ניגון תחיית המתים

נטעי

New member
ניגון תחיית המתים

היי, מישהו מכיר את הניגון? שמעתי שיש מופע פנטומימה שמתלווה לניגון? מישהוא שמע על כך? אשמח על כל מיידע רלוונטי.

ברוך הבא../images/Emo70.gif

הרבה גילגולים עבר ניגון "תחיית המתים". במקור מדובר ב"רומיינישע דואיינא".יש לי אותו בתקליט ישן.דייב טארס מפליא לנגן שם.תוכל למצוא ברשימת קישורי הפורום קבצים שבהם מנגן דייב טראס האגדי. מה קרה לניגון
קרו לו כמה דברים...ראשית הוסיפו לו בתחילה את הניגון שתוכל לשמוע בקובץ שמצורף להודעה.עשו מזה "ברוייגז טאנץ".ריקוד הברוגז. שניים מתחילים להתווכח בינהם. הם רבים,האחד דוחף את השני והשני נופל ומת...(הכול בכאילו
) הכול מתבצע כשהניגון בקובץ המצורף להודעה מתנגן. בהודעה הבאה נצרף את הקובץ הנוסף שבו תוכל לשמוע את הניגון העצוב...הסוף מיותר לציין שמח.

כשה"מת"

שוכב על הריצפה מתחילים לנגן את ה"דוייאנא".מעין מאוואל כליזמרי.בסוף ה"מת" מתעורר לחיים ו...העם יוצא יחד איתו בריקוד. הריקוד מתחלק לשני ניגונים שהשני למעשה לא שייך לרומיינשע דואיינא המקורי. היוצא מדברינו,שנעשה כאן סלט שלם...איך התגלגל הסלט הזה? הקטע הראשון והאחרון נשמע לי ירושלמי משהו.יכול להיות שברבות השנים חיברו בין הניגונים.גם הקטע השקט כפי שהוא מבוצע היום הוא לא מדוייק... במירון בל"ג בעומר רוקדים את הניגון. מי שהביא הרבה ניגונים בזמנו היה ר' אברהם עלשטיין. לא עלנשטיין כמו שכיום מכנים אותו.דרך אגב הוא קרוב משפחה שלי:) אותו יהודי,ר' אברהם...היה סוחר...הוא היה נוסע לבירות בעסקי מסחר.היה שומע שם ניגונים ומביא אותם לארץ ישראל. נוצר שילוב מעניין של מזרח ומערב. המוזיקה הרומנית בשילוב המוזיקה הלבנונית והמזרחית. זה מה שיצא מהכלייזמר הארציישראלי. אח...הייתי מת לחיות בתקופה ההיא...

נטעי

New member
תודה...

ראשית, תודה על ההשקעה והתשובה הנרחב, וכמובן על הקובץ הנהדר! מהיכן היידע? אגב, אולי יש לך רעיון לסיפור חסידי שקשור לבר מצווה או ניגון שמאחוריו עומד סיפור שמתקשר לבר מצווה? (יש לאחי בר מצווה ...)

על לא דבר../images/Emo13.gif

היידע הוא מהמשפחה:) סבי זצ"ל היה מחשובי רקדני ל"ג בעומר במירון. לגבי עניין הבר מצווה אני אחשוב על משהו

למעלה