נטורופת או פסיכופאת ?

mobyboy

New member
נטורופת או פסיכופאת ?

שלום רב רציתי להעלות כאן סוגיה, בתור אדם שבחר לנסות טיפול נטורפתי, וכך גם שמעתי מאחרים שהמטפלים הבריחו אותם בגלל הקיצוניות שבהם. ואני לא אומר את זה על סמך מקרה אחד. דברתי עם לא מעט אנשים שכולם למעשה אמרו אותו דבר, קבלו אותו תפריט אכילה ולכולם אמרו שיש אי סבילות לחיטה ולחלב. בפעם הראשונה כששמעתי את זה ממש התפלצתי, לי זה נשמע כמו להגיד שיש לי אי סבילות למיםן. הרי בכל מוצר כמעט יש לא מעט חיטה , ואנחנו במשך שנים על גבי שנים אוכלים אותה, מה כבר יש בצמח הזה שכל כך מזיק, גלוטן ? עד כדי כך שהמטפלת שלי נעצה בי מבטי זעם כשראתה אותי נוגס בקורסאון, ?! אולי אני זה שמגזים, אבל אני אשמח לקבל כאן תשובות ולשמוע דעות.

אדומה2

New member
נטורופת. לא פסיכופט.

פסיכופט זה משהו שהוא ממש לא קשור. הנטורופתיה ומטפלים מאסכולות אחרות גם אומרים, שהאדם לא ממש בנוי לפירוק מוצרי חלב ושהחיטה- בעיקר מוצרים מקמח לבן- הם גם קשים לעיכול והערך התזונתי מהם נמוך מאוד. יש הרבה מאוד מוצרים שאפשר לאכול ואפילו להתענג עליהם שאינם מכילים חיטה ואינם מכילים חלב. זה אולי דורש יותר התעסקות וזה אולי דורש היערכות אחרת- אבל זה קיים, זה אפשרי וזה גם מאוד טעים, כשיודעים להכין את זה טוב.
יש מטפלים מכל קשת המטפלים- כולל רפואה מערבית- שהם קיצונים בעמדותיהם ויתכן וזה פחות מתאים לך. fair enough. בעיניי לא כל מה שמתאים לאחד יכול להתאים לאחר. אולי לך יתאים יותר להקטין את הכמויות של המוצרים הללו מאשר להעלימם כליל מהתפריט היומי, אבל כדאי לזכור שאתה ניגשת לטיפול בנטורופתיה מרצונך וכנראה שיש משהו שמפריע לך. המטפלת שלך הציעה במסגרת הטיפול את מה שהיא יודעת, ושלדעתה יעזור לך להתגבר על הבעיה. אולי כדאי לך לנסות את זה לתקופה, אולי זה לא יהיה נורא כל כך? ואם זה בעייתי אז כדאי לחזור למטפלת ולהגיד לה שזה קשה מדי ולחשוב על דרך אחרת לעשות את הדברים.

0 אור 0

New member
השאלה היא איך בוחרים מטפל מתאים

כאשר אני בוחרת להיעזר בנטורופת, אני יוצאת מהנחה שהוא אדם שמבין בתזונה, למד על גוף האדם, יודע לאבחן, יש לו ראיה הוליסטית והוא ידע להתאים לי תזונה ותוספים בהתאם למה שמתאים לי. הבחירה בנטורופת ולא רופא טבעוני מן הסתם מציביעה על כך שהאדם אוכל תזונה "רגילה", הבחירה בנטורופת ולא תזונאי של קופת חולים מן הסתם מצביעה על כך שהאדם מחפש יותר בריאות ולא רק פרמטרים חיצוניים של טבלאות משקל. מעבר לכך אף אחד לא יודע מהן השקפותיו ועמדותיו העקרוניות של אותו מטפל. מכיוון שגם כל פגישה עולה כסף אז יהיה קשה לנו לדגום את כל הנטרופתים בעיר עד שנמצא אחד שעקרונותיו התזונתיים מתאימים לשלנו, בלי להתרושש קודם. אז מה הפתרון? חשבתי על איזשהו פרופיל מפורט שיציין מי מורח זפת ונוצות על אוכלי החלב ומי מוכן אפילו לשקול בחיוב לקבל לטיפולו אוכלי עופות אפופי הורמונים, מי מאמין בשיטת X ומי דוגל בשיטת Y אבל לא נראה לי שאף נטורופת שפוי בדעתו יסכים להסגיר את אמונותיו הסודיות, מה גם שרבים הם שאינם מודעים בכלל לכך שמדובר על הטיה שלהם ולא משהו אוביקטיבי / קוסמי /אמת ניצחת. אז לי אין פתרון להציע, אבל אני מאד מזדהה עם השואלת בכך שהתחושה היא שרבים מכוחותינו, אנשי הרפואה המשלימה, נוטים דוקא לעבוד לפי סיסמאות/אמונות ובצורה אחידה במקום להגיע למקום שבו מתאימים את הטיפול האמיתי והטוב למטופל.

tomerit

New member
תגובה

ראשית, אני מצטרפת למה שכתבו קודמותיי לתגובות. אני לא אכנס לתחום של הנטורופתיה כי אני לא נטורופתית אבל מה שכן אני יכולה לספר לך שאי סבילות לחלב זה דבר מאד נפוץ ואפילו יותר נפוץ ממה שתיארת לעצמך. לאחרונה מתחילים לצאת מחקרים המקשרים בין רגישות לגלוטן לבין מחלות שונות. ובאמת המצב בשטח מראה שאנשים שמתחילים להמנע מגלוטן מגיעים לאיכות חיים גבוהה בהרבה בהקשר של המחלה שלהם. אני לא מתייחסת למחלות רציניות כמו סרטן אלא יותר למחלות כמו כאבי בטן מסתוריים, אנדומטריוזיס ועוד. מצד אחד המטפלת שלך לא צריכה להיות ביקורתית כלפיך ומצד שני אם ההמלצה שלה לפתרון הבעיה היתה להמנע מגלוטן ואתה נוגע בגלוטן מול העיניים שלה זה יכול בהחלט לעורר תגובות. באופן אישי אני נגד ביקורתיות בכלל אבל מטפל זה בן אדם וכל אחד פועל בדרך שבה הוא חושב. לפעמים המנעות מגלוטן לתקופה קצרה יכולה גם כן להשיג תוצאות יפות. אם בחרת בתחום של נטורופתיה לטיפול בבעייתך כלומר- טיפול באמצעות התזונה אתה צריך להיות ער לכך שתצטרך לעשות שינויים בתזונה שלך ולפעמים אפילו קיצוניים. השאלה היא כמובן לכמה זמן. עם רגישות לגלוטן אנשים חיים בשלום חיים שלמים. בסופרים הטבעיים יש לך מדפים שלמים המיועדים לאנשים הרגישים לגלוטן. יש אפשרות לאכול הרבה מאד מאכלים, זה לא סוף העולם. נכון שזה מגביל אבל יש אפשרות לחיות עם זה. במידה ומאד קשה לך עם זה תברר איתה האם זה לכל החיים או רק לתקופה מסויימת. לפעמים הפסקה לתקופה מסויימת מספיקה ואחר כך אפשר לחזור ולאכול מוצרים המכילים גלוטן. שיהיה בהצלחה.

mobyboy

New member
תודה על התשובות

אני אכן אוכל מתי שאני יכול, אבל זה באמת בלתי אפשרי לדבוק בזה רוב הזמן. לא תמיד אני בבית ובחוץ אפילו סנדוויץ בריאות, מכיל חיטה ואיזו גבינת עזים. ומה לעשות שתוקף אותי גם רעב כשאני לא מוכן. אני מרגיש מאד מוגבל מאז השינוי אני מסתכל על הצלחת ורואה דלות וכך גם מרגיש לי הטעם. כשאני נכנס לחנויות הטבע , אני אכן רואה שפע מוצרים, אבל כולם נראים לי גרגריים כאלה וגולמיים וממש לא עושה לי חשק לאכול ! חבל שאין חנויות take away של מזון באמת ברייא וטעים ! ועוד יותר חבל מזה, שהתרגלנו לאכול חלב וחיטה מבלי למצמץ.

tomerit

New member
להגיד מה לא זה הכי קל

תבקש ממנה שתנחה אותך מה כן כן לאכול. אני מאמינה שבשר אתה יכול בלי בעיה או שלדוגמא פסטות מסוגים מסויימים כן אפשר.. אני יודעת שבהרצליה יש סופר טבעי מאד גדול ושם יש ממש מדפים ומקררים שלמים לרגישים לגלוטן. לדעתי מה שתיארת - "מסתכל על הצלחת ורואה דלות" זה נורא ואיום. דבר עם המטפלת בהקדם ואני מאמינה שהיא תוכל לעזור לך בנושא.

0 אור 0

New member
העניין הוא שיש גם אנשים שמסתדרים יפה מאד עם

חלב ו/או עם חיטה, אבל דוקא עם בשר הם לא מסתדרים, או שירקות מסויימים עושים להם רע. לתת לאנשים כאלה דיאטה שמתאימה אולי למישהו אחר אבל לא להם, זה פשוט אסון. דבר שני - בהרצליה יש הרבה מאד דברים, אבל הרצליה זה רחוק מאד מלהיות מדינת ישראל, צריך גם לרדת אל העם קצת, ולהתחשב במה שאפשר להשיג בשאר חלקי המדינה ובהכנסה של משפחה ממוצעת ואחרון חביב והכי חשוב לנושא השרשור - יש מטפל סיני שאני מפנה אליו מדי פעם אנשים, ומטבע הדברים מספרים לי מה הוא המליץ להם (אחד מהם אפילו היה בן זוגי אז סבלתי באופן ישיר את התזונה שהותאמה לו) , ומה שמאפיין את ההמלצות שלו זה שהן שונות לחלוטין מאדם לאדם ומתקופה לתקופה אצל אותו אדם - יש מישהי שאכלה בתקופהמסויימת הרבה כתומים וללא מרבית סוגי הבשר, בן זוגי הרג אותי עם כל כך הרבה ירוק שחטפתי התקפת נגד של שוקולד וכו'. אני מאמינה שכך גם צריך להרגיש מישהו שיוצא מכל נטורופת או טפל בתזונה - שהדיאטה באמת מתייחסת אליו אישית ואל מצבו הבריאותי הנוכחי ומטפלת בו באופן ספציפי. לא כפי שכתוב בשרשור הזה שכולם יוצאים עם אותה דיאטה.כי בשביל לאכול לפי אמונות כלליות וסטטיסטיות אני יכולה לקנות ספר ב 50 ש"ח (שבוע הספר) - לא צריך נטורופת.

תזונה נטורופתית

לא תמיד קלה, היא על סף הטבעוניות לעיתים. אבל מנסיון, אנשים מגלים יצירתיות מופלאה, ונפתחים בפניהם עולמות חדשים וטעימים. יש המון דברים שאפשר לבשל, והכל פונקציה של מה מותר לך, ומה שאוהבים. אני לא יודע מה התזונה שניתנה לך, ומה סדר היום שלך, אבל אני מניח שיתאפשר לך לקחת ירקות, כמה פרוסות של לחם שיפון טעים (יש כאלה), ומשהו שלא מצריך הכנות מיוחדות למריחה עליו, או אולי פרכיות אורז מלא (ללא מלח)- שאולי לא אופטימלי- אבל בהחלט יכולים לתת מענה בעת צרה. תבדוק עם המטפלת שלך. אם היה מגיע אלי מטופל עם קוראסון, כנראה שבאופן לא נשלט גם העיניים שלי היו נפערות קלות. מהנסיון שלי אנשים מתרגלים בקלות לתזונה שונה, זה רק עניין של זמן, ופתיחות. רעיונית זה מאוד קשה לוותר, אבל ברגע שנפתחים לשינוי, ומנסים לגלות יצירתיות- זה עובד בצורה מדהימה, ואפילו לא רוצים לשנות בחזרה את התזונה. פשוט כי זה מספיק טעים, וההרגשה מצויינת- אז למה לחזור אחורה? שיהיה בהצלחה!

למעלה