את חושבת שהוא צריך
להניע אותה ממשהו שהיא מאמינה בו?
בעיני זו טעות. אני מתכוונת לשמור נידה כשאהיה נשואה, ואין לזה קשר לגזרות שנגזרו לפני אלפיים שנה ופג תוקפן, המציאות רק מראה שהתוקף של זה רק הולך וממשיך.. אבל זה באמונה שלי.. וגם של אישתו ועוד חלק נכבד וחשוב שחיים במדינה שלנו.
שבועיים כיף כיף, שבועיים פסק זמן, מי שחוקר את היהדות, רואה בה רק חכמה ודרך חיים נכונה.. מי שלא, לא חייב. אבל לבוא לשכנע בן אדם לסגת מהאמונה שלו בשביל האחר יהיה מאושר- זה בעיני לגזור גזירה הרבה יותר גרועה. כי גם היא לא תסכים, וגם אם היא נניח ותסכים, היא תאשים אותו בסוף.
הם צריכים לדבר ולראות איך הם לוקחים את השבועיים המותרים ועושים מהם באמת כיף במקום לדאוג איך שוב לא יהיה כיף.
תקשורת. זה מה שצריך פה. יש פה פוסטים על זוגות שלא עשו סקס שנים, והוא בוכה על שהוא מקבל מעט כל חודש.. זה כבר מצב טוב יותר מהרבה הרבה זוגות. כי לפחות היום הזה שבוא היא הולכת למקווה ומכינה את עצמה לקראת הערב עם בעלה, זה טקס שהם חוזרים עליו כל חודש.
הם יכולים לחזור ולהתרגש מזה במקום לראות את זה כעול. וייתכן ורק אולי אם הוא היה מתרגש מזה, במקום לראות את זה כעול (הוא הרי לא צריך לעשות כלום רק לשבת ולהמתין שהיא תבוא אליו אחרי המקווה נקייה ומשופצת) אולי הוא יעביר לה גם קצת התרגשות ואולי ההתרגשות הזו תימשך לשבועיים עד הנידה שוב.
נצרכת פה תקשורת והבנה ולא ניסיון לשנות מישהו אחר - בשביל שאני אהיה מסופק.