ניגון סרט HD DIVX בנגן DVD
אם את רוצה נגן שינגן את הסרט, את כמובן זקוקה לנגן שתומך ב-2 התכונות שציינת:
DIVX ו-HD.
בנוגע למה שיוצר הסרט אמר ("קודקים מהשנה האחרונה") - אם הנגן תומך ב-DIVX והסרט מקודד ב-DIVX, אז הנגן אמור לנגן את הסרט.
DIVX עצמו הוא קודק. אמנם ישנן מספר גרסאות, אבל ככל הידוע לי, כל הגרסאות מהשנים האחרונות, נתמכות ברוב נגני ה-DIVX.
אז מה לעשות?
יש יותר מאפשרות אחת ואני לא יכול לכסות את כולן בהודעה.. לכן אתן לך "קווים מנחים":
1. תוודאי שהסרט אכן מקודד ב-DIVX. אולי זה מקודד באופן שונה?
2. תוודאי שהנגן שאת קונה, תומך בפורמט הוידאו שהסרט שמור בו. כלומר, קובץ עם סיומת AVI, שונה מסיומת MP4, שונה מסיומת MKV וכך הלאה.
את צריכה לוודא שהמכשיר שתקני, יודע לנגן את פורמט הוידאו בו הסרט שמור ולא רק תומך בקודק שלו (DIVX)..
3. ממליץ לקחת את הסרט איתך על דיסק-און-קי ולנסות לנגן אותו בחנות, כדי לוודא שהוא תומך בפורמט של הסרט שבידך.
4. המלצה אחרונה, לשיקולך, כיום הטלוויזיות החדישות, תומכות ביותר פורמטים ממכשירי ה-DVD הנפוצים. אם במקרה קנית טלוויזיה בשנה האחרונה (או שאת מתכוונת לקנות אחת בקרוב), תבדקי אם יש לה כניסת דיסק-און-קי, אולי תוכלי לנגן את הסרט ישירות בטלוויזיה, ללא מכשיר DVD. זה אגב מה שאני עשיתי לפני כשנה. רכשתי טלוויזיה לבית, וידאתי שתומכת בכל הפורמטים הנפוצים ובכתוביות בעברית ואפסנתי את מכשיר ה-DVD..
בברכה,
גיליום