לי, אבל אין ברירה... היינו - צריך להגיש עבודה ביום X וכל הדברים האחרים פתאום הופכים לחשובים הרבה יותר, עד שאפילו מגיעים למצב של חוסר סיכוי לכתוב את העבודה בזמן.... מה אז?????

מצב כזה קרה לי בדיוק השבוע....../images/Emo9.gif

אזהרה- הדברים שייכתבו בהודעה זו אינם מומלצים על ידי משרד החינוך! נותנים תירוץ עלוב למורה, ומגישים את העבודה יומיים לאחר מכן בלחץ איום. או- עובדים כל הלילה שלפני ההגשה.... שנה הבאה אני מבטיחה לנסות להשתפר ולהפסיק לשקר למורים שהמדפסת שלי מקולקלת......

kung fu

New member
חה חה חה

אני הייתי בדיוק ככה כשלמדתי. כל פעם הייתי מכינה עבודה, או לומדת למבחן ברגע האחרון

ניהול זמן, ללא מנהל עבודה ../images/Emo6.gif

האם אתם מספיקים לעשות כל מה שאתם רוצים? כן
איך אתם עושים את זה? מחליטה שהזמן מספיק לי לעשות את מה שאני רוצה, לפעמים גם כשאני נכנסת ללחץ ובמחשבה ראשונה אני חושבת שלא אספיק, אני עוצרת לשניה לוקחת אוויר מודיעה לעצמי שיש לי מספיק זמן. רוב הזמן זה עובד ואני מספיקה. איך ...דבר ראשון אני מארגנת לי במחשבה את כל מה שאני צריכה לעשות. דבר שני : מקטלגת אותם לפי ראשון , שני, שלישי וכד' שהולך לפי סדר מסויים לדוגמא : מהקל לכבד, מיקומים פיזיים (כמה דברים באותו אזור וכד') ברגע שהכל מסודר לי בראש, אני מתנתקת מהזמן ופשוט פועלת.
הדבר היחיד שזה לא עובד זה בנהיגה ועמידה בזמנים/מיקום שאני לא מכירה, זה ממש מלחיץ אותי ואני מאבדת את הצפון - (גם אחרי בדיקה במפה וכד'). אני כבר מכירה את עצמי ואני יודעת שחשוב לי לעמוד בזמן "הפגישה או כד'" (אני שונאת לאחר
) לכל מקום שאני צריכה לנהוג אליו, אני לוקחת פור של 30-45 דק' ולפעמים יותר כדי לתת לעצמי מרחב זמן לנהוג רגועה, ולמצוא חניה וכד'.
ואיך אפשר להתמודד עם דחיינות או עצלנות לעשות דברים מסויימים? הממ אני די עצלנית (לא דייחנית) כי כבר כשאני קובעת משהו אני לא דוחה, רק ביני לבין עצמי לפעמים מפירה ודוחה מה שקבעתי.... אם אני יושבת על המחשב בבוקר למשל וצריכה להכין צהריים, אז קודם קובעת לי שעה לקום (או לאחר שתיית קפה למשל) אני קובעת לי נקודת יציאה...רוב הזמן אני עומדת בה,,ואם לא אני יכולה להוסיף עוד כמה דקות ודווקא בדקות האלה להנות ולהתרווח בשלווה כמה שיותר וקמה לעשות את מה שאני צריכה. זמן ההנאה במודע מוסיף נותן לי המון כוח. זהו טיפ לכולם - הנאה במודע תנסו תראו ואם בא לכם גם תספרו

הנאה במודע....../images/Emo45.gif

אני טיפוס שאוהב לישון-והמון. לפעמים אני חושבת שאני מבזבזת את חיי עם כל השינה הזאת.....(הידעתם? אנו ישנים כמעט מחצית מחיינו!
) בבוקר כשצריך לקום, אני תמיד מכוונת את השעון שעה מוקדם יותר. וכל פעם, מכוונת את השעון מחדש לעוד 10 דקות או רבע שעה. ובזמן הזה, כשאני מחכה לשעון שיצלצל יש לי את מספר הרגעים שלי של הנאה במודע. אני מנצלת את הדקות הללו כי אני יודעת שאחריהן אאלץ לקום מהמיטה ולהתארגן בזריזות.

נטלי36

New member
כאשר אין ברירה - אז עומדים בזמן.

בנעוריי היה לי קשה לקום בבוקר, לבית הספר - אבל כיום, כשאני צריכה לקום ראשונה כדי להעיר את הילדים שלי.... אין ברירה, האחריות היא עליי - אז אני קמה. גם אם עייפה... גם אם קשה.... לגבי שאר היום - יומן. אחרת שוכחת חצי מהדברים. למעשה לוח קיר, שתלוי במטבח, שכולם רואים - ככה גם מזכירים לי .... הפגישות שלי הופכות להיות עניין משפחתי...

בדיוק למה שהתכוונתי ../images/Emo13.gif

זה מה שאומר גם הבן שלי החייל - הוא מכוון את השעון ל 10 דק' לפני הזמן, ותמיד אומר שה 10דק' האלה הם השינה הטובה ביותר שיש כאילו ישן לילה שלם וקם חדש לחלוטין

IC4

New member
ניהול כסף ../images/Emo4.gif?

מה אנחנו בכלל רוצים וכמה זה בכלל עולה
כשהצבא מדכא את הזמן שניתן, קשה להחליט מה לעשות במה שנשאר אבל גם אם היה עודף זמן 600 ש"ח לחודש (נגיד) זה לא כיף לא כשחייבים לאבא 1500 שקל על מצלמת וידאו שאני אפילו בקושי מנצל צריך לשבור לי איזה קיר

למעלה