נידה...

hen7777

New member
נידה...

שלום לכם. אני נשוי מזה כשנה, ובכל חודש נתקל בצרה הזאת של הנידה. אישתי מתעקשת לשמור נידה (שנמשכת 12 יום בחודש!!!) לי ממש נמאס מזה במיוחד לאור העובדה שלא תמיד שוכבים בשאר ימי החודש שנותרו...
איך להתמודד-אם בכלל?
תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
תעשה כמו שהמליצו חז"ל

הם אמרו: אם אני לי מי לי (והמבין יבין).
והם גם אמרו: וכשאני לעצמי, מה אני. כלומר, אם אתה חושב רק על עצמך, עולמך קטן ומצטמק קשות. ויש קשר הדוק בין שני החלקים.

אני אומר לך כחילוני מובהק שעבור אדם (גבר או אישה) שהנידה חשובה, יש לראות בזה כדבר שאין עליו פשרה. כל נסיון שלך לכופף שם רק ישבור את העסק, וגם טרוניות וביקורת מרומזת יעשו בעיות.

מה שאני ממליץ לך הוא לקבל את זה כמו שמקבלים כל תכונה אחרת של האישה, לאהוב אותה, ולהסתדר עם מה שיש. וזה לא מעט.

seeyou

New member
האם לא היה לך ברור עוד ליפני החופה?

האם אתה לא משתייך לאותה קבוצה דתית עם האמונה הזאת?

חילוני לא יכול להבין את זה(למרות שגם נשים חילוניות לא עושות סקס בכול מצב

מה שכן צריך "להדאיג" אותך זה ש:" לא תמיד שוכבים בשאר ימי החודש שנותרו." כאשר אתם עדיין בתקופת ההרצה

זה יכול להיות שזה בגלל סיבה נשים ידועה-הסקס לא מספיק טוב/נעים מבחינתה.

האם יש לכם כבר ילדים? או האם היא בהריון?

יוסי

hen7777

New member
אז ככה...

זה היה ברור לי טרם הנישואים שכך היא רוצה. היא ממשפחה דתית ואני אדם חילוני לגמריי. הבעיה התעוררה כאשר בשאר ימי החודש מצאנו את עצמנו בהמון ריבים על כל מיני דברים שגמרו לכך שלא שכבנו גם בימים שאפשר ואז הכעס שלי יצא...
לסוגיית הילדים-אין ילדים ואין הריון כרגע

seeyou

New member
"המון ריבים על כל מיני דברים"

ממה שאני מבין,לרוב הבעיה העיקרית היא מסביב לסקס(יחסי מין)

אילו היא היתה מקבלת מה שהיא מצפה/רוצה/צריכה אז היא היתה מבליגה על נושים אחרים

לכן אני ממליץ לך טיפול משותף אצל סקסולוגית או אם אתה מרגיש "חולשה" מינית טיפול פרטני אצל רופא המתאים

חילוני-דתי בסופו של יום בנוי מאותם המרכיבים

מה ששונה ביניהם זה הדרך/גישה לכול נושה ובמיוחד בנושה הסקס.

יוסי

נ.ב

אל תמהר להכניס אותה להריון

תריבו בימי הנידה כך שתוכלו לחיות באהבה

חופשיים בשאר השבועיים שנותרו עד הנידה הבאה.

אני חושבת שאתה צריך סבלנות, ולאט לאט להביא אותה להבין שגזרות שנגזרו לפני אלפיים שנה ויותר פג תוקפן. 6 מיליארד אנשים חיים בעולם בלי לשמור , יולדים ומגדלים ילדים בריאים.

כל שעליך לעשות להאזר בסבלנות ולתת לזמן לשכנע אותה. (או שהיא תצליח לשכנע אותך שכך זה טוב גם לך)

chenby

New member
את חושבת שהוא צריך

להניע אותה ממשהו שהיא מאמינה בו?
בעיני זו טעות. אני מתכוונת לשמור נידה כשאהיה נשואה, ואין לזה קשר לגזרות שנגזרו לפני אלפיים שנה ופג תוקפן, המציאות רק מראה שהתוקף של זה רק הולך וממשיך.. אבל זה באמונה שלי.. וגם של אישתו ועוד חלק נכבד וחשוב שחיים במדינה שלנו.
שבועיים כיף כיף, שבועיים פסק זמן, מי שחוקר את היהדות, רואה בה רק חכמה ודרך חיים נכונה.. מי שלא, לא חייב. אבל לבוא לשכנע בן אדם לסגת מהאמונה שלו בשביל האחר יהיה מאושר- זה בעיני לגזור גזירה הרבה יותר גרועה. כי גם היא לא תסכים, וגם אם היא נניח ותסכים, היא תאשים אותו בסוף.
הם צריכים לדבר ולראות איך הם לוקחים את השבועיים המותרים ועושים מהם באמת כיף במקום לדאוג איך שוב לא יהיה כיף.
תקשורת. זה מה שצריך פה. יש פה פוסטים על זוגות שלא עשו סקס שנים, והוא בוכה על שהוא מקבל מעט כל חודש.. זה כבר מצב טוב יותר מהרבה הרבה זוגות. כי לפחות היום הזה שבוא היא הולכת למקווה ומכינה את עצמה לקראת הערב עם בעלה, זה טקס שהם חוזרים עליו כל חודש.
הם יכולים לחזור ולהתרגש מזה במקום לראות את זה כעול. וייתכן ורק אולי אם הוא היה מתרגש מזה, במקום לראות את זה כעול (הוא הרי לא צריך לעשות כלום רק לשבת ולהמתין שהיא תבוא אליו אחרי המקווה נקייה ומשופצת) אולי הוא יעביר לה גם קצת התרגשות ואולי ההתרגשות הזו תימשך לשבועיים עד הנידה שוב.
נצרכת פה תקשורת והבנה ולא ניסיון לשנות מישהו אחר - בשביל שאני אהיה מסופק.

אמלי12

New member
הצרה היא לא הנידה

למרות שאני לא שומרת ולא דתיה,
הצרה שלכם היא לא הנידה, גם בתור חילונים יש ימים שלאחד מבני-הזוג לא מתחשק וצריך לכבד את זה.
אני משערת שזאת היתה אחת המטרות המוקדמות של הנידה- שהבעל לא יוכל לכפות את עצמו על האשה בכל זמן שמתחשק לו אלא שיילמד להתאפק.
בימנו לאחר שחרור האשה זה כבר פחות רלוונטי.
גם אם אשתך תפסיק לשמור נידה- הבעיה לא תפטר, לכן, נסה לפתור את הבעיה האמיתית ולא לנטור לה טינה דווקא על זה, אם זה חוסר תיאום בינכם בחשק המיני או אם זה בעיות תקשורת וריבים שגורמים לירידה בחשק בשאר החודש.
תעבדו על זה לפני שיש ילדים בתמונה.

אייבורי

New member
קטעים איתך

כל החודש אתם רבים
אישתך מענישה אותך בחוסר סקס
ואתה נטפל לנידה.

כדאי שתפתור את בעית המריבות משך החודש
ואז תטפל בבעית הנידה

למעלה