``נח``ל גרעינים`` (?)

Ralliart

New member
``נח``ל גרעינים`` (?)

מישהו מוכן להסביר לי מה זה בדיוק? ועוד שאלה ,אולי פחות עניינית אבל אני אשאל בכל זאת :) מה הנשק האישי שמקבלים בנח``ל? האם 16 הקצר או הגליל? ועל אילו סוגי נשק מתאמנים במהלך הטירונות (רובאי 5)?

Dr.Drek

New member
אז ככה.

אני לא בנח``ל אבל אני פשוט די מבין בטירונות וכאלה. אז ככה: רק תותחנים ושריון מקבלים גליל...(אחרי זה גלילון)...ורוב היחידות מקבלות את ה M16 שבחלקן הופך למקוצר ובחלק היותר מצומצם למקוצרר הנחשק. בכל מקרה, מתאמנים על הנשק הזה וכמובן גם בירי פק``לים שגם טירונות 04 עושים (אם ב 05 עושים יותר אז אני לא יודע) : מאג, נגב, A3, מטול, פצמ``ר.

ADAM-A

New member
נח``ל גרעינים.

נח``ל גרעינים זה גיוס מאורגן של חבר`ה שאיכשהו היו מגובשים עוד לפני הגיוס כמו למשל, גיוס של גדוד שלם בצופים שישאר ביחד כל הטירונות וגם בשירות או, למשל, קבוצה של בחורים מאותו קיבוץ שהגיעו לגיל גיוס, מגייסים את כולם ביחד ולא מפרידים אותם. זהו!

avipe

New member
נכון, אבל...

גרעין נח``ל זה קבוצה של אנשים שהתאספו ממקומות שונים(תנועות נוער וכו..) שעושים תקופה של שנת שרות (שזה בעצם פחות משנה) ואז מתגייסים לנח``ל בתור גרעין ונשארים ביחד...

ADAM-A

New member
נח``ל גרעינים.

נח``ל גרעינים זה גיוס מאורגן של חבר`ה שאיכשהו היו מגובשים עוד לפני הגיוס כמו למשל, גיוס של גדוד שלם בצופים שישאר ביחד כל הטירונות וגם בשירות או, למשל, קבוצה של בחורים מאותו קיבוץ שהגיעו לגיל גיוס, מגייסים את כולם ביחד ולא מפרידים אותם. זהו! ד``א, אם אתה רוצה ללכת לנח``ל אז צירפתי לינק עם מידע ואם אתה סגור ונעול ללכת לנח``ל. צור איתי קשר ב ICQ 96429372 חבר שלי בנח``ל, הוא יוצא ביום שישי, תשאל כל מה שבא לך ואני ישאל אותו ויענה לך. ד``א, יש לי חברים טובים גם בצנחנים ובגבעתי אז מי שמעוניין... מוזמן!

Paranoid

New member
ונוסיף ונאמר

שבטירונות 05 מתרגלים גם זריקת רימון, יורים ב RPG ושאר ירקות. הנקודה היא לא מה עושים בכללי - אלא העובדה שכל אחד מיועד פק``ל אחר - ובגלל זה יוצא לעשות קורס אחר כדוגמת קורס קלעים ל-M16A3, קורס RPG, קורס רגם, קורס נהגי נגמ``ש וכו`. מקווה שהמוטיבציה קצת עלתה

Dr.Drek

New member
הלו הלו הלו! גם אני זרקתי רימון!

גם ב 03 אפילו זורקים רימון!! פשוט שכחתי! :(

Paranoid

New member
נסכם ונאמר שאימון זקיף זה הכי כיף ?

כיף של החיים... מעניין איך זה אימון כזה עם גלילון.. בטח פשוט זורקים על המטרה את הגלילון ובורחים :)

למעלה