נחש מפונק, מה עושים?

oshiii

New member
נחש מפונק, מה עושים?

אז ככה... יש לי כבר בערך שנתיים בירית חמודון בשם דומינו. עד עכשיו היה דשא סינטטי בכלוב והוא גם ישן בקופסאות, הוא נהיה כבר גדול מדי לכל מה שהיה לו בפנים והתחיל להיכנס מתחת לדשא, אז לפני שבוע החלטתי לעשות שינוי! שמתי לו במקום הדשא חול חלק חלק ומעל גם מעין וולקנו כזה חשוך ממש יפה שקניתי שמיועד לאקווריומים. אבל הוא כל כך מפונק! הוא רק פעם אחת הסתובב על החול וזהו! הוא נמצא עכשיו כל הזמן מעל המנורה בבית מנורה שמעל האקווריום שלו. לא יודעת מה לעשות. ואירגנתי לו במיוחד את הוולקנו הזה כדי שיהיה לו מקום חשוך אבל הוא בכלל לא יורד משם. הוא גם לא אכל שבוע. מה עושים? האם נחשי בירים שונאים חול?? כי שאלתי בחנות חיות לפני זה והם אמרו לי שזה בסדר גמור.. עצות? האם זה כבר קרה לכם ששיניתם משהו והנחש לא התרגל?

naja

New member
הנחש שלך לא מפונק.

הוא פשוט לא אוהב את השינוי החש. אני לא יודע מה הסיבה לכך ואם הוא יתרגל לכך או לא, אבל ביריות לא אמורות לחיות על חול.

oshiii

New member
אז על מה הן כן...?

זהו, שלא הייתי בטוחה אם בירית אוהבת לחיות על חול או לא ובגלל זה שאלתי את בעל חנות החיות אבל כנראה שגם הוא לא הבין בדיוק כמוני וסתם ענה לי. בכל אופן, על מה הבירית שלי יאהב לחיות? איך לעצב לו מחדש את האקווריום? כי גם על הדשא הוא לא היה ממש אף פעם רק מתחתיו , וישן בתוך קופסאות עץ למיניהן, אך הוא פשוט נהיה קטן מדי לקופסאות ובגלל זה יצרתי שינוי. בכל אופן, למי שמבין בביריות.. פליז עצה איך לעצב מחדש את הכלוב של דומינו שלי שהוא יאהב לחיות בו.. תודה רבה מראש..

Itamar Levy12

New member
מה גודל המיכל שאתה מגדל אותו בתוכו?

אולי כדי לעבור לטרריו/אקווריום גדול יותר וכך לתת תנאים טובים יותר כמו:כלי מים גדול,מסתורים מתאימים,ויכולת לבחור מיקום שונה בהתאם למטפ'(אם אתה מחמם בכלל).

oshiii

New member
דבר ראשון אני בת...

וכמה דברים שניים:) אז ככה, דומינו שלי חי באקווריום 60 ס"מ שזה מושלם בשבילו מבחינת הגודל ועל זה כבר ביררתי. בתוך האקווריום עצמו יש כלי מים , מעין אקווריום קטן שבו חיים הדגים וגם שהוא כולו יכול להיכנס אליו ולצאת שעל זה המליצו לי. יש גזע עץ די עה מלמטה למעלה באלכסון שעליו הוא מטפס וממנו הוא יורד לכלי מים גם טופס את הדג ויוצא. היו מלא קופסאות של "מסתורים" אבל הן נהיו קטנות מדי אז הוצאתי\: שמתי השבוע משהו בצורת וולקנו שקניתי מחנות חיות שבעקרון מיועד לאקווריום של דגים אבל נראה כמו מקום מסתור וחשוך מעולה בשבילו. ויש גם מנורת חימום אבל רק בחורף אני משתמשת בה, כי אני גרה באילת והטמפ' המומלצת בשבילו היא בין 25-30 מעלות שאת זה תמיד יש לנו עכשיו..חח:) בכל אופן, הבעיה היחידה היחידה שלי היא המצע של הכלוב שאם זה הסתבכתי\: אני מחפשת עכשיו מצלמה לצלם את הכלוב ואיך שמתי את החול שיהיה מובן למה התכוונתי, לי זה דווקא נראה ממש נוח! חחח:)

Itamar Levy12

New member
עוד בת בתחום=)

הטרריום בסדר אבל אפשר לתת יותר גדול בירית זה נחש יחסית פעיל. ד"א אם את אילתית ממי קנית את הנחש? לימור כהן או מהחנות במרכז מור בקומה השניה?(יש פה עוד אילתים לא רק את=] )אם את צריכה עוד עזרה או משהו את יכולה גם לנות אליי באייסי 222596531

oshiii

New member
הנה תמונה של הכלוב של דומינו..

באומרי כלוב כוונתי לאקווריום אבל זו מילה ארוכה מדי לכותרת:) בכל אופן סימנתי גם בתמונה איפה כל דבר.. את הנחש לא רואים כי כמו שאמרתי, הוא במרד נגד הסידור החדש..

naja

New member
יש שבבי עץ שנמכרים בחנויות.

אני לא מתלהב מהשימוש בהם, אבל הם עדיפים בהרבה מחול.

למעלה