ניגוני חצרות חסידים

ניגוני חצרות חסידים

רעיון חדש שעלה לי. לקחת את נגוני הדגל של חצרות החסידים. להעלות אותם לכאן ולדון בהם. באיזו חסידות נתחיל?

SONY AIWA

New member
אני חושב

שאת השאלה הזאת היית שואל בפורום חרדים ואחר כך מפנה אותם לפה ואז היית מחיה קצת את הפורום הזה:)

תודה על הרעיון:)

אבל זה שייך לכאן יותר.אולי נעלה גם בחרדים הבעיה שם שרובם מפלאפון ולא יכולים להאזין לקבצים. חוצמיזה פורום כליזמרים נמדד באיכות לא בכמות.באיכות אנחנו הפורום הראשון לא רק בתפוז אלא בכל הרשת הישראלית

ora11

New member
ערב טוב איש../images/Emo47.gif וכולם

מה נשמע בצפת? אצלנו קררררררררר ואני מתארת לעצמי שגם אצלכם. חנוכה עבר והיינו כמובן עסוקים עם הנכדים הדלקת נרות סופגביות ומסיבות של הנכדים. עגשיו אני פה איש לגבי איזה מוזיקה ומאיזה חצר לי ממש לא משנה העקר ניגונים . איש מה עם הקלטת שלך ? בברכת ערב טוב וחםםםם ושבת שלום וחודש טוב

גם אצלינו קר מאוד

הקלטת עוד תתעכב:) אני שמח שיש הענות לרעיון.בשבוע הבא בעז"ה נתחיל להריץ את העניין בלי נדר

יש להם סטייל

האמת היא שאין להם ניגונים קצרים אלא בעיקר "על הניסים" וזמירות שבת "אשת חיל" וכדומה. ואולי אני טועה.

אתה אפ'פם לא טועה ר' נועם

אני צריך להעלות שני תקליטים שלהם מהבוידם אצלי ולהיזכר קצת בניגונים

asaf2000

New member
אין צורך לחטט בבוידם

תשים ברקע את הסטרים של באבוב-ברודקעסט ואתה מסודר. אגב חוץ מהשידור ישנם באתר גם מספר שירים להורדה, השירים הם באיכות לא טובה ובלי תזמורת, רק שירה, הם יותר לצורך לימוד הניגון ולא בשביל הנאה ממוסיקה אבל גם הם מומלצים.

אם כן ר' אסף

אני מטיל עליך את המלאכה למצוא ניגון ללא מילים של בובוב שלדעתך הוא יוכל לייצג את החסידות.אם תוכל,אפילו שניים שלושה כדי שנוכל לבחור בינהם. הולך?:)))

asaf2000

New member
לא...

אני נהנה מהניגונים אבל אני לא 'מבין' בהם. באתר שהבאתי יש שידור מחזורי ורנדומלי של כל הקלטות של באבוב מכל התקופות אני לא יכול לדעת מה ישן מה חדש, מה מייצג ומה לא מייצג. אני אישית אוהב את הקל אדון הארוך שלהם, ממש יצירה יפה
חוץ מזה יש המון ניגונים שאני מכיר ובטח שחלקם של באבוב ואולי הייתי אומר לך אבל אני לא זוכר אותם בע"פ ואפילו אם אני אשמע אותם אני לא ידע שזה שלהם...מה לעשות אין לי זיכרון טוב לדברים האלה.

למה דווקא בובוב?

מותר לשאול
:) יש משהו מיוחד שמושך אותך בניגונים שלהם ר' בוב?

BobMarly

New member
זה רק להתחלה

מה שמושך בהם זה העושר הכלי והעובדה שיש להם איזה סטייל מאוד מלכותי במרשים שלהם. השאלה שאני ארצה להעלות תהיה האם בובוב זה מוסיקת כליזמר או לא.

מלכות../images/Emo47.gif

בכלל בחסידות למושג הזה יש משמעות. לגבי עניין הכליזמר. השאלה היא בכלל לגבי ניגונים.ניגוני חסידים. הכליזמר בנוי מעניין הניגון.מי קבע או קובע או יקבע מהו ניגון כליזמרי? מהיכן זה בכלל התחיל? השאלות עוד רבות ומגוונות...התשובות לא יכולות להיות חד משמעייות בגלל שמדובר ב"מדע" לא מדוייק.אי הדיוק לדעתי הוא הוא שנותן לרעיון ולז'אנר את היופי והחן שלו. בהמשך נשתדל להוסיף עוד כהנה וכהנה בעניין

BobMarly

New member
זה נכון

שהשאלה מה שייל ומה אינו שייך קיימת, ומובילה במוסיקת הכליזמר ותשובה מדוייקת לא תמצא לעולם. השאלה הזו מהווה עבורי מקור לדיון על השאלה הזו ועל נושאים רחסים מאוד שמקיפים את כח הנושא.

asaf2000

New member
רעיון חדש?!?

לפני שנה כבר עשית את זה, העלת את ניגון קרלין, ניגון גור ועוד אחד. זה היה בתור חידון היינו צריכים לנחש של מי הניגון. אגב, בנתיים כבר צרבתי אותם על דיסק ואני מאזין להם לפעמים
בכל אופן רעיון מצוין, אני בעד

למעלה