ניגון סרט hd divx

flafym

New member
ניגון סרט hd divx

שלום, יש לי סרט בפורמט hd divx ולא הצלחתי לנגן אותו בנגן די וי די (שיכול לנגן divx).
אם אני רוצה לקנות נגן שכן יוכל לנגן את הפורמט מה אני צריכה לוודא שיהיה בו?
יוצר הסרט אמר שצריך די וי די עם קודקים מהשנה האחרונה - יש למישהו מושג מה זה אומר?.

תודה מראש

גיליום

New member
ניגון סרט HD DIVX בנגן DVD

אם את רוצה נגן שינגן את הסרט, את כמובן זקוקה לנגן שתומך ב-2 התכונות שציינת:
DIVX ו-HD.
בנוגע למה שיוצר הסרט אמר ("קודקים מהשנה האחרונה") - אם הנגן תומך ב-DIVX והסרט מקודד ב-DIVX, אז הנגן אמור לנגן את הסרט.
DIVX עצמו הוא קודק. אמנם ישנן מספר גרסאות, אבל ככל הידוע לי, כל הגרסאות מהשנים האחרונות, נתמכות ברוב נגני ה-DIVX.

אז מה לעשות?
יש יותר מאפשרות אחת ואני לא יכול לכסות את כולן בהודעה.. לכן אתן לך "קווים מנחים":
1. תוודאי שהסרט אכן מקודד ב-DIVX. אולי זה מקודד באופן שונה?
2. תוודאי שהנגן שאת קונה, תומך בפורמט הוידאו שהסרט שמור בו. כלומר, קובץ עם סיומת AVI, שונה מסיומת MP4, שונה מסיומת MKV וכך הלאה.
את צריכה לוודא שהמכשיר שתקני, יודע לנגן את פורמט הוידאו בו הסרט שמור ולא רק תומך בקודק שלו (DIVX)..
3. ממליץ לקחת את הסרט איתך על דיסק-און-קי ולנסות לנגן אותו בחנות, כדי לוודא שהוא תומך בפורמט של הסרט שבידך.
4. המלצה אחרונה, לשיקולך, כיום הטלוויזיות החדישות, תומכות ביותר פורמטים ממכשירי ה-DVD הנפוצים. אם במקרה קנית טלוויזיה בשנה האחרונה (או שאת מתכוונת לקנות אחת בקרוב), תבדקי אם יש לה כניסת דיסק-און-קי, אולי תוכלי לנגן את הסרט ישירות בטלוויזיה, ללא מכשיר DVD. זה אגב מה שאני עשיתי לפני כשנה. רכשתי טלוויזיה לבית, וידאתי שתומכת בכל הפורמטים הנפוצים ובכתוביות בעברית ואפסנתי את מכשיר ה-DVD..

בברכה,
גיליום

רוב הזמן נח

Well-known member
קובץ עם רזולוצית HD לא יתאים לשום מכשיר די וי די

ולא משנה מה הפורמט של הקובץ או הדחיסה של וידאו.
&nbsp
כי מכשיר די וי די יודע לנגן רזולוציה מקסימלית של 720x576
בלבד. רזולוצית HD היא יותר גבוהה.
&nbsp
צריך מכשיר בלו ריי או סטרימר שתומך בסוג הקבצים והדחיסה שלהם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גיליום

New member
אתה צודק בעיקרון, אבל..

זה נכון ש-DVD תקני תומך ברזולוציה סטנדרטית של 720x576, אך בשנים האחרונות נפוצו מכשירי DVD שתומכים גם ברזולוציות גבוהות יותר, עבור סרטי DIVX ודומיהם. ל-DVD כאלה יש יציאות HDMI שתומכות 1080i ומכאן הם נחשבים ל-HD.
השואלת שאלה לגבי מכשיר DVD וחשבתי שתרצה לשמוע תשובה בכיוון הזה.
בעיקרון Blu-ray אכן מתאים יותר כמכשיר-מדף לניגון מדיה ב-HD.
אך אם כבר מוכנים "לסטות" מהרעיון של DVD, אני עדיין ממליץ דווקא על הכיוון של טלוויזיה חכמה. מהניסיון שלי, הן תומכות הכי טוב בסרטים מפורמטים שונים, כולל DIVX וזה "מפנה" מקום של מכשיר אחד מהסלון..

בברכה,
גיליום

רוב הזמן נח

Well-known member
לי עוד לא יצא לראות מכשיר DVD שתומך ב-HD

יש לך דוגמה למכשיר כזה שרשום עליו שהוא יודע לנגן קבצים ברזולוציות שמעל 720x576 ?
&nbsp
אם יש למכשיר DVD חיבור HDMI שממנו שאפשר לחבר לטלויזיה
זה לא בהכרח אומר שהוא יודע בעצמו להפעיל קבצים ברזולוצית HD.
בחיבור HDMI כזה ניתן גם להעביר שידור של כל הרזולוציות הרגילות שהיו עד עכשיו במכשירים כאלה. חיבור כזה גם בשביל רזולוצית SD יתן איכות טובה יותר מהחיבורים האחרים.
&nbsp

גיליום

New member
נדמה לי שיש כאלה,אבל אני לא בטוח..

לפני כשנתיים, יצאו דגמים של מכשירי DVD שנקראו "HD DVD" ואני זוכר בוודאות שהיתה להם יציאת HDMI, אבל אני לא בטוח לגבי היכולת שלהם לנגן תוכן שמגיע ב-HD (למשל סרט DIVX ב-HD). ניסיתי למצוא מקום שמוכר מכשיר כזה, אבל נראה שלא ממשיכים לייצר אותם (מן הסתם אין טעם לייצר HD DVD, אם כבר מוכרים גם מכשירי Bluray וטלוויזיות HD..)
כנראה שהאפשרות המעשית היא אכן קניית מכשיר בלו-ריי, שתומך ב-DIVX.

בברכה,
גיליום

רוב הזמן נח

Well-known member
היו, אבל זה קשור למשהו אחר.

http://he.wikipedia.org/wiki/HD_DVD

היתה תחרות למכשיר הבא שיחליף את מכשיר ה-די וי די הרגיל.
היה את המכשיר HD-DVD
והיה את המכשיר Blu-ray

Blu-ray ניצח. סרטי הקולנוע יוצאים רק בפורמט הזה להפצה בחנויות.
אז כיום כבר אי אפשר למצא מכשירי HD-DVD כי היצור שלהם נפסק.
וגם אם מוצאים אחד כזה לא משתלם לקנות אותו.

אבל אני מניח שאם מישהו עשה את הטעות ורכש בעבר מכשיר כזה (שמחירו בערך כמו מכשיר בלו ריי)
אז הוא יהיה מסוגל לנגן חלק מקיבצי הוידאו ברזולוצית HD שיש היום.

למעלה