ניבים ופתגמים

ronlin2

New member
ניבים ופתגמים

שלום לכולם. אודה לכם מאוד אם תוכלו, בבקשה, "לתת" לי כמה שיותר ניבים ופתגמים הקשורים לחג הפורים, או הלקוחים ממגילת אסתר. תודה רבה :) וחג שמח לכולם!

מוגג

New member
עד לא ידע

צהלה ושמחה והשתיה כדת אין אונס עד חצי המלכות ישנו עם אחד מפוזר ומפורד.. אין הצר שווה בנזק המלך אם החרש תחרישי בעת הזאת רווח והצלה יבוא ליהודים ממקום אחר.. כאשר אבדתי אבדתי ככה ייעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו אוה ךופהנו כלים מכלים שונים ספר הזכרונות והאחשדרפנים משלוח(ה) מנות לא כל יום פורים המביא דבר בשם אמרו מביא גאולה לעולם משנכנס אדר מרבין בשמחה דשא עורב תרדני פורים שמחים.

מוגג

New member
כך עובד אצלי הראש

ככתובמגילה "וכאשר יענו אותו: "כן" ישאל: בטוחים?.."

להחריש או לא?

אחרי שתקיץ מיינך אתה מוזמן להשלים (כיאות) את המשפט: "כי אם החרש תחרישי בעת הזאת רווח והצלה ____________ ליהודים ממקום אחר.." (רמז: לא יבוא)

hillelg

New member
הבאת אותה בהפוכה

ומה עם: ה_______ דבר בשם אומרו, מביא גאולה לעולם?

גנגי

New member
כשהכותרת היא "עד דלא ידע"

מה אתם מתאנים למי שמפתֵח אותה..

hillelg

New member
אמכבר עדלאידע

זה צריך להיקרא "עַד דְּלָא יְדַע" (AD DELA YEDA), הלא כן? [במחשבה שניה, התעתיק הלטיני באמת נראה כמו משהו בלטינית.]

מוגג

New member
לא יודע מה בא עלי

כולכן צודקים. מודה באשמה. טרחתי לצטט מהזכרון במקום להטריח את המקורות. וזה שכרי שהחרש לא החרשתי.. אך מדוע אתם החרשתם עד כה? מה אני היחיד שצריך לעבוד בבית הזה? זה מה שזכרתי לאחר ארבע כוסות וכדי בזיון וקצף. יש לי עוד תירוץ לא מספק: נאלצתי השנה להיות ה"תָקָן" של קריין המגילה כך שלא יכולתי לעקוב אחר המילים.. הוא השתדל מאוד לקרוא "מורדוֹכי" אבל מדי פעם התפלק לו "מורדֵכי". תודה לכל המתקנים. ומוצאי פורים דשושן צוהלים ושמחים.

מוגג

New member
סניגורם של ישראל

ידעתי שהוא יגאלני.. פעם אחת נכנס ר' לוי יצחק לבית הכנסת אחר "כל נדרי" הכה בכף להשתיק את העולםת וקרא: "רבותי כל המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולםת ובכן 'ויאמר ה' סלחתי כדבריך!' "

hapax legomenon

New member
במגילת אסתר לבדה

יש די הרבה (בנוסף לאמור לעיל): כְּיַד הַמֶּלֶךְ (א', ז) וּכְדַי בִּזָּיוֹן וָקָצֶף (א', יח) כַּטּוֹב בְּעֵינֶיךָ (ג', יא); כַּטּוֹב בְּעֵינֵיכֶם (ח', ח) לְהַשְׁמִיד לַהֲרֹג וּלְאַבֵּד (ג', יג) מַה-זֶּה וְעַל-מַה-זֶּה (ד', ה) אַחַת דָּתוֹ לְהָמִית (ד', יא) שָׂמֵחַ וְטוֹב לֵב (ה', ט) אָבֵל וַחֲפוּי רֹאשׁ (ו', יב) מִי הוּא זֶה וְאֵי-זֶה הוּא (ז', ה) לְבַקֵּשׁ עַל-נַפְשׁוֹ (ז', ז) כָלְתָה אֵלָיו הָרָעָה (ז', ז) כִּכְתָבָם וְכִלְשׁוֹנָם (ח', ט) שִׂמְחָה וְשָׂשׂוֹן (ח', יז) יוֹם טוֹב (ח', יז)

אוֹחַ

New member
ומה עם:

"פתאום קם איזה פרשנדתא אחד ומפרשן איך שבא לו". או: "אתה תשתוק, וויזתא!". וגם: "נחמתא פורתא". ואם כבר, אז: "אדליא, ג'יבּ אל פרימוס". ואפשר אולי: "אני ואספתא ישבנו בצוותא". הייתי ממשיך, אבל אין לי אוויר (חייבים בנשימה אחת).
נ.ב. וגם: עשרת הלוט.

אוֹחַ

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif ../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif ../images/Emo122.gif../images/Emo122.gif אז ככה:

הטקסטים יושבים אצלי בראש בבליל של הגיות. עכשיו תחשבי את, ומשתכלי לחשוב - חשבי שוב... הבנת? ככה זה כשלא מרוכזים. נפלט לי.

../images/Emo46.gifזה הכי

שָחום שמצאתי (גזענים, התפוזים האלה) בליל חביב רקחת כאן: תנועות מאפריקה ועיצורים מאירופה...

למעלה