"נח לו במרכז החדר...

Pink Roses

New member
"נח לו במרכז החדר...

הוא מחבק אותה, והיא נלחצת. הוא מנשק אותה-היא קמה והולכת. למה?" ערן צור, מופע חשמלי, לבונטין 7, ת"א, 28/07/07 טוב, אז בהתחלה עלו לבמה רק ערן ורמוריון, התחילו בלילות של ירח מלא בגרסא אקוסטית. אח"כ הם ניגנו עוד שיר בגרסא אקוסטית, רק רם וערן. אחרי זה ערן פשוט לא יכל להמשיך יותר בלי לתת הסבר. הרי באנו לראות מופע חשמלי לא? טוב, אז הוא לקח את המיקרופון קרוב לידיים ואמר בקול המדהים הזה שלו שהמתופף שלו מאחר מסיבותיו הוא, אז הוא חרג מהמתכונת הקבועה ועשה שיר (חדש) שהוא תיכנן לסוף, בהתחלה. ככה ניסוי מכורח הנסיבות. השיר היה בעין הסערה, שיר שכבר שמעתי בהופעה האחרונה בתמונע בת"א. שיר מאוד פשוט, מובנה על אקורד אחד בודד, עם מילים שבאמת נכנסות לך ללב ולנשמה. אחרי הסשן האקוסטי הגיע המתופף המהולל, התיישב והתחיל לדפוק עבודה. אני לא אכביר במילים על השירים של ערן, על כמה שאני אוהבת אותם וכמה שהם מרגשים... לא אספר גם על ההופעה שהשתפרה פלאים מאז כניסתו של המתופף המאחר. אבל כן אני אספר על זה שקיבלתי הרגשה, לאורך כל ההופעה, שערן שר לעצמו. אני לא יודעת למה, אבל הוא יצא מהמלודיה ושר את המילים בצורה כל כך מוזרה. ושלא תבינו לא נכון, אני בעד לתת גירסאות שונות במקצת בהופעה, אחרת מה זה שווה. אבל אתמול... זה היה ממש מוזר. הקהל שר איתו את המילים של השירים - כפי שהן אמורות להיות. אבל הוא המשיך בשלו ושר בקצב שרק הוא יכול לעקוב אחריו. נשברתי ב"עלבון" - האהוב עליי - כשלא יכולתי לשיר יותר את המילים בקצב שלו. אבל אני חייבת לציין את המתופף שעשה עבודה מדהימה לארוך כל ההופעה ובמיוחד בשיר הזה. סה"כ הופעה *בסדר* לא מדהימה. נקווה שזה ישתנה. "תראי איך שזה נח לו במרכז החדר... נראה לך?!?! עלבון גדול.... קשה, קשה....." ליאורה.

bleeding guitar

New member
שי ברוך מתבקש לעלות לבמה ../images/Emo88.gif../images/Emo168.gif

ערן צור בלבונטין 28.07.07 להופעה בלבונטין הגעתי עם ציפיות ברורות לסוף סוף מופע חשמלי ובעמידה, אחרי שרוב ההופעות שאני הולכת אליהם הם בישיבה שמחה שיש מקום ש"מכריח" לעיתים את הקהל גם לעמוד. ההופעה התחילה לקראת השעה 23:00 אבל מי עולה לבמה? ערן צור רם אוריון, רגע חסר לי מישהו...? הם מתחילים לשיר את בלילות של ירח מלא, בלי אף מילה על הצלע החסרה. לאחר כמה שירים שרק כאמור ערן ורם על הבמה מסביר ערן שאין להם מושג האמת למה שי (המתופף) לא מאחוריהם, ולמה הוא עוד לא הגיע, ועד אז הם צריכים לעשות בתחילת ההופעה את השירים שבד"כ עושים לקראת סוף ההופעה (כמו "תותים" ו"ירושלים אהובתי"). האמת התאכזבתי מה זאת אומרת באתי להופעה חשמלית ואני רוצה אחת כזאת! אבל אני חושבת שדי הם דאגו שם על הבמה לא לאכזב, ביצעו שירים שבד"כ לא עושים בהופעות [כשבאתי לקחת אותה מהעננים למשל] והזמן עבר בכיף עד שהמתופף הגיע. שניה לפני שהוא הגיע הם עוד התחילו לנגן את עלבון, לא ברור לי אם הם שמו לב לפני שהוא מגיע או שהחליטו לנגן את זה גם בלעדיו אבל היה שווה כל רגע כשהוא הגיע. פתאום ההופעה שהיתה נוגה ושקטה עד עכשיו משנה פנים לחלוטין, יש סגידה מחודשת לתופים [פחות למתופף שאחר
]. כל ההופעה עצמה היתה די מאולתרת מבחינת השירים (שזה דבר שאני מאוד אוהבת בהופעות של ערן שלא חייבים ללכת לפי הפלייליסט) אבל בתמורה כאמור הלכו על פלייליסט שונה לחלוטין ולא רק שירים להיטיים. בוצע גם השיר "יחפשו לא ימצאו", "המנון לאדישות" וכו'. ההדרן היה כולו חשמלי ונראה שהם לא ממש רוצים לרדת מהבמה, הם ביצוע את "אלינור" של זוהר ארגוב "RUSH TIME” אבל קינחו לקהל עם הוא והיא. לסיכום: משעמם לא היה שם בלבונטין, אין מצב. גם עם ערן נראה קצת בקצב שונה מהקהל זה לא משהו מפריע לי, האווירה, האנשים על הבמה, השירים, הקהל הם מה שעשו את זה מבחינתי להופעה די מוצלחת.

עלבון. אולי תספרו לי

למה אתם כל כך אוהבים את השיר הזה? (אני לא, וזה השיר היחיד של ערן צור שלא מרגש אותי) יאללה תירו בי.

Pink Roses

New member
../images/Emo122.gif |אקדח| bang bang!

אני אוהבת את התופים סה"כ זה שיר לפי דעתי שמדבר על רוב הגברים ותפיסת העולם שלהם

Pink Roses

New member
"אבל אני ילד קטן

חושב שאת אמא שלי זה אמצע רחוב אל תלכי לי עכשיו אל תעזבי אותי לבד" מתחבר לתפיסה הרחבה שלי שכל גבר צריך אמא ובגלל זה גברים בוחרים בנות זוג על פי מידת הקרבה שלהן לאמא גבר תמיד יחזור הביתה לאוכל של אמא שלו ובת זוג שתענה על הדרישות האלה, בנוסף לדרישות המהותיות כמו יחסי מין ולהביא ילדים לעולם תענה על צרכיו של הגבר שלה. ככה אני אומרת, תקנו אותי אם אני טועה.

ממני זה מאד רחוק

אבל מאד מעניין. אישה צריכה גם להיות בת שיחה, מרתקת, נעימה למגע, למראה (לטעמו) שיהיו להם תחביבים משותפים, וכד. (ודווקא לדעתי יש היום הרבה נשים שאינן מבשלות, מה יהיה עם הבנים שלהן בעתיד? :)))) ) אשמח אם עוד יגיבו. (אני מבינה את חרדת הנטישה, שכל פעם ש"ערן" נדחה ע"י אישה- זה מחזיר אותו לחרדת הנטישה מאמא, מה שלא הבנתי זה למה בחרתם בשיר הזה כשיר הכי טוב....) תודה על התשובה!!

Pink Roses

New member
חכמים ממני אמרו

"על טעם ועל ריח.." אבל שוב, מה אני אגיד התופים בשיר הזה ממש עושים לי את זה וערן העדין צורח לי באמצע השיר מפוצץ לי את האוזניים צלילים כדורבנות אני עדיין עומדת יציבה בדעתי על גברים-נשים-אמהות זה מכלול שוב, מביא אותי לנקודה שאשה שיש לה חסך בדמות אבהית תחפש באופן בלתי מודע להשלימו בכל עת. ויש דוגמאות טובות לכך.

bleeding guitar

New member
זה שיר מעולה בהופעות ../images/Emo168.gif

שיר שתמיד גורם לי לקפוץ עד השמיים רק שאני שומעת את ההתחלה, נורא אוהבת את הלחן בשיר הזה. גם המילים הורסות אותי "אבל אני ילד קטן חושב שאת אמא שלי זה אמצא הרחוב אל תעזבי אותי לבד", אני דווקא מתחברת אוהבת, אחד השירים הבאמת אהובים עלי ושוב בעיקר בהופעה

1Reebok

New member
אני אוהב את המקוריות של המילים.

נושא שלא יוצא לכתוב עליו הרבה.. והכתיבה של ערן מגיעה לכיוונים מאוד מעניינים. זה שמהשיר מובן ממה נובע העלבון.. זו כתיבה נהדרת, לטעמי. מקורית ויצירתית.

תודה לכם, על התגובות

ואין לי כל ספק שערן מיוחד, מקורי ומוכשר רוב השירים שלו מקוריים ואני אוהבת את כולם, את הישירות, את התשוקה ואת ההעזה להביע אותה הוא הולך עד הסוף עם האמנות שלו, לא מתפשר לא מתיפייף (למרות שברור לו שלא יוכלו להשמיע בגלגל"ץ) והוא הכי נפלא שיש. השאלה שלי נבעה מזה, שלי - הרבה יותר קל לאהוב את שירי התשוקה שלו מתחברת נפלא ל"בגן שלך" , "הג'ינס הנמוכים" , "תותים" שירי יונה וולך לשירי האהבה, למרות שהיא לא ממומשת לכמיהה שלו היא מטריפה,הכמיהההה הזו. משגעת וחיתוך הדיבור שלו הורס אותי ממיס בי שלגים.. ואילו כאן קראתי לא פעם שרבים מתחברים דווקא לשיר "עלבון" לא כי הוא מקורי אלא כי הוא נעים להם, עושה להם את זה גם אני אוהבת את "עכשיו אני ילד קטן חושב שאת האמא שלי זה אמצע הרחוב אל תעזבי אותי לבד" (עושה לי לרצות להפשיל לו את המכנסיים ולהפליק לו...) אבל לא את התחושה שנשארת. לא! הנקודה היא, שמכל השירים- לא הייתי בוחרת בו כשיר שאני הכי אוהבת ולכן שאלתי.. על פניו, נראה לי שיש שירים נפלאים יותר. ואולי אני פשוט לא מתחברת לתחושה הזו של הגבר, כי אני אישה אף פעם לא נגעתי בגבר והוא נרתע .. (אחחח! מצאתי דבר אחד טוב בלהיות אישה!) (אגב גם אף פעם לא נגעו בי ונרתעתי, או לא רציתי להמשיך) יוו, לא התכוונתי שיצא כה ארוך (אם כי הכי טוב. וכו.) תודה שעניתם, תודה.

Pink Roses

New member
בבקשה

תפליקי לו בהופעה הבאה אני מוכנה לנסות לסדר לך הזדמנות או משהו בסגנון ואולי אפילו להצטרף לסשן ספאנקינג

אוחחח , יש למה לצפות

ואוו, שתי נשים וערן צור .. תגשימי לי שתי פנטזיות בבת אחת. חייכת אותי... תודה. סשן איתי זה לא רק ספנקינג.. אבל אני בטוחה שהוא לא יתאכזב : ) ) )

Pink Roses

New member
הופה!!

איזה הצעות מפתות רצות פה!
שמעי, עם איך שערן צור כותב, נראה לי שהוא עבר סשן אחד או שניים בחייו אבל את יודעת זה בהחלט יכול להיות נחמד

1Reebok

New member
בתוכנית "שניים" הוא הודה שהוא היה בסשן

עם שתי בנות בו זמנית

בטוחה שעבר די הרבה,

הוא גבר עם המון המון תשוקה. אבל לא איתי. אז יש לו למה לצפות, ועוד הרבה ללמוד. אבל אנחנו קצת גולשים מנושא הפורום, לא? : ) ) ) ) )

אני שומעת עכשיו את "אל אל יחזקאל"

אז אני מקווה שהוא קורא כאן, כי אני מתכוונת לבקש אותו בהופעות נכון ביצוע מ ד ה י ם ? כל כך ערן צורי, כל כך מרגש, כמה עוצמה יש לו כמה נפלאאאאא אוחחחחח (אוף מתאפקת. קשה ערן צור בלי סקס אבל כמעט הצלחתי...)

למעלה