נידרפלור אדום

מצב
הנושא נעול.

יצחקA

New member
וואו !!! תודה על התמונות!

כל התמונות צולמו בחניון צ"ד
לאוטובוס גם תיבת הילוכים חדשה מבית Voith. תמונות נוספות החל מסופ"ש הקרוב. תודה רבה ליניב הקטן ולאיל רכניץ.
אוטובוסים ממש יפים. לדעתי יש להשאיר את ה"עמודים" בצבע המקורי שלהם- הכחול, מפני שהאדום לא משתלב יפה עם הריפוד הכחול של הכיסאות. אם כבר, רצוי להחליף את הריפוד לדוגמא שבה משולב הצבע האדום או הכתום, אבל הבעיה שההחלפה עולה כסף. כמה אדומות היו שם?

אני חושב שהיו בצ.ד 5 אדומות

אוטובוסים ממש יפים. לדעתי יש להשאיר את ה"עמודים" בצבע המקורי שלהם- הכחול, מפני שהאדום לא משתלב יפה עם הריפוד הכחול של הכיסאות. אם כבר, רצוי להחליף את הריפוד לדוגמא שבה משולב הצבע האדום או הכתום, אבל הבעיה שההחלפה עולה כסף. כמה אדומות היו שם?
אני חושב שהיו בצ.ד 5 אדומות

לא ידוע בינתיים

מה עם המפרקיות החדשות ? האם הן
צפויות להיכנס לשרות או שויתרו עליהן ?
לא ידוע בינתיים
מה שכן, יש מרצדס ספרינטר אחד (בצבע אדום) בניסוי כרגע ולצערנו הוא לא היה בצ"ד כשהיינו שם. אגב, היום גיליתי שהדגם של התוכים זהה לדגם של הנידרפלורים של אגד, כלומר NL 313F, עם 310 כו"ס.

yblumann

New member
why red?

לא ידוע בינתיים
מה שכן, יש מרצדס ספרינטר אחד (בצבע אדום) בניסוי כרגע ולצערנו הוא לא היה בצ"ד כשהיינו שם. אגב, היום גיליתי שהדגם של התוכים זהה לדגם של הנידרפלורים של אגד, כלומר NL 313F, עם 310 כו"ס.
why red?
Why did Dan choose the red colour. Red is a good colour and has been used by London Transport since the 1920s, and is still used today. regards Yoram

אוהד11

New member
יורם, האם האדום שייך רק ללונדון ?

why red?
Why did Dan choose the red colour. Red is a good colour and has been used by London Transport since the 1920s, and is still used today. regards Yoram
הרי לדן יש כבר "עבר" עם הצבע האדום של יונייטד טורס, ויש לה את התוכים של קו 5. הצבע יפה והוא יכניס קצת צבע אחרי הכחול הכהה והקר של הנידרפלורים.

fireman

New member
בתח"צ בבאר שבע לפני 30 שנה

הרי לדן יש כבר "עבר" עם הצבע האדום של יונייטד טורס, ויש לה את התוכים של קו 5. הצבע יפה והוא יכניס קצת צבע אחרי הכחול הכהה והקר של הנידרפלורים.
היו אוטובוסים אדומים

yblumann

New member
Company livery

היו אוטובוסים אדומים
Company livery
Hi all, Sorry, perhaps I have not my point clear: usually a company, and a bus company in particular chooses a colour scheme and design [=livery] and apply it to all of their buses. United Tours was a seperate entity from Dan, and I still remember United Tours as an independent company. Nowadays in Israel, where there are many competing bus companies, it would make more sense than ever to apply the same company livery to all the buses. regards Yoram

יהוושע

New member
פחות משלושים שנה, 25 לפחות

היו אוטובוסים אדומים
האם חלק מן האוטובוסים של החברה העירונית ז"ל נמכרו לחברת "קווים" או שאני סתם מדמיין?

fireman

New member
לקווים לא, למטרודן כן......

האם חלק מן האוטובוסים של החברה העירונית ז"ל נמכרו לחברת "קווים" או שאני סתם מדמיין?
בעיקר SLים ומספר ELים מצומצם מאוד. אגב.....יצא לי להתקל בליילנד אדום מפורק למחצה של התח"צ ז"ל באיזה שטח בבאר שבע.....מאוד תמוהה לי הדרך שבה הגיע לשם האוטובוס.... אני אראה מחא אם הוא עדיין שם אני אצלם את מה שנשאר ממנו.

יהוושע

New member
אתה בטוח שלקווים לא נמכר אף

בעיקר SLים ומספר ELים מצומצם מאוד. אגב.....יצא לי להתקל בליילנד אדום מפורק למחצה של התח"צ ז"ל באיזה שטח בבאר שבע.....מאוד תמוהה לי הדרך שבה הגיע לשם האוטובוס.... אני אראה מחא אם הוא עדיין שם אני אצלם את מה שנשאר ממנו.
אבטובוס של תח"צ ז"ל? אני יכול כמעט להישבע שראיתי אבטובוסים שלהם בקווים ואני רואה אוטובוסי קווים יום יום על יד מקום עבודתי ויכול להבדיל בין חדשים למשומשים אז אולי בכ"ז? ברר נא לי fireman , באיזו שנה בדיוק נפתחה תחנת האבטובוסים המרכזית בב"ש? (זו של היום) ואיפה הייתה זו שלפניה? שוקראן יא חביבי!!

יונתן32

New member
קווים קונה מדן אוטובוסים ואם כן מ

אבטובוס של תח"צ ז"ל? אני יכול כמעט להישבע שראיתי אבטובוסים שלהם בקווים ואני רואה אוטובוסי קווים יום יום על יד מקום עבודתי ויכול להבדיל בין חדשים למשומשים אז אולי בכ"ז? ברר נא לי fireman , באיזו שנה בדיוק נפתחה תחנת האבטובוסים המרכזית בב"ש? (זו של היום) ואיפה הייתה זו שלפניה? שוקראן יא חביבי!!
קווים קונה מדן אוטובוסים ואם כן מ
התחבורה הציבורית ז"ל יש רק דרך אחת לדעת עם יש כיסה אחד מקדימה זה דן אם יש לו שניים זה מהחברה ז"ל אני מקווה שעזרתי לך

לקווים נמכרו אוטובוסים ישנים של דן

מדובר באוטובוסים מדגם M.A.N SL 200F עם מרכב ישראלי מסדרת ה-4000 המצויינת. מספריהם הפנימיים ומספרי הרישוי שלהם הוזכרו בפורום בעבר.

fireman

New member
הפתעתם אותי.....

מדובר באוטובוסים מדגם M.A.N SL 200F עם מרכב ישראלי מסדרת ה-4000 המצויינת. מספריהם הפנימיים ומספרי הרישוי שלהם הוזכרו בפורום בעבר.
הפתעתם אותי.....
מסתמנת מגמה שבה נרכשים כל הSLים והELים נשארים מיותמים בחניה של התח"צ ז"ל וזאת למרות שהם הרבה יותר חדשים מהSLים..... מישהו יודע למה "מטרודן" רכשה רק אחד או שניים כאלו בעוד נרכשו לדעתי משהו כמו 15 SLים? לגבי התחנה המרכזית של באר שבע (אגד) אין לי מושג מתי היא נפתחה אבל המסופים של התח"צ בבאר שבע שכנו בעבר ברחוב קק"ל בעיר העתיקה בבאר שבע וברחוב העצמאות המקביל. המסופים ברחוב קק"ל הלכו והצטמצמו משנה לשנה עד שבשנת 1987 לדעתי הופסקה הפעלת התחנות ברחוב קק"ל והאוטובוס שעובר ברחוב כיום הוא קו 2 שנוסע לשכונת נווה נוי אך לא עוצר ברחוב מאחר והוא הוצר והפך בחלקו למדרחוב. עיקר התנועה הופנתה לרחוב העצמאות המקביל.

טוארג

New member
אולי תעשה ג'סטה ותצלם לנו כמה

הפתעתם אותי.....
מסתמנת מגמה שבה נרכשים כל הSLים והELים נשארים מיותמים בחניה של התח"צ ז"ל וזאת למרות שהם הרבה יותר חדשים מהSLים..... מישהו יודע למה "מטרודן" רכשה רק אחד או שניים כאלו בעוד נרכשו לדעתי משהו כמו 15 SLים? לגבי התחנה המרכזית של באר שבע (אגד) אין לי מושג מתי היא נפתחה אבל המסופים של התח"צ בבאר שבע שכנו בעבר ברחוב קק"ל בעיר העתיקה בבאר שבע וברחוב העצמאות המקביל. המסופים ברחוב קק"ל הלכו והצטמצמו משנה לשנה עד שבשנת 1987 לדעתי הופסקה הפעלת התחנות ברחוב קק"ל והאוטובוס שעובר ברחוב כיום הוא קו 2 שנוסע לשכונת נווה נוי אך לא עוצר ברחוב מאחר והוא הוצר והפך בחלקו למדרחוב. עיקר התנועה הופנתה לרחוב העצמאות המקביל.
אולי תעשה ג'סטה ותצלם לנו כמה
SLים וELים לשעבר של התח"צ?

fireman

New member
לא יודע מתי פתחו את התחנה

לא יודע מתי פתחו את התחנה
המרכזית של באר שבע....אני רק יודע שצריך להרוס אותה ולבנות חדשה כי היא נראית זוועה ולדעתי לא מתאימה בכלל לנפחי התנועה והנוסעים כיום.

oren*

New member
גם הלוגו חדש, נראה מצויין ../images/Emo70.gif

why red?
גם הלוגו חדש, נראה מצויין

הצבע האדום יפהיפה ובולט, אני חושב שזו החלטה נכונה.

הלוגו חדש, אבל הישן עם הגלגל

גם הלוגו חדש, נראה מצויין

הצבע האדום יפהיפה ובולט, אני חושב שזו החלטה נכונה.
הלוגו חדש, אבל הישן עם הגלגל
יותר יפה. האוטובוסים ממש יפים, איזו יופי של תאורה במספר, אבל מה זה חשוב, לנו ישאר הכחול של קווים. גם אנחנו רוצים כאלה יפים

האדום הזה יפה מאוד לדעתי

why red?
האדום הזה יפה מאוד לדעתי
אפרופו לונדון, הצטערתי לשמוע שמוציאים מהשירות את הקומותיים האדומים המפורסמים=אחד הסמלים היותר חשובים של לונדון!!!

לונדון ללא אוטובוס הקומותיים האדום

האדום הזה יפה מאוד לדעתי
אפרופו לונדון, הצטערתי לשמוע שמוציאים מהשירות את הקומותיים האדומים המפורסמים=אחד הסמלים היותר חשובים של לונדון!!!
לונדון ללא אוטובוס הקומותיים האדום
זו לא לונדון

מצב
הנושא נעול.
למעלה