נטע לא גרה כאן יותר

עב

New member
נטע לא גרה כאן יותר

על עובדת מסורה ושמה נטע סיפרו סבא יעקב וחווה3. למרבה הצער היא פרשה מעבודתה בשגרירות. כנראה שהיא נתנה שירות טוב מדי לפי הסטנדרטים שלהם...

חוה3

Member
אוי חבל מאוד,

רציתי מאוד לשאול אותה מספר שאלות. עכשיו צריך למצוא עובד/ עובדת חדש/ חדשה מסור.

אזט

New member
שאלה על משפחת NEWMANN

האם יש לך מידע נוסף ? אני יודע על לאורה נוימן מ RADWENITZ שבשלזיה התחתונה ואף כתבתי עליה פה למטה בהודעה שלי על "המסקירובקה של מקס ומוריץ". אם יש לך מידע נוסף על המשפחה אשמח ואודה לך מאד.

עב

New member
משפחת ניימן שלי

אני יודעת מעט פרטים ושמחה לספר אותם. סבא רבא היה ניימן פרקש Farkas או וולף Volf או בנימין זאב בשמו העברי. נולד בשנת 1857 בכפר לוקננה Lukanénye הנקרא היום Nenince בדרום סלובקיה. כמובן שאז הכל היה בתחום הונגריה. הוריו היו סלומון ניימן וקליין רוזה. אין לי שום פרטים עליהם. אבא שלי אומר שסבו סיפר שהוא מהעיר קרופינה Krupina (בהונגרית Korpona) אז יכול להיות שהמשפחה עברה לשם, או שהסבא התבייש לספר שהוא נולד בכפר שכוח אל. ניימן פרקש היה חייל בצבא הקיסר במלחמת הבלקנים ואף ספג כדור ברגלו שנשאר שם עד מותו. הוא התחתן עם פרידה כהן. הזוג גר בתחילה בלוצנץ Lucenec (לושונץ Losoncבהונגרית) שם נולדו להם שני ילדים: ג'יולה Gyula ווילמה Vilma. אחר כך הם עברו לקרמניצה במרכז סלובקיה Kremnica שם נולדו שני ילדים נוספים - סבתי יולן Jolan ואחיה הצעיר ארטור. ניימן פרקש היה יצרן ליקרים ואחד ממשלמי המסים בעיר. לפני מלחמת העולם הראשונה עברה המשפחה לבודפשט שם פתחו בני הזוג בית קפה. בתקופת המלחמה הם הפסידו כספים רבים כנראה בעקבות רכישת מלווה מלחמה. ניימן פרקש נפטר ב - 1933 ופרידה כהן ב - 1942. ארטור נפל במלחמת העולם הראשונה, גי'ולה שינה את שמו לנמש Nemes התחתן עם אירן הופרט והם חיו בפשלוץ Pelsoc בסלובקית Plesivec היה להם בן בשם אנדרה, שכונה במשפחה בנדי נולד כנראה ב - 1920. ג'יולה ואשתו נספו בשואה ובנדי היגר לארצות הברית לשיקגו. בשנות הששים אבד הקשר עמו. ככל הידוע לפחות עד אז הוא לא התחתן ולא הקים משפחה. וילמה התחתנה עם קלמן פישר מבנסקה ביסטריצה והיה לה בן אחד בשם טיבור שנולד ב - 1908. קלמן נעלם במלחמה, טיבור נפל בשבי הרוסים וחזר, אך נפטר בשנות החמשים בגיל צעיר יחסית. וילמה נפטרה בודדה בבודפשט בשנות הששים. אבי סבור שלסבא שלו היו אחים ואחיות אולם הוא לא זוכר את שמם. כמו כן הוא זוכר שהיו להם קרובים רבים בקרמניצה אבל שוב, הוא לא זוכר שמות וגם לא ברור האם הם היו קרובים מהצד של משפחת ניימן או כהן. סיפור די עצוב, לא?

שוב מנטע

ושוב שלום, אני מצרפת מסמך על ארגונים מתעסקים בחיפושי שורשים בסלובקיה. יש לי גם רשימת הארכיונים לפי אזורים בסלובקיה – לכל מעוניין. מצטערת על ה ברית הלא מושלמת שלי. :) נטע

חוה3

Member
תודה רבה נטע../images/Emo140.gif

וכל הכבוד על העזרה שלך! אשמח לקבל את רשימת הארכיונים לפי אזורים בסלובקיה. חוה

עב

New member
שלום נטע! עוד שאלה

אנחנו שמחים לארח אותך אצלנו (את מוזמנת להישאר...) עד היום לא הצלחתי להבין איזה מסמכים אני צריכה להמציא בכדי לאפשר לחוקר סלובקי לחקור את שורשי ולחפש רישומים שבוצעו אחרי 1895. אודה לך אם תסבירי לי. האם עלי להחתים נוטוריון? (המון כסף) סתם עורך דין? מישהו בשגרירות? תודה מראש על תשובותיך ובכלל.

לעב

היי ותודה, להחתים למה? יפוי כוח? עם זה יפוי כוח אז מחתימים או אצל הנוטריון + אפוסטיל מבית המשפת או בשגרירות (הכי זול...) אני לא יודעת איזה מסמכים את צריכה לחוקר.... אני חשבתי, שכדי לחפש צריך בהתחלה רק נתונים – תאריך + מקום לידה, מקום מגורים... בהצלחה, נטע

למעלה