נטיפי אמונה..

נטיפי אמונה..

"הם יגידו לכם שזה קרה לפני מליוני שנה, אבל הם לא יודעים שהעולם קיים רק 5,772 שנים והגורם האמיתי לנטיפים והזקיפים הוא המבול שמימיו הרבים יצרו זאת בהליך זריז..."

זו היתה ההקדמה של הזוגה לילדיי בטרם נכנסנו. טוב, שיהיה... חייכתי לעצמי.

מה שהרגיז והעלה בי גיחוך כאחת הוא אותם חרדים "אינטלגנטים" שבעת ההדרכה צחקו אלו לאלו לשמע דברי המדריך שנאמרו לאור מחקרים מעמיקים ויסודיים.

מותר לחלוק, זהו בהחלט נושא ראוי לדיון, אך התגובה הזו מעידה יותר על בורות וחוסר יכולת לקבל חשיבה שונה מזו שהרגלת אליה (ללא חשיבה כמובן) וזה מקומם.

טוב, זה מהדברים המשקפים את האמונה האיתנה של הציבור.

קוצקון

New member
אמונה בכח

נסענו ילדי החיידר לטיול שנתי
לא זוכר היכן, באיזה שהוא מקום הראו לנו סרט לפני הכניסה למקום
לפני 13.5 מליאד שנה כך אמר הקריין וכולנו התפוצצנו מצחוק
בזנו להם לטיפשים שלא מבינים מהחיים שלהם
אני מתבייש להודות אבל רק בחצי שנה האחרונה גיליתי את נושא האבולוציה
עד אז פשוט לא האמנתי באבולוציה (כאילו שאם אתה לא מאמין זה לא קיים)
חינכו אותנו לטמון את הראש בחול, כל נושא שיכול לגרום לך לחשוב בכוחות עצמך או להתקדם בחיים וזה כולל אנגלית וחשבון שהוא מעבר לשברים
הדבר הכי גרוע שיכלו לעשות לנו זה לרכוש בוז עמוק כ"כ עד שלוקח לך כמה שנים להבין שעבדו עליך

מייליץ

New member
מאד יפה. תודה, קתרזיס!

misaar50

New member
אמונה בכח

יש היום תמימות דעים בין מדע ואמונה , אז מה שכתבת אינו בהכרח נכון

icy tear drop

New member
למה "עבדו עליך"?

זה כוח האמונה.
כל כך דבילי להאמין בבריאה, אך לאבד את האמונה כשאדם מגלה שהעולם עתיק.
כאילו... אתה שם לב שעד עכשיו האמנת שאלוהים יצר בגן עדן בני אדם כבני 20, אך לא מסוגל להאמין שאלוהים יכול ליצור עולם חדש כעתיק? לזרז תהליכים גאולוגיים בהינף יד?

אומרים שהתלמוד מחכים... האמנם?

נהורית1

New member
אין סתירה בדבר

אם נאמר במפורש שאלוהים החריב עולמות ובנה עולמות, הרי זה לא
סותר את תורת האבולוציה ואת קיום העולם מליארדי שנים. היו עולמות,
היו דינוזאורים, אלא שהעולם נפגע על ידי מטאור או גוף שמימי אחר ונהרס.
אחר כך נבנה שוב. התורה שלנו אומרת שהסריה האחרונה של הבריאה
והבניה היא בת 5772 שנים. אבל עדיין טמונים באדמה ממצאים של העולמות
האחרים, הקודמים, שנהרסו.

קוצקון

New member
עוד אפשרות

ששת ימי בראשית אינם במובנים של היום
דוד המלך אמר שכל יום הוא אלף שנים בעיניו
אם נצא מתוך הנחה שכל יום בבריאת העולם הוא X מעל מליאד
והאדם נברא אחרון אז הכל בסדר
אבל התאוריה שמעלי גם טובה
בסופו של דבר אפשר להאמין באלוהים ואפ' באלוהי היהודים עם התורה ולדעת שחייבת להיות אבולוציה
(לא אוהב את המשפט להאמין באבולוציה זה כמו לומר אני מאמין שעכשיו יום ואתה בחוץ ובאמת יום)

פיטרמן

New member
אני זוכר את עצמי בתור ילד

מתווכח עם מדריך טיולים אחד על גיל העולם. הייתי אז כ"כ משוכנע שהם טועים. חבל שלאותו מדריך לא היו את הכלים אז להסביר לי שאני טועה, או יותר נכון שלי לא היו את הכלים להבין את זה.

מענין מה שאתם מספרים..

אני אומנם לא ידעתי מהזה אבולוציה והאמנתי בתורה וכו וכו
אבל בכאלו טיולים ובהסברים של המדריכות באתרים הייתי מקשיבה בדר"כ כמובן שהיינ ו מקבלות הסברים שמתאימים לציבור שלנו.
אבל שיצא לי לשמוע וכולן צחקו אני תמיד רשמתי במוח שזה צריך עיון וכשזלזלו תמיד אמרתי ,רגע חייב להיות לזה הסבר לא יכול להיות שמלא אנשים סתם מאמינים בשטות ורק אנחנו קומץ קטן צודקים...
וכמו שאבא שלי אומר," תמיד שאלת יותר מידי..."

מה לי מליוני שנים ? ומה לי שנים ספורות ?

סוף סוף אותם מדחנים מודים בחידוש העולם. ובהכרח שקדם יוצר תבוני שחידשו. ויהא זה אליל הבעל יהוה, או הארי קרישנה או בודהה.
ואם כבר קדם לעולם מחדש, מה בכך אם יצר עולם צעיר בן כמה אלפי שנים שנראה כזקן וח'טיאר ?

אני אישית מעדיף את שיטת הרמב"ם. שלדבריו, לא ניתן להוכיח את חידוש העולם. וייתכן שהעולם קדמון מאז ומתמיד. ואעפ"כ טוען
"ראוי בהכרח במופת כך, שיש נמצא אחד מבלתי גשמי העולם כולם, שאינו גשם ולא כח בגשם, והוא אחד, תמידי נצחי, אין עילה לו, ואי אפשר השתנותו, והוא האלוה" רק שלא ידעתי. שעל צד שהעולם קדמון. מה תפקידו של אותו אלוה ניצחי ?

למעלה