ניהול ו.......?

ניהול ו.......?

היי, אני מתעניינת בלימודים לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה וההתלבטות שלי היא בין ניהול וסוציולוגיה או ניהול ופסיכולוגיה. השאלה שלי היא קודם כל מה ההבדלים המהותיים בין השניים, ודבר שני, באיזה עבודות יהיה אפשר לעבוד אחרי כל אחד מהם.. תודה מראש!

היי..

אני לא מבין גדול אבל אני אנסה לעזור.. אם את הולכת ללמוד ניהול לתואר דו חוגי עם משהו אחר, סימן שמעניין אותך כנראה להשתלב בעולם העסקים, בחברה כלשהי אח"כ וכו'.. שילוב עם סוציולוגיה הוא קצת לא קשור - זה יאפשר לך להיות עובדת סוציאלית, אם ממש בא לך
סתם זה סבבה יכול להיות.. אבל לא נראה לי שיש שם מה לנהל פסיכולוגיה יכול להשתלב לא רע עם ניהול, זה יכול להרשים בראיונות עבודה ויכול לגרום להם לחשוב שאת תהיי מהמנהלים ש"מבינים" את העובדים והלקוחות גם מה שיביא הרבה רווחים לחברה
הרבה מהחברות עוברות לגישה "אמריקאית" כזאת היום ומנסים להתנחמד לעובדים, ללקוחות, לשכנה ממול וכו'... בנוסף - יש היום ביקוש לפסיכולוג אירגוני, שזה אם אני לא טועה בנאדם שיש לו תואר שני בפסיכולוגיה (שאולי תוכלי לעשות אם תקבלי מעל 99 בתואר שלך ואבא שלך הוא הדיקן...סתם.. אבל קשה מאוד להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה..) - אבל בכל זאת, ברגע שאת באה עם תואר שמשלב ניהול ופסיכולוגיה את אמנם לא מתאימה לפסיכולוגיה אירגונית אבל זה יכול לצלצל להם טוב... מקווה שעזרתי ושיעזרו גם אנשים שיותר מבינים בתחום אולי..

פסיכולוגיה וסוציולוגיה

שני התחומים עוסקים בהתנהגות האנושית.הפסיכולוגיה ממוקדת בעיקרו של דבר בפרט, בעוד הסוציולוגיה ממוקדת בקבוצה (קבוצה יכולה להיות שני אנשים ועד אומה שלמה). עם זאת יש גם תחומי חפיפה לא מעטים . כל למשל פסיכולוגיה חברתית שעוסקת בקבוצות. פסיכולוג נדרש על פי חוק לתואר שני. במהלך לימודי התואר השני הוא יכול להתמחות באחד מתחומי הפסיכולוגיה: קלינית, ארגונית, חינוכית, שקומית ועוד. בפני מסיימי החוג לסוציולוגיה פתוחות אפשרויות תעסוקה שונות: עיסוק בנושאי כח אדם, משאבי אנוש, השמה וארגון במסגרת הסקטור הציבורי והפרטי. השתלבות במערכת המחקר של האוניברסיטאות. עיסוק במחקר במסגרת פרוייקטים מחקריים ויישומיים במסגרות ממשלתיות וציבוריות (צבא, משטרה, משרדים ממשלתיים כמו משרד החינוך וכד') והשתלבות במערכי מחקר פרטיים (מכוני סקרים, משרדי פרסום, משרדים המתמחים בתכנון כוח אדם וכד'). הוראת המקצוע בבתי ספר תיכוניים ובמכללות. רבים מבוגרי החוג לסוציולוגיה משתלבים בתחומי עיסוק שונים ובעמדות ניהול בבנקים, בחברות ביטוח בארגונים כלכליים וחברתיים שונים, במערכות הסיעוד והבריאות, במפעלי תעשיה, בחברות העוסקות בחקר שווקים וכד').

קודם כל -תודה על התשובה המפורטת-

ואני רק רוצה לחדד את העיניין- אתה אומר בעצם שאפשריות התעסוקה בתואר של סיוציולוגיה וניהול הן רחבות יותר מאשר האפשרויות עם פסיכולוגיה וניהול?

למעלה