נחש

סבתא2711

New member
נחש

רקע
עובדת במשרד 5 שנים, במשרה מלאה, עקב הקורונה , עשו צמצומים במשרד, הבוס הציע לי לעבור לעבוד חצי משרה או פיטורין
אין באפשרותי לעבוד במשכורת של חצי משרה, מבחינה כלכלית כמובן. והוחלט לפטר אותי. למרות שהוא אומר שהיה מרוצה עם
הייתי נשארת לעבוד חצי משרה.

החלום

2 הבוסים שלי יושבים על הרצפה ואני עומדת לידם, פתאום אני רואה נחש קטן ליד הבוס שלי , ואומרת לו שייזהר
והוא לא פוחד, תופס את הנחש, וחותך אותך לחתיכות ואוכל.

טופי33

New member
שיקוף מציאות

החלום משקף את הרקע שציינת
שני הבוסים=שתי אפשרויות בעבודה
נחש-פיתוי .הפיתוי לעבןד חצי משרה
הוא אכל אותו=זו הפרנסה שהא נותן לך שלא ממש מזינה חתיכות חתיכות-כלומר העבודה המוצעת היא אכן תזונה חלקית .
הביטי בחלום שממש משקף המציאות וחשבי האם זה מה שאת רוצה.

אלישבע777

Well-known member
פרוש אפשרי נוסף לחלום על הנחש

מאד נהניתי מהפרוש של טופי והוא בהחלט מתאים לנסיבות!
אני מעלה אפשרות שיש עוד פרוש. תחליטי אם הוא גם מתאים, או לא מתאים כלל.

את כבר כתבת לא מזמן, אחרי שיצאת לחל"ת שיהיו צמצומים ואת תפוטרי ראשונה, אז זה היה צפוי, למרות זאת - המצב קשה. הנחש מסמל את המצב שבו את נמצאת - מצב ארסי ומכיש. אומנם זה נחש קטן , אבל את יודעת שהוא מסוכן. בסתר ליבך, מגיע לו לבוס שיתקוף אותו נחש... אבל אפילו בחלום, אינך רוצה שיאונה לו רע, לכן את מזהירה אותו.

גם הבוס שהוא איתן מבחינה כלכלית ואדם מבוסס מן הסתם, נאלץ לפטר עובדים, כי מצבו הכלכלי עכשיו יותר קשה. אבל בניגוד לעובדיו - הוא מצליח להתגבר על הנחש, חותך ואפילו אוכל אותו . כלומר הבוס יסתדר בכל מקרה! הוא יאכל הרבה נחשים (צרות), אבל הוא ייצא מהבעיות ( ואת?) .

החלום בעצם מראה – שאנשים חזקים ומבוססים, יתגברו ואילו הטובים כמוך, שהם חלשים מבחינה כלכלית או חברתית ( כמו נשים גרושות, עם משפחה, ללא בן זוג) – נזרקים לכלבים ( כלומר לנחשים) ואין דואג. בכלל לא משנה לאף אחד שאת היית טובה בעבודה, ונאמנה בעת צרה ( הזהרת מהנחש).

אשמח לתגובתך!

סבתא2711

New member
תודה ובכן

אהבתי את פירוש של שתיכן.
לעומת זאת חשבתי שאולי גם יש בחלום מין תשובה לשאלה הגדולה שלי שאני לא יודעת מה להחליט ולעשות, הבוס הרי הציע לי להשאר לעבוד חצי משרה, האם אני אסתדר ואמצע עוד חצי משרה נוספת במקום אחר, ואז כדאי לי להשאר במשרד. או לסגור הדלת ואז אצליח במקום אחר.

אלישבע777

Well-known member
איני חושבת שיש בחלום נבואה

החלום משקף אותך ואת מחשבותייך ולא עתידות. לכן אם תחליטי שיש בחלום תשובה, זו בעצם ההחלטה שלך וזו התשובה שלך. לפעמים התשובות בחלום, רק בצורת סמלים ולכן צריך לפרשם. אבל התשובות אינן מנותקות ממך ואינן באות משמים ( אם כי יש המאמינים בכך, בעיקר בימי קדם - כמו חלומות יוסף, חלום יעקב, חלום פרעה).

למעלה