נחש הכרכן - אלבינו

adam1222

New member
נחש הכרכן - אלבינו

רכשתי נחש מסוג כרכן תירס - אלבינו שזה למעשה מוטציה שלו בצסע לבן הבנתי שיש לנחש אותו האופי כמו של הכרכן הרגיל ושהוא קל לגידול .. הבנתי שהוא נחש שאוהב לטפס .. מה כדאי להשים לו באקווריום והאם חייב אקוורים עם דלתות הזזה או שאפשר להשתמש באקווריום רגיל עם פתח עליון.. נא להפנות תשובות לאימייל הזה .. [email protected]

adam1222

New member
דרך אגב..

הנחש שקניתי מכונה "snowd" הבנתי שהוא כרכן מחבר הוא אמר שזה אלבינו או משהו כזה אבל יכול ליהיות אלבינו לבן... הם לא כתומים אדומים? ואם זה אלבינו בכל זאת.. שווה 200 שקל .. הוא באורך 60 סנטימטר

רן333

New member
כרכנים ומוטציות

כרכן הוא סוג (genus) של נחשים, הסוג שמכונה בלטינית Elaphe. המלה "אלבינו" (או בעברית: "לבקן") מתארת מוטציה של הנחש. לבקנות היא היעדרו של הפיגמנט מלנין, האחראי לצבע החום-שחור בגוף של בעל-החיים. לבקנות קיימת בנחשים, אך גם בבעלים חיים אחרים, כגון עכברים, צפרדעים ובני אדם. פרטים לבקנים של כרכן התירס (Elaphe guttata) נוטים להיות בעלי צבעים אדמדמים-ורדרדים או כתומים. הצבע שלהם מתקבל כתוצאה מ"מחיקת" כל הסימנים השחורים/חומים מהדוגמא שעל נחש נורמלי. מוטציה נוספת שמוכרת בנחשים היא אנריתריזם (anerythrism). המוטציה הזו מתבטאת בהעדר הפיגמנטים האחראים לצבעים הכתומים והאדומים. כרכני תירס אנריתריסטיים נראים בדרך כלל אפרפרים. כאשר נחש הוא גם לבקן וגם אנריתריסטי, חסרים לו גם הצבעים הכתומים-אדומים, וגם הצבעים החומים-שחורים. אחרי שמוחקים את כל זה מהדוגמא של כרכן תירס נורמלי - לא נשאר הרבה. התוצאה היא בדרך כלל נחש לבנבן, כמעט ללא דוגמא. נחשים כאלה מכונים בדרך כלל snow, משום צבעם הלבן. אחרי כל זה, תרשה לי להוסיף את דעתי האישית בנושא. לדעתי, כרכני תירס נורמליים הם נחשים יפים מאוד, ובמיוחד כשהמופע שלהם הוא כתום-אדום (מה שנקרא Okeetee corn snake). אמנם מעניין לראות לאן הגיעו מגדלי הנחשים בנסיון לבודד תכונות גנטיות שונות, אבל לא פגשתי אף אחת מהמוטציות (ויש עוד הרבה, מעבר למה שתיארתי כאן) שנראתה לי יפה יותר מהמופע הנורמלי של הנחש. דעתי על מיני נחשים אחרים, כולל קליפורניה קינגסנייקים, פיתונים בורמזיים ופיתונים מתכדרים (שגם אצלם מופיעות מוטציות צבע רבות) דומה. ככה אני חושב גם על חתולים (האפורים המפוספסים שדומים לחתולי-בר הכי יפים לדעתי). אבל כנראה שעל טעם ועל ריח אין להתווכח.

BabaGee

New member
בגדול אני מסכים איתך

והמופע הטבעי הוא בדר"כ המופע הכי יפה גם לדעתי אבל עדיין ישנם מוטציות/תוצרים של הרביה סלקטיבית שפשוט משאירים אותך עם פה פעור כמו 2 הדוגמאות שגנבתי לכאן מפורום בואות ב kingsnake.com stripe ו reverse stripe

naja

New member
הייתי מהמר ש....

התמונה הראשונה זה BCC והשניה זה BCI.

BabaGee

New member
אם כבר אני מציג פה סחורה גנובה ../images/Emo13.gif

אז הנה עוד תמונה חמודה שמצאתי בפורום בואות של kinksnake.com בלי קשר למוטציות ומופעים בואה בייגל

רן333

New member
א-פרופו בואות ופיות פעורים,

מה אתם אומרים על התמונה הבאה (מופע נורמלי של bcc מגויאנה)?:

רן333

New member
תיקון קטן

חשבתי לצרף תמונה של בואה מגויאנה, אבל בסוף מצאתי תמונה יפה יותר של בואות מסורינם. אגב, אני לא זוכר מאיפה הורדתי את התמונה הזו.

naja

New member
בואות קונסטריקטור סורינם.

לדעתי הן הבואות היפות ביותר. אין אף מוטציה\מופע של בואה(ויש לא מעט) שיכולה להתחרות בסורינם יפה.

1צחי

New member
אסור

לפרסם את התמונות הנ"ל.אתם פוגעים ברגשות הציבור-אז מה אם אין לנו כמעט כלום,זה לא אומר שצריך לנפנף בזה,קצת התחשבות תודה מראש המסכן

salingre

New member
ואוווווווווווווווא

תיהיה לי כזאת! מילה שלי!! (זכרו את זה עוד 70 שנה..:)

תיקון קל בנוגע לשם של הנחש

לאחרונה במסגרת על השינויים בבני הסוג Elaphe גם שמם של כרכני התירס (Elaphe guttata) שונה וקיום הוא נקרא Pantherophis guttatus וגם שמם של מיני כרכנים שמוצאם באסיה שונה והם הוצאו ממשפחת הElaphe. אני מצרף קישור לאתר של מגדל גרמני שחוקר את המשפחה הזאת ובאתר ניתן לראות את המינים איתם הוא עובד ולקבל גם את השמות העדכניים שלהם.

hod22

New member
קוראים לא snow אם אני לא טועה

והוא עולה 400 אז מאיפה אתה קניתה

adam1222

New member
תודה רבה על ההסבר המקיף אבל...

עוד לא ענית לי על השאלה .. האם זה נחש שקל לגידול .. מה כדאי להשים לו בטרריום והאם חייב טרריום עם דלתות הזזה או שאפשר להשתמש באקווריום פשוט..

למעלה