נטע היקרה

SHOKOLEDET

New member
נטע היקרה

אני חייבת לחזור רגע אחד לשיחה שהתנהלה לגבי "העתקות/ חיקוים/ השראה...."מאתמול, האמת אני מזה מספר שנים שנכנסת כמעט מידי יום לפורום אבל כמעט אף פעם לא מצאתי לנכון להתייחס לדברים, הבנות בהחלט מפרגנות האחת לשניה ואני מאד אוהבת לקרא את הפירגונים וכמו כן לראות את האומנות המדהימה של כל אחת ואחת מכן. ללא ספק התגבשה כאן קבוצה למופת!:) אני התחלתי בעצם עם עיצוב עוגות כבר לפני 10 שנים.... כשבארץ עוד לא ידעו כמעט מה זה בצק סוכר... אבל מאחר ובמקצועי אני בכלל מורה לא היה לי זמן או ליתר דיוק סבלנות... לאומנות העוגות ופניתי לנישה שמתאימה לי יותר וזה הפעלות עם ילדים... מה שרציתי להגיד זה שהעתקות חיקויים והשראה מאחרים תמיד יהיו... גם בעוגות שאני רואה כאן בפורום, עוגות שראיתי בארה"ב כבר לפני שנים פתאום "צצות" להן כחדשות... אותו הדבר לגבי היצירתיות בהפעלות ואני חושבת שבכל תחום שתבדקי כך היה וכך יהיה תמיד.... אבל- אחותי פעם אמרה לי דבר חשוב שאני לוקחת עימי וזה בהחלט עוזר לי להתגבר על ה"כעס או ה"בעסה" וכדו'... מהחיקויים (שלפעמים באמת הם אחד לאחד).... וכך אמרה: "כל אחת שמכינה עוגה או כל יצירה (במקרה שלי הפעלה....) - גם אם היא תהיה בדיוק אותו הדבר זה אף פעם לא 100% אותו הדבר כי לה לא קוראים -רעות" (או במקרה שלך נטע....) אז... אל תקחי ללב - זה לא שווה את זה, כולם ללא ספק יודעים ומכירים את האיכויות שלך ומה את שווה! ישר כח המשיכי בעבודתך המופלאה ואל תעסיקי עצמך בשטויות, חבל על האנרגיות! ומקווה שהצלחתי להבהיר את דבריי ... רעות:)

אני מזדהה עם כל מה שכתבת חוץ מדבר1

שזה באמת לא יפה להעתיק. כי גם אם יש בנות שכביכול מסכימות להעתקות , אני בטוחה שהן היו מעדיפות את היחוד שלהן לא מחולק בין עוד בנות ולשמור על הרעיונות ועל המחמאות לעצמן. אני ממש משתדלת להביא משהו מיוחד מעצמי ולא להעתיק מאחרים. זה לא נראה לי יפה.

SHOKOLEDET

New member
נכון את צודקת - אבל....

לצערנו, אנחנו עוסקים בבני אדם, החוקיות פה קשה מאד... מה תעשי תעמידי למשפט כל אחד? תעברי לגור שם... או - תתעצבני, תתבעסי, תתרגזי, תכעסי, תקל... ? או שתעדיפי לראות את הפאן החיובי - שהיא לצערנו העתיקה אבל הצליחה לשמח ולהביא אושר וחיוך לעוד כמה אנשים/ ילדים בעולם?....

SHOKOLEDET

New member
ומה לגבי זכויות יוצרים?...

יש כאן עוגות מ ד ה י מ ו ת !!!! של דיסני, משהו קיבל אישור מזכויות יוצרים? מבינה את הפואנטה?...

net the jet

New member
עם כל הכבוד לדיסני ( ויש כבוד ) יש טיפת הבדל

בקטע של "זכויות יוצרים"..... נכון שבעקרון אסור שימוש בדמויות האילו. אני מניחה שאם משהיא היתה עושה עוגה לחברת פירסום שתשמש כאוביקט לפירסומת שתרוץ בכל העולם - אז תהיה בעיה של הפרת זכויות... אני בטוחה שבסין שמייצרים בובות פלסטיק של דונלד דאק, לא ממש עושים זאת תחת מתן תמלוגים וכ"ו..... אבל פה בעולם הקטן שלנו, להעתיק עוגה שלמה, למכור אותה, תחת הרושם שזו יצירה אישית - זה הפרת זכרויות יוצרים שלא לדבר על חוסר נימוס בוטה. מילא להעתיק .... אבל לפרסם ? להעלות תמונה .? .... אני שואלת את עצמי כבר כמה ימים שתי שאלות- איפה השכל ? ( אולי אני הטפשה? ) ומה עובר בראש של מי שמעתיק ככה ? ( בטוחה שמבחי נה "ערכית" החיים של כאלו יותר קלים, כי הם לא זמים #$%( על כלום ובטוח גם בנושאים אחרים בחיים ) לצערי.... ואולי יותר לשמחתי, חונכתי אחרת... כן, יש ימים שקשה לי לחיות עם מערכת הערכים ה"כבדה" הזו שפיתחתי לי.... אבל מה, אני ממש לא יכולה אחרת. אז- כמו שכתבה פה משהיא- שכל אחת תעשה את החשבון שלה ואני עושה חשבונות בצד
( אולי לשקול החלפת מקצוע להנהלת חשבונות?
) יום נפלא וחמים לכולם

נטעים

New member
ובענין הזה אז תשמעו

לפני חודשים בעל זכויות של דורה בארץ זכה תלונה על בחורה מעצבת עוגות וגם מעבירה סדנאות בסוכר וביצירת יד על זה של העסק שלה התבסס על הדמות דורה היו לה עוגות דורה סדנאת מיוחדת דורה דורה להכנה סדנא לדמויות דורה יותר מידי דורה...............

למעלה