ניגון נפלא - "פליאה"

פראזניק

New member
ניגון נפלא - "פליאה"

"פליאה דעת ממני, נשגבה, לא אוכל לה: אנא אלך מרוחך ואנא מפניך אברח? אם אסק שמים - שם אתה. ואציעה שאול - הנך". הניגון הזה, שאיני זוכר כרגע מה מקורו, נחשב ניגון ברסלבי. שימו לב איך הניגון מתאים למילים. כל מילה ומילה, כאילו מוסברת על ידי הניגון: הניגון מתפלא באמרו "פליאה" ומתעלה, נשגב, באמרו "נשגבה". הוא שואל, יחד עם האדם, "אנא אלך מרוחך? אנא מפניך אברח?" עולה השמימה באמרו "אם אסק שמים" ויורד, מטה מטה, יחד עם "ואציעה שאול". ממש, כאילו נתפר הניגון שיפרש את המילים... פליאה - לשמיעה מהרשת

../images/Emo4.gif

לא מצליח לשמוע

ora11

New member
פראזניק ערב טוב ../images/Emo51.gif

הצלחתי ולשמוע את הניגון זאת חזנות וזה יפה. תוריד לנו עוד קטעי חזנות בבקשה תודה וברכה

סלח לי על בורותי ../images/Emo4.gif ר' פראזניק

מה מייחד את את השירים והניגונים, בנוסח ברסלב ? האם יש לכך חשיבות בעולם החסידי ?

מעניין:)

זה ירד לי קודם עם הסיומת ASF משונה...לכן זה לא עבד
בן אהרון
הקטע יפה מאוד.גם הביצוע. חסידות אוקריינה -רוסיה מתאפיינת בסוג קצת שונה של ניגונים.לא כל החצרות שבאו משם.קרלין למשל בניגוניה מזכירה את חצרות רומניה הונגריה ועוד.ניגוני כיסופים מהסוג הזה עם האקסנט הליטאי מאפיינים בעיקר את ברסלב וחב"ד. לא הייתי בתקופה הנפלאה ההיא
משפחתי גם הגיעה במקור מאוקריינה הסבא הראשון שעלה לא"י לפני למעלה ממאה וחמישים שנה קראו לו ר' מרדכי מאומן.אביו ר' יצחק קבור באומן.ממה שזכיתי לראות אצת דודי שיחיה שאביו היה בעל מנגן גדול.למשפחתי הייתה השפעה ארציישראלית בעולם הניגון והענינים קצת השתנו. אולי כשאני אתפנה קצת אני אקליט כמה ניגונים וננסה ביחד להבדיל ולראות את ההשפעות של החצרות השונות שבאו ממקומות שונים כגון אוקריינה רומניה ליטא פולניה ועוד

פראזניק

New member
ניגון, מקור, מנגן - השפעות הנגינה

כל חסידות מתאפיינת בסגנון הנגינה שלה, שמושפע בעיקר מאזור מוצאה. כך למשל לחב"ד ולברסלב יש סגנון דומה מעט (מוצא שניהם הוא מאזור פודוליה-וואהלין באוקראינה). כך למשל לחסידויות הפולניות יש הסגנון שלהם, בהתחשב באזור וכו'. מה שמייחד בעיני את הניגונים הברסלביים הוא ה"אנחה הברסלבית" ("דער ברסלבר קרעכץ"), הכנסת הרגש כולו בתוך הניגון. ישנם ניגונים שמנוגנים הן בברסלב והן בחב"ד, אם תשמע את שתי הגרסאות, תראה את אותו ניגון - אבל כל חסידות שמה דגש על משהו אחר בו ומנגנת אותו בהדגשים שונים. וכן בשאר חסידויות. (יתכן שהייתי יכול להשקיע בתגובה זו הרבה יותר, לרדת לעמקן של דברים. אלא שאיני מיושב בדעתי כעת כדי כך. איתנו הסליחה)

הוא שחשבתי.

הזמר החסידי, כנראה די דומה בכל חצרות הרבנים. המאפיינים מוכרים למקורבים בלבד. שהרי חילוני כמוני, לא יזהה הבדלים משמעותיים. מלבד הסגנון הכללי, החסידי. תודה ר' פראז. אגב, עיינתי קצת באתר על ברסלב. ממנו הבאת את השיר. מעניין.

asaf2000

New member
היום נראה לי אין הבדל

כל החסידויות עושות אותו סגנון מוזיקה וזה בשביל למכור כמה שיותר קלטות ולעשות כסף. הרבה פעמים אתה שם לב לשירים חסידיים שאת הלחן שלהם יכול לחבר גם ילד בן שנתיים כנראה בגלל שהיו צריכים להשלים עוד 2 שירים כדי להוציא אלבום אז אילתרו איזה לחן מטופש. וגם פעם האדמו"רים עצמם היו מחברים את הניגונים היום אלה 'מלחיני חצר' של כל חסידות שלא תמיד מבינים הרבה במוזיקה... אני אישית לא תמיד יכול להבחין בין ניגון עתיק לחדש אבל אני בהחלט יכול להבחין בסגנון חוזר בכל הקלטות החדשות שיוצאות של החסידים. אתמול למשל שמעתי שיר יפה אבל פתאום הבנתי שאני מתרגש ממנו בגלל לחן שמביים התרגשות, זה לא כאילו שאני באמת מתרגש מהניגון והמילים, כאילו מכריחים אותי להתרגש, קשה לי להסביר את זה. למי שראה פעם סרט הוליוודי יכול לדעת יותר טוב על מה אני מדבר שמביימים קטעים שיגרמו לך להתרגש בלי שהם באמת מרגשים.

פראזניק

New member
אל תזייף, אסף../images/Emo8.gif

חב"ד אינה מלחינה היום ניגונים, אם איני טועה. גם ברסלב אינה מלחינה ניגונים (ישנם זמרים חסידי חב"ד, אברהם פריד למשל, אבל לחניו אינם נקראים לחנים חב"דיים. ישנם גם זמרים חסידי ברסלב, ישראל דגן, עדי רן, משה וכדו', אבל לחניהם אינם לחנים ברסלביים). חסידויות אחרות אכן מלחינו, אבל לא נכון לומר שפעם האדמו"רים היו מלחינים. בכל החסידויות, רוב הניגונים אין מקורם באדמו"ר (מלבד מודז'יץ), אלא במלחינים מהחסידים, והניגונים התקבלו על ידי האדמו"רים, מלבד ברסלב, שאחרי פטירת רבינו הניגונים שהולחנו פשוט התקבלו ע"י אנ"ש.

asaf2000

New member
אוקי, הבנתי.

אז אולי פעם היו מלחינים ניגונים שיוצאים מהלב לא במטרה להרוויח מהם כסף רק להתקרב לה'. היום כל הזמן מדברים על "הקלטת החדשה של בעלזא.." "הקלטת החדשה של באבוב.." נראה כאילו זה הפך לעוד נושא לשיחת היום ווהשירה 'החסידית' שיש בחלק נכבד מהקלטות האלה לא שהיא לא יפה אבל היא מתחילה להזכיר לי לחנים ומקצבים של הגויים כל מיני דאנסים ועיבודי מחשב וסגנונות שלא קשורים למוזיקה "חסידית" במובן המקורי. שמעתי פעם מישהו אומר ששיר שאי אפשר לשיר בטיש זה לא חסידי.

פראזניק

New member
ביקורת על המוזיקה ה"חסידית" דהיום

גם לי יש - למען האמת אני לא סובל אותה. רק באתי לתקן את הפרטים הנ"ל. ותו לא מידי
שב"ק שלום

asaf2000

New member
ASF

קבצי ASF לא עולים במדיה פלייר החל מגריסא 8 אני חושב, ואני א הצלחתי גם עם גירסא ישנה. הפיתרון שמצאתי (אחרי שניסיתי את ה FIX שלא פעל) זה למחוק את המדיה פלייר ולהשאר עם המדיה פלייר הסטנדרטי שמקבלים עם הווינדוס.

למעלה