נטבוק לילדה בת 9 ?

natali rn

New member
נטבוק לילדה בת 9 ?

לבת דודתי בת מצווה ויש לה אחות בת 9 שאחותי הבטיחה לקנות לה מתנה ליום הולדתה ולא קיימה את הבטחתה, אז אני אקיים בקניית המחשב. נתנו לי מבצע על 2 נטבוק. רציתי לקנות לכל אחת מהן נטבוק. השאלה היא האם ילדה בת 9 תדע להשתמש בנטבוק או שזה גיל עדיין של בובות. לדבריה, היא רוצה משחקים במחשב, והייתי שמחה שיהיה לה word כדי שתלמד לא רק לשחק אלא גם להקליד במחשב וללמוד בו. נושא נוסף שברצוני להעלות - תיק בית הספר שלהן מאוד כבד. יש בי תקווה שיעשו שימוש בנטבוק לסכם שיעורים, אם כי אני יודעת שזו ציפיה לא ריאלית מילדה בת 9. אבל תיק גב למחשב נייד יוכל אולי להקל גם את הספרים... אשמח לשמוע דעתכם/ן גם לנושא זה.

גרא.

New member
natali rn,ילדה בת 9 מסוגלת בוודאי להשתמש

בנטבוק,אבל היא זקוקה תחילה ללמוד כיצד לעשות את זה.זה בלא קשר למשחק בבובות,שהוא נישה אחרת שלה.לגבי בי"ס,עקרונית,בי"ס לא מאשר שמוש בנט בוק לכתיבה בכתה,או להכנת עבודות,אלא אם כן תלמיד סובל מלקוי למידה מהסוג של דיסוגרפיה ,כשהכתב שלו משובש ולא קריא כלל.וזה כנראה לא המצב.כך לפי שעה,וודאי שהיא תוכל לסכם שיעורים בנטבוק,אבל לא תוכל להגישם מודפסים.כאמור רק אם היא מתקשה ביותר בכתיבה,והבעייה תאובחן כליקוי למידה,היא תוכל לקבל אישור .

yonadavg

New member
מומלץ להתייעץ עם הוריה של הילדה

יש פה הרבה שיקולים שההורים צריכים לקחת. למשל מה דעתם על מתנה בעלת ערך כספי כה גבוה לילדה. האם לדעתם הילדה אחראית מספיק כדי לשמור על ציוד שכזה. מה המדיניות שלהם לגבי שימוש במחשב וכמה שליטה תהיה להם על כך כאשר לילדה יש מחשב נייד לעומת מחשב שנמצא תחת השגחתם והם יכולים לדעת מהו היקף השימוש שהיא עושה בו. ועוד....

רק לידע כללי:

1. נטבוק (עם הסוללה) שוקל כ- 2 קילו. זה צממש לא קל -- בטח יחסית למחברת. 2. נטבוק לא כל כך מוצלח למשחקי מחשב. יחסית למחשב "אמיתי", הוא די איטי.

גרא.

New member
עפרה מהודר,הערה לידע הכללי,מחשב נייד 10 אינטש

שוקל בין 1.1-1.5 ק'ג שזה משקל די סביר.למשחקים עדיף בדרך כלל מחשב נייח עם מסך גדול יותר.

ילדוnet

New member
אני לא חושבת שזה יקל עליה

ולדעתי חבל להרגיל ילדים בגיל כזה למחשב... עדיף לחכות כמה שנים, הן עלולות להתמכר וזה נורא... יש לי אח בערך בגיל הזה והוא נהיה צ`יק צ`אק מכור ואם לא נותנים לו את המחשב, או אומרים לו שהוא היה מספיק ושילך לעשות דברים אחרים - זה מריבות וויכוחים של שעות, הוא צורח ומשתולל... זה נורא... כאילו אם יום אחד הוא לא יקבל את המחשב העולם יתמוטט...

למעלה