נטילת גלולות

נטילת גלולות

שלום, בעקבות 2 מקרי המוות של הבחורות בגלל קרישיות יתר של דם ושימוש בגלולות פניתי לרופאת המשפחה שלי והיא הסבירה לי והרגיעה אותי. היא אמרה לי שבשביל שאני לא אפחד לגשת לגיניקולוג ולהחליף את סוג הגלולות שאני לוקחת [אורטוסיקלן] שהם בעלי מינון גבוהה של הורמונים, לגלולות עם המינון הכי נמוך. עכשיו קראתי באינטרנט ומצאתי את זה: עלייה בשיעור דלקות בוורידים והיווצרות קרישי דם: דלקות בוורידי הרגליים הן השכיחות ביותר ומופיעות בעיקר אצל נשים שלהן נטייה לקרישת יתר של הדם. אין הבדל בשכיחות התופעה בין המינונים הנמוכים השונים בטווח של 20-35 מיקרוגרם. השאלה היא האם באמת יעזור אם אני אחליף את סוג הגלולות [מכיוון שכבר התרגלתי אליהן ואין לי תופעות לוואי, בעבר החלפתי כבר סוג גלולות]. האם זה יוריד את הסיכון לקרישיות גבוהה של דם או שלא כמו שכתוב במאמר שמצאתי? תודה רבה!

נטילת גלולות

מה שכתוב במאמר נכון וכל הגלולות הקיימות כיום בשוק נחשבות לבעלות מינון נמוך. יחד עם סאת, אורטו ציקלן היא במינון הכי גבוה מבין הגלולות הנמוכות ולכן הרופאה שלך חוששת. בכל מקרה, חשוב שתדעי שמרבית המקרים של קרישי דם קורים בשנה הראשונה לשימוש כך שאם את משתמשת כבר מעל לשנה ואין אצלך במשפחה ספור של קרישיות יתר, את יכולה להרגע ולהמשיך באיזה גלולה שאת מעדיפה.

תודה רבה על התשובה המהירה..

התחלתי להשתמש מספטמבר של 2008 ככה שעדיין אין שנה.. ושמתי לב שיצאו לי 3 ורידים קטנים ברגליים שלפני זה לא היו.. זה יכול להצביע על קרישיות? במשפחה שלי אין סיפור של קרישיות יתר.

תודה רבה על התשובה המהירה

קרישיות יתר לא מתבטאת בהופעת ורידים. מה שקרוב לודאי אצלך זה נימים שאכן מפיעים בגלל הגלולות וזה מאד מאד דק ואדום - כחלחל ברגליים. אין לזה קשר לקרישיות.

ה"בחורה" היתה במקרה חברה אהובה

ספיר ויסברג. היא לא נפטרה ככה פתאום, היא היתה מטופלת כבר פעם אחת בנושא של כרישי דם ואף אחד לא טרח להסביר לה שאסור לה ליטול גלולות. היא נפטרה 3 חודשים אחרי שהשתחררה מצה"ל, חדר מולי, ורק בגלל שהרופא לא חשב על זה...

Karin124

New member
מצטערת לשמוע

מרגיז אותי שהרופאים מעלימים עין ממקרים כאלו , איך רופא שרושם גלולות לא מודיע לבחורה עם עבר בעייתי על הסכנות או לא רושם בכלל גלולות ? מצער

למעלה