נטורי קרטא

Raffael

New member
נטורי קרטא

מישהו יכול להפנות אותי לקצת חומר ברשת על החבר'ה הנחמדים האלה?

יוסי ר1

Active member
../images/Emo8.gifחפש באתר הרשמי שלהם.

ברור לך שכל מה שתמצא ברשת הוא כתיבה עליהם, בד"כ בנימה שלילית על הקיצוניות, חוסר הציוניות והקשר עם אויבי ישראל. אם יש את נפשך לדעת גם עליהם ולא רק אודותם, קרא נא בספריהם, למשל שומרי אמונים של ר' אהרן ראטה. תגלה שם שיש בהם גם דברים נחמדים, אפילו נחמדים מאד. למשל הערבות ההדדית של איש לרעיהו.

אלי ו.

New member
נטורי קרתא אינם רב אהרל'ך + קישורים

רבי אהרון ראטה הוא מתולדות אהרון (ה"זברות") הבנתי שנטורי קרתא יותר קרובים לסטמר (אבל לא ממש סטמר). אגב, גם לא כל הנטורי קרתא אוהבים את הקשרים עם שונאי ישראל.

יוסי ר1

Active member
מדהים. לא חשבתי שבאמת יש להם אתר.

אבל מסתבר שהקידמה בכל זאת מכרסמת כל חלקה טובה. אם כי, קשה לי לדמיין אתר אינטרנט שבסיסו במאה שערים למשל. לזה צריך כנראה עוד אלפיים שנות גלות...

אחרי שראיתי את האתר

אני תוהה- באיזה שפה הם משתמשים בחיי היום יום ביניהם? הרי אין סיבה להחרים את האנגלית, והיא בכל זאת שפה שימושית יותר מאידיש.

אלי ו.

New member
בעיקר ביידיש

הרבה מהחרדים (לא רק נטורי קרטא) משתמשים ביידיש. היידיש אינה דרך להחרים את השפה העברית אלא פשוט שפה יהודית. היידיש שימשה יהודים גם כששפת המקום היתה פולנית. יהודי חרדי טוב בד"כ יודע את שפת המקום כדי לתקשר עם הגויים, יידיש כדי לדבר עם יהודים, עברית כדי ללמוד ולהתפלל וארמית כדי ללמוד גמרא.

ראיתי את ההפגנה שלהם בטלויזיה.

שתי קבוצות של חרדים עומדות אחת מול השניה, נושאות שלטים באנגלית ומנאצות אחת את השניה באנגלית. בהנחה שלא חילונים, מזרוחניקים או גויים הם קהל היעד של ההפגנה, למה הם לא התכתשו באידיש?

Raffael

New member
אני מניח שהתקשורת אשמה

כלומר קהל היעד. או אולי מדובר בשתי קבוצות אנגלוסקסיות.

לא פלא

שכל כך הרבה יהודים זכו בפרס נובל

למעלה