נחש מועדף למרכז חי

daff29

New member
נחש מועדף למרכז חי

מרכז חי בת"א בבית ספר יסודי (רגיל+כיתת חינוך מיוחד) שאלה אותי איזה נחש כדאי להם להחזיק. היה להם ניסיון לא מוצלח עם מתכדר שלא אכל,נשך ילדים ובסוף אמר שלום. הסברתי להם שקודם כל חשובים התנאים לגידול (חימום,שטח,מיקום ומזון) והמלצתי על כרכן או קינג בוגר (למנוע בעיות אכילה,פחות ברחן,יש "יותר נחש" להחזיק ביד, ויחסית יותר עמיד לסטרס מ"ביבי") האם צדקתי? או שיש המלצה אחרת? בהכרות עם המקום צריך שם נחש עמיד!.. :) אשמח לחוות דעת נוספת ואולי אם יש למישהו עודף באוסף...

dreaming h

New member
נשמע רעיון טוב

אני הייתי הולכת על כרכן, באופן אישי לא מתלהבת מנחשים שאין להם צוואר, ואין בידול ברור בין הראש לגוף. כרכנים יותר מוצלחים בעיני, אם כי אין לי נסיון עם אף אחד מהנ"ל. לגבי בוגר לעומת בייבי, כשמדובר בסוג של פינת חי, הייתי בוחרת בוגר, כשיש לי את הפריבילגיה בעת בחירתו, לבחור נחש רגוע יחסית, ולחסוך את זמן הגידול והסיכון (האולי מינימלי) שיש בזה. הרי כשמדובר בפינת חי, לרוב, המטרה היא היכרות מסוימת עם בעל החיים, ולאו דווקא מעקב שגרתי אחרי אורח חייו וגדילתו. לגבי עודף באוסף, אם היה לי, הייתי קונה בו בזוקה.. ;)

Itamar Levy12

New member
אני דווקא

הייתי ממליץ על נחש יותר מאסיבי,אולי בואה זכר בוגר(מה התקציב?) כרכן/קינג בוגר זה נחש נחמד אבל יחסית קטן(140 זה פרט מכובד ולא ממש עבה).

daff29

New member
תקציב? מה זה תקציב?

הם מראש ביקשו נחש שלא יהיה גדול מאד ולא תוקפני. התקציב מינימלי . בגלל זה ביקשתי תרומה או מחיר סימלי... :) אני מאמינה שבשביל שהם יתיחסו לנחש ברצינות ובכובד ראש הם צריכים להשקיע בו גם כלכלית. וכשראיתי את הכלוב המיועד (עץ עם רשת מתכת) שללתי אותו ואמרתי להם שיהיו חייבים לקנות טרריום נורמלי, כך שהשקעה תהייה בכל מקרה.

daff29

New member
הערה קטנה ולא עקרונית

אני מעדיפה לכנות "פינות חי" בשם הראוי "מרכז חי" ובכך לתת ל-"חי" את המקום הראוי לו...

naja

New member
אנ מסכים עם הדר.

כרכן תירס או קינג בוגר הם המועמדים האידאלים לבית ספר יסודי. רק צריך לודא שיש טרריום ראוי, אחרת הנחש יעלם די מהר.

daff29

New member
בהחלט

לא אביא להם שום נחש לפני שיהיו תנאים נאותים. זהו תנאי לעזרה שלי להם.

yg28

New member
אני מציע דווקא סוג אחר של חיה

אולי חתול. שניים עדיף. ככה גם לא יצטרכו להחליף את הכלוב הנוכחי, ואפילו אני מוכן להביא להם את החתחתלולים באופן אישי. הדלק (למרות 6 ש"ח לליטר) עלי!

daff29

New member
אתה לא אמור לעבוד עכשיו?

אני אלשין לממוהים שזה מה שאתה עושה בשעות העבודה...!! בוא כבר הביתה, אזמין אותך לפיצה ואתן לך לקלל (שוב ) את החתולים שלי

למעלה