נחש צפע בחצר

מלינקה2

New member
נחש צפע בחצר

עברתי לגליל התחתון ליד עפולה לבית פרטי מאחורי הבית חלקת אדמה לא מעובדת מצאתי כבר שני נחשים קטנים הבוקר השכן ראה את האחרון שהרגנו ואמר שזה נחש צפע מה אני עושה? זהו אני לא יוצאת מהבית לא משחררת את הכלבה הקטנה שלי הכל סגור ואני מתה מפחד. מה לעשות תעזרו לי יום שישי היום בבוקר נכנסתי לאטנטרנט ומצאתי שתי חברות של מדבירים והם לא חזרו אלי שבת ואני בפחד הסטרי.

אילון פ

New member
דבר ראשון

1. למה להרוג!?
2. אם לא תציקו לו ותאיימו עליו הוא לא יעשה לכם כלום, תאימיני לי שהוא ינסה לברוח לפני שיתקוף, פשוט להתרחק באיטיות ובלי תנועות חדות והכל יהיה בסדר! 3. אם הנחש בחוץ (לא בבית או בחצר) פשוט הולכים ממנו ועוזבים אותו שיחיה את חייו בשקט. אם הנחש בבית או בחצר סוגרים ת החדר שהוא נמצא בו (אם הוא בחצר-נכנסים הבייתה) וקוראים ללוכד נחשים מוסמך. 4. לא להרוג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אילון פ

New member
ועוד משהו...

בקשר לכלבה- גם ככה אסור שחרר כלבים לבד אז מעכשיו טיילי איתי קשורה ברצועה.

מלינקה2

New member
אילון אילון אילון

הכלבה שלנו היא פינצ'ר מעורב קטנה מקסימה וחמודה שיורדת לשחק לה בגינה וחוזרת טובת לב עם חיוך על הפנים ומאוד מאושרת שנית הייתי מאוד שמחה לא להרוג נחש אבל הבנתי שיותר ממה שכתבת לי אין לך הצעה אחרת אז תודה על ההתייחסות שלך ואני עדיין בהסטריה .

אילון פ

New member
אם השטח הוא שלהם

אז מותר. למען הסדר הטוב, אני לא כועס (חוץ מהקטע של הריגת נחש)... אבל כדי לפחות להשגיח אם השטח גדול ופתוח כדי למנוע כל מיני מקרים לא נעימים (במקרה הספציפי הזה- הכשה)...

קודם כל להרגע

תתחדשי על הבית אני מקווה שתהני ממנו ושההתחלה לא תהרוס לך. את צריכה לדאוג שהחלקה שנמצאת מאחורי הבית וגם סביבת הבית יהיו נקיים ככל האפשר, וזה אומר לקצץ את העשב ולפנות זבל שזרוק בשטח (אם יש כזה). בשביל השקט הנפשי שלך הייתי ממליץ לך להתקשר למשטרת עפולה ולבקש מספר טלפון של לוכד נחשים (חשוב לוודא שיש לו אישור לכידה מרשות הטבע והגנים) שיבוא ויבצע סריקה בשטח שלך. לפעמים ניתן למצוא נחשים נוספים למרות שנחשים אינן חיות חברתיות ולכן העובדה שמצאתם שני נחשים היא כנראה מקריות ולא יותר. בכל מקרה הלוכד קצת ירגיע אותך וזה כבר דבר חיובי במצבך. אני מצטרף למה שאמר חברי לפורום שאם את רואה נחש בשטח פתוח פשוט תתרחקי במקום להתעמת איתו. נחשים זו חיה מוגנת והריגה של נחש היא עבירה על החוק שמלווה בקנס כספי. בנוסף לנחש תפקיד חשוב במערכת האקולוגית כמדביר של מכרסמים ופגיעה בנחשים בסביבת ביתך יכולה לשנות את האיזון שיש אצלכם. בהצלחה ונשמח לשמוע איך הדברים זזים.

מלינקה2

New member
אוי עכשיו עזרת לי יונתן

מיד אני מתקשרת למשטרת עפולה לבקש מספר טלפון ותודה על מה שחשוב לוודא כן אספר לכם אם יהיו התפתחויות וממש תודה שאתם מנסים לעזור לי באמת אני מאוד מוקירה זאת. מיד מתקשרת למשטרת עפולה. מלי

מלינקה2

New member
ענו לי יפה במשטרה

במשטרת עפולה לקחו את הפרטים היו ממש ממש אדיבים אמרו לי שהם יודיעו ללוכד הנחשים הוא יצלצל אלי ואז נדבר איזה יופי זו התפתחות תודה תודה תודה החיוך חזר לפני למרות שהאיום ממני לא הוסר יונתן אל תצחק עלי הבית על עמודים סגרתי את כל החלונות בעלי צוחק עלי הוא אומר שהנחש לא יכול להכנס הביתה דרך החלונות ואני אין לי סבלנות לחפש מידע כדי לדעת תשובה. ודרך אגב בעלי אמר לי שהוא לא יהרוג את הנחש כי זה צער בעלי חיים ואתם לא יכולים לתאר לעצמכם מה עשיתי לו ואיזה מריבה יצרתי אז אני הולכת להשלים אותו .ואתם בוודאי צוחקים אבל אלו הם החיים.

אני שמח שאת בשלבי רגיעה

ואני מקווה שהלוכד יצור איתך קשר בהקדם. בעלך צודק ואני מקווה שעכשיו את קצת מבינה אותו. אני לא צוחק על אנשים שמפחדים אל דאגה. כשאנשים נכנסים לפאניקה (ובמקרה של נחשים זה די נפוץ...) צריך קודם כל להרגע ורק כך אפשר לחשוב בהיגיון וכאן בפורום אנחנו משתדלים לעזור במצבים אלו ככל האפשר.

מלינקה2

New member
עידכון

לוכד נחשים מטעם משטרת עפולה לא יצר עדיין קשר בינתיים ראיתי בספר טלפונים כך:"לוכד נחשים מרכז ארצי" כדי לא לבייש לא אכתוב את המספר צלצלתי והלוכד אמר לי שאין לו מישהו באיזור שלי שאלתי מה לעשות הוא ענה "לא יודע"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יופי טופי עכשיו אני ממש יודעת מה לעשות 1.לשבת בשקט ולקוות לטוב 2. לחכות ליום ראשון אולי עד אז תבוא הגאולה מטלפון של לוכד נחשים אוהוהוהוהו!!!!!!!!???????????.....................

הכי טוב...

זה לגור במרכז העיר, בביניין קומות, וכמה שיותר רחוק מהקרקע. שם הסיכוי לפגוש בחיות כאלו קטן בהרבה. אם ביניין הקומות מצוי בלב ת"א, מה טוב. ככל שמתרחקים ממרכז הערים כך פוגשים יותר יצורים, והסיכון הרב במפגש אלים עימם הולך וגובר. בכל מקרה כאשר פוגשים חיות בטבע, חשוב לא להתקרב (במיוחד אם מדובר בבמבי מתוק), עדיף לקפוא על המקום, להשתדל לנשום מה שפחות, ולתת לבע"ח לעזוב לבד את המקום (מלח ומיים לא באמת מגרשים צרעות, זה סתם שילוב נוראי שגורם למי ששותה אותו להקיא). בית בשטח פתוח מצוי למעשה בלב נישה אקולוגית, בה "שחקנים" רבים, וכאשר עוברים לגור בפריפריה, עוברים לגור בסמוך למינים רבים של חי וצומח. מעבר לסכנה הנוראית במפגש הזה, מדובר על גזל קרקעות מבעליו המקוריים, וכך בדחיקתם לנישות אחרות או אף בהכחדתם. מומלץ לחשוב 100 פעם, לפני שעוברים לגור בפריפריה בקרבת הטבע. אם כבר עברתם, צרו מה שפחות וואקום בהעלמת דיירי המקום המקוריים. כרגע שורר סדר יחסי (מה שעוד לא הופר ביצירת היישוב החדש), וכבר הוכח "בעולם" אחר, שיצירת אנדרלמוסייה אינה טובה. במקום פרט המסולק מהמקום יבוא פרט אחר, ולעיתים רבות אף יופר האיזון בכך שלתוך הוואקום הטריטוריאלי יכנסו כעת מס' פרטים. ובכל זאת, מזל טוב על המעבר, תשתדלו להנות ממנו במקום לסבול, ותעמדו על זכותכם שלא ירחיבו לכם את היישוב יותר מידי, ובטח שלא יקומו חדשים באמצע הנוף.

מלינקה2

New member
הכי טוב לעבור פחד כמוני וללמוד

ולהכיר את הטבע סוף סוף לוכד נחשים מהאיזור התקשר הוא הסביר לנו שהאזור שלנו מלא נחשים הוא הסביר שוב למה לא להרוג אותם ואמר שאם נראה שוב אז הוא יבוא לקחת אותם הוא אמר שעכשיו זו עונת הדגירה ואין מה לעשות וכשנראה אותם פשוט לא להתייחס כי הם אינם מזיקים ואני שרוצה לגור בכפר החלטתי גם לקבל את העובדה שנחש יכול גם לא להזיק אומנם אני רוצה עכשיו את החתולים שהשארתי לשכנים שלי אבל לא נורא למדתי היום הרבה ולאחר שנים של מגורים בעיר אני שמחה ללמוד על שכני הנחשים ותודה רבה כמה אנרגיה הוצאתי היום פתחתי את החלונות וזהו אני ממשיכה כרגיל יש לי את המספר של לוכד הנחשים שבסביבה ואמן אמן סלע

אמן פסח...

זיכרו שאתם סכנה גדולה יותר בשבילו מאשר הוא לכם, ואתם אורחים (בינתיים) בביתו. מתישהו הבית הרי יהפך להיות שלכם, אבל זה כנראה מה שהעם הזה רוצה. יש מה לעשות??? (רוב הנחשים שהעיזו להכיש (ואפילו כאלו שלא, או לא מסוגלים) זכו במעדר בראש. אז מי מסוכן למי??) כמה נחשים מתים וכמה בני אדם??)

למעלה