ניהול זמן (7)

ניהול זמן (7) ../images/Emo170.gif

לכל אחד מאיתנו יש הסכם פנימי שקשור בזמן. יכול להיות שההסכם שלכם הוא שאתם תמיד מאחרים, או שקשה לכם לעמוד בזמנים, או שאתם מדייקים, או שאתם תמיד צריכים להגיע המון זמן לפני כולם, או שיש לכם תמיד מלא דברים לעשות ואתם לא מספיקים, או כל דבר אחר. תסתכלו על ההסכם הפנימי שלכם לגבי ניהול הזמן. תשנו אותו במידת הצורך, ותשחררו את ההסכם הישן במידה ואתם מעוניינים בכך. איזה הסכם יש לכם לגבי ניהול זמן?

avaloka

New member
מישהו סיפר לי בדיחה ויטנאמית

שהולכת ככה - הנזיר הממהר חה! חה! חה אני מזכירה את לעצמי כל פעם שאני תופסת את עצמי ממהרת או בלחץ. לפעמים אני גם נזכרת לצחוק (על עצמי, כמובן). העולם יפול אם אני אאחר? האמונה שלי תיפול אם אני אלחץ. אם אני מאמינה שכל דבר שקורה הוא לטובה, אז כל דבר שקורה הוא לטובה. ודרך אגב, אני כמעט אף פעם לא מאחרת. אין לי מושג איך זה קורה.

kung fu

New member
רגע, לא הבנתי מה הבדיחה?

זאת הבדיחה: "הנזיר הממהר" ?

avaloka

New member
כן, זו הבדיחה

אולי רק אנשים שהתנסו בלהיות נזירים יכולים להבין אותה.. נזיר הוא מישהו שמקדיש את החיים שלו להתפתחות רוחנית, כלומר לפי מילים שלי, לראות את התמונה הרחבה ביותר על החיים שלנו ביקום. כלומר, אם אנחנו מאחרים או מספיקים לעשות משהו מסוים, זה לחלוטין זניח בהתבוננות על כל המכלול של החיים שלנו ושל התנהלות העולם. דבר שני, נזיר מקדיש את החיים שלו לחיזוק האמונה - אם זה בכוח עליון מאיזשהו סוג, או בכוח של התודעה שלנו (ויאטנם היא מדינה בודהיסטית). ואז לא משנה מה קורה, זה או בגלל שאלוהים רוצה שככה זה יקרה, ואז לא משנה מה קורה זה הדבר שצריך לקרות, או שאם אני שולטת במציאות שלי, מה שקורה קורה בגלל שככה צריך לי שהוא יקרה, בכל מקרה. אז אין לאן למהר, אין שום סיבה לאבד עשתונות. החיים לוקחים אותנו למקום הנכון, אם נרצה או לא, אם נעזור או לא. נזירים בודהיסטים הם אנשים שמקדישים את החיים שלהם להתבוננות עצמית (מדיטציה כמו שמתארים פה הצוות של הפורום, בין השאר). וזה לא משנה מה אתה עושה. המטרה היא התבוננות, לא להספיק להגיע לארוחת בוקר (כי אוכלים רק ארוחה אחת ביום, בבוקר), ולא להגיע בזמן לפגישה עם המורה. כי אין דבר כזה זמן. בטח שלא במנזר. אז כל פעם שאני רואה נזיר ממהר, אני צוחקת.

kung fu

New member
אההה ההסבר עזר לי להבין

ועכשיו זה גם באמת מצחיק

למעלה