ניגוד בין SG1 לאטלנטיס

Enderew

New member
ניגוד בין SG1 לאטלנטיס

שמתי לב לניגוד מעניין בין הסדרות: ב SG1 אנחנו הפרימיטיבים שמחפשים טכנולוגיות בצורה נואשת כדי להציל את הכוכב שלנו ומבקשים אותן מכל מי שאנחנו פוגשים. אבל עומד לרשותנו מנגד יתרון כמותי שמאפשר לנו לדוגמה לבנות את הפרומוטיאוס בטכנולוגיה יחסית פרימיטיבית. באטלנטיס מנגד, אנחנו אלו שיש להם את הטכנולוגיות הכי מתקדמות מכולם בינתיים (חוץ מהריית' שתאמת לא התרשמתי מהיכולת הטכנלוגית שלהם כל כך, סתם ספינות ענק כמו של הגוואולד רק מעוצבות מפחיד). וכולם מבקשים מיתנו את הטנולוגיות שלנו כדי להגן על הכוכבים שלהם. ומנגד אנחנו הנחיתות מספרית משמעותית שגורמת לכך שאנחנו לא יכולים לנצל את הטכנולוגיות שלנו. ואפילו לא יכולים ליצר לעצמנו מזון. אולי כדאי להם באטלנטיס להפוך עולמות בעלי אוכלוסייה יחסית צפופה לעולמות שייצרו לנו מה שאנחנו צריכים (אוכל, תרופות, נשק, משאבים) ובתמורה ניתן להם את הטכנולוגיה ליצר את זה גם לעצמנו...

darkndok

New member
אין עולמות צפופי אוכלוסייה בפגסוס

הריית' אכלו אותם.

Enderew

New member
היה אחד - אבל אז חיסנו אותו...

מה שמזכיר לי - החיסון אולי הורג 90% מהאוכלוסיה. אבל הריית' 99.9%. אז לא היה שווה לעשות אותו למי שמתכנן להישאר בפגסוס? למרות הבעיות המוסריות והכל. אם זה או חיסון או דילול, עדיף חיסון שהורג 90%. וגם, למה הם לא לוקחים את זה כמו גלולות ציאניד, למי שנפל בשבי ואין סיכוי להציל?

burhtk1

New member
..מי יודע? ../images/Emo58.gif

אני לא בטוח שבאטלנטיס אנחנו ממש מתקדמים על כולם.. דבר ראשון כנראה שראית בפרק הראשון שהאנושות בגלקסיית פאגסוס די מתקדמת, (ראה את ה "מצית" של טליה) הם מתקדמים, אך מפחדים מהריית' (שאם יגלו את זה הם פשוט ימחקו את הישוב, זה בדיוק למה הג'נאי מחבאים את העיר שלהם) ודבר שני, עדיין לא ראינו את כל הגזעים שבפאגסוס, כנראה שישנם גזעים הרבה יותר מתקדמים מהריית' (ראה את מקרה האסגרד עם הגואולד) אך לא מתעסקים עם הריית', למניעת מלחמות וכל הבלאגן.. ואני כמעט בטוח שמי שיצר את הננו-חיידקים עדיין נמצא בגלקסיית פאגסוס. זוכרים את הגזע שפעם החליף את כל האנשים ב-SGC? (עם מכשיר שינוי המעטפה ההולוגרפית) הם באו מגלקסייה אחרת, מי יודע, כנראה שהם הגיעו מפאגסוס אחרי שהריית' התקיפו את הגזע שלהם :).. ולהזכיר,, גם בסטארגייט ס'ג1 הארץ הייתה מתקדמת על גבי אנשי אבידוס וכוכבים אחרים.. ככה שיכול להיות שאנשי כדור הארץ בפאגסוס לא כל כך מתקדמים.. :)

lenin972

New member
לגבי הננו וירוס

זה לא ספוילר, אין לי שום מידע מוקדם. אבל יכול להיות שזה אמצעי של הקדמונים להילחם ברייט', כמו שהרוסים שרפו את השדות שלהם כשהצבאות הצרפתים של נפוליאון ניסו לכבוש את רוסיה? כל פעם שהרייט' באו לאכול איזה כוכב אז הקדמונים השמידו אותו כדי להרעיב את הרייט' למוות. אתם יודעים by all means כמו שאומרים. בכל מקרה אם זה נכון אז זה שולל אפשרות שמישהו מתקדם מאוד נמצא שם. ורק דרך אגב, בקשר לחוסר ההתקדמות של האנשים בפגאסוס, בפרק Poisoning The Well אומרים שהם מעלים על הכתב את כל הידע שהם יכולים ומחביאים אותו, אחרת בכל שואה שבאה פעם בכמה עשרות שנים כל הידע ימחק. מה שאומר שכל מי שלא עושה את זה בעצם לא יכול להתקדם לשום מקום בגלל שרוב הידע של התרבות שלו הולך קיבינימט יחד עם האנשים שהחזיקו אותו.

GoldenEye2015

New member
לא נראה לי../images/Emo58.gif

הקדמונים מוסריים מדי בשביל לעשות דבר כזה,נדמה לי שגם בפרק הם משערים את זה.אם איכשהו כן,אז רק קבוצה סוררת,כמו ה-NID אצלנו,אבל לא נראה לי.

lenin972

New member
../images/Emo58.gif אני דווקא לא חושב שאתה

יכול לדבר על הקדמונים כמוסריים, היה על זה דיון. אחרי הכל הם כלאו יישות אנרגיה לאלפי שנים כדי לחקור אותה בכדי לשפר את עצמם. לא לשכוח שהם מתעלמים לגמרי ממה שנשאר מהגזע שלהם ונותנים לאויבים נוראיים לרצוח מיליונים מהם. אז כשהם היו עם הגב אל הקיר, לא כמו עכשיו, לך תדע למה הם היו מסוגלים.

GoldenEye2015

New member
הממ..../images/Emo58.gif

אני לא זוכר את הדיון,אבל הטיב של היישות הזאת לא ידוע לנו ממש,ואחרי הכל היא באמת היוותה סכנה.זה שהם לא מתערבים במלחמות אפילו שהם יכולים זה לגטימי לדעתי,כי הם כבר לא קשורים לרוב העניינים האלה.המקרה של אנוביס,בעיקר זה של סוף עונה 8,הוא שונה כי הם בצורה מסוימת היו אחראים למה שהוא עושה ולכן שם הם באמת לא היו בסדר.

lenin972

New member
../images/Emo58.gif מעלי

סליחה, שכחתי שעדיין לא שידרו את הפרק הזה. kinspirit יש מצב שאת יכולה לשנות את הכותרת?

למעלה