ניגש ישר ולעניין...

שירה1606

New member
ניגש ישר ולעניין...

שלום, אז אני בכיתה י"ב ואני מאוד רוצה שנת שירות בניצנה. רציתי לבקש ממישהו כאן בפורום שיתן לי מידע חיוני לגבי המיונים שם מה הדברים שאני צריכה לעשות כדי להוציא את המיטב ממני ובקיצור טיפים בשביל להתקבל לשם... אני יודעת שזאת נחשבת שנת שירות שממש קשה להתקבל אליה אבל אין לי מה לעשות. התאהבתי ברעיון ואני רוצה את זה מאוד. עוד כמה דברים...אני לא קיבוצניקית ואני גם לא מדריכה איפשהו...בקיצור יש לי איזה 0 אחוז להתקבל לשם אבל! אני עדיין מאוד רוצה בזה. מה לעשות??? :(

Scholes 18

New member
אשתדל לענות כמיטב יכולתי...

ראשית כל אומר שלא הייתי במיונים לניצנה כך שאין לי טיפים בהקשר של "איזו פעילות כדאי לי להכין" וכו'. מה כן? אפשר לנסות לתת "טיפים כלליים"; הבעיה איתם היא שהם כולם קלישאתיים ומאוסים, ואני בטוח ששמעת את כולם לא פעם ולא פעמיים. לנסות בכל זאת? תהיי עצמך, אל תתבלטי באופן מוגזם (הכוונה- שלא תואם את האישיות שלך במציאות), משהו חשוב: נסי ככל שאת יכולה לעשות סוויץ' בראש. זה למשל משהו שאני לא הצלחתי לעשות וכפועל יוצא הכנסים שהשתתפתי בהם ייחרטו אצלי לעד כחוויה מזוויעה. ממה שאני יודע, המיונים (לפחות הראשוניים) בניצנה שמים דגש על הדרכה מול אנשים (במקרה הזה- חברייך המתמיינים) ועל "חברתיות"- שזה בעצם משחקי חברה דביליים כאלה שבודקים דינאמיקה קבוצתית. אלא אם את גר באיזה חור בדרום [
], יש להניח שהנסיעה עד לניצנה תהיה ארוכה ויהיה לך מספיק זמן לחשוב על כמה שיהיה חרא וכו', פשוט נסי לא להתעסק בכל זה ו... אולי יהיה בסדר? בהצלחה :)

שירה1606

New member
תודה רבה!

תודה רבה על ההכוונה! אני אשמח לקבל עוד מידע לגבי מה שהולך שם במיונים\כנסים... רציתי לשאול אם ידוע עוד מועד של כנס חוץ מהכנס המיועד בחנוכה...אם מישהו יודע... ולגבי מכינות...! צריך לשלם להם??? מה הטווח מחירים???

חן1208

New member
הי, בקשר לניצנה..

הייתי שנה שעברה במיונים שלהם ולא התקבלתי. בקשר למה שהולך שם במיונים... שלושה ימים, מחולקים לקבוצות שבהם נבחנות יכולות מנהיגות, הובלה, הדרכה ותקשורת עם חברי הקבוצה. הם מחפשים טיפוס עם אופי ספציפי מאוד, אז אל תתבאסי אם לא תעני על הדרישה, זה לא אומר שום דבר עלייך. ניצנה זו שנת שירות מאוד מבוקשת, יש הרבה מלש"שים (מועמדים) ומעט מקומות יחסית. אל תסתנוורי מהשם, ברור שזו אחלה שנת שירות אבל יש עוד כאלו בסגנון... תחפשי! מה עם גרעין יוצר בשדה בוקר? חוגי סיירות של החברה להגנת הטבע? החווה החקלאית חינוכית במועצה אזורית מגידו (שם אני נמצאת כרגע)? לגבי תאריכים ופרטים טכניים, תתקשרי לש"ש משם ותבררי! בהצלחה לך, שקד

שירה1606

New member
לשקד...

אני מאוד רוצה ניצנה כי היא משלבת את העיקר שאני רוצה בשנת שירות בעצם שזה הדרכת טיולים ונגב... אני אשמח לקבל עוד פרטים אם את יודעת לגבי גרעין יוצר בשדה בוקר והחברה להגנת הטבע... בקשר למגידו...זה יותר מידי קל"ב עבורי ואני מחפשת גם את המרחק וכמו שהזכרתי את הנגב... יש אפשרות שנדבר באופן פרטי לגבי פרטים נוספים ???

שאלה נוספת באותו הנושא...

שלחתי לפני חודש את הטופס באתר של התק"מ, ומיקמתי את ניצנה בעדיפות הראשונה. עוד לא התקשרו אליי/שלחו לי שום הזמנה לכנס... יש לי את מספרי הטלפון של מי שאחראי על ההרשמה למיונים. כדאי כבר להתקשר או לחכות?

שירה1606

New member
לאנה??

אממ לגבי מיונים יזמינו אותך מאוחר יותר עד דצמבר בערך. אם לא יזמינו אותך עד אז אני ממליצה להתקשר כך אמרו גם לי... יש כנס של חשיפה באזור ואת יכולה לדבר עם האחראי של התנועה הקיבוצית לגבי שנת שירות במסגרת שלהם או להתקשר לניצנה... הטלפונים נמצאים באתר של התקמ... בהצלחה!! :) ניפגש במיונים...

למעלה