כרכנים ומוטציות
כרכן הוא סוג (genus) של נחשים, הסוג שמכונה בלטינית Elaphe. המלה "אלבינו" (או בעברית: "לבקן") מתארת מוטציה של הנחש. לבקנות היא היעדרו של הפיגמנט מלנין, האחראי לצבע החום-שחור בגוף של בעל-החיים. לבקנות קיימת בנחשים, אך גם בבעלים חיים אחרים, כגון עכברים, צפרדעים ובני אדם. פרטים לבקנים של כרכן התירס (Elaphe guttata) נוטים להיות בעלי צבעים אדמדמים-ורדרדים או כתומים. הצבע שלהם מתקבל כתוצאה מ"מחיקת" כל הסימנים השחורים/חומים מהדוגמא שעל נחש נורמלי. מוטציה נוספת שמוכרת בנחשים היא אנריתריזם (anerythrism). המוטציה הזו מתבטאת בהעדר הפיגמנטים האחראים לצבעים הכתומים והאדומים. כרכני תירס אנריתריסטיים נראים בדרך כלל אפרפרים. כאשר נחש הוא גם לבקן וגם אנריתריסטי, חסרים לו גם הצבעים הכתומים-אדומים, וגם הצבעים החומים-שחורים. אחרי שמוחקים את כל זה מהדוגמא של כרכן תירס נורמלי - לא נשאר הרבה. התוצאה היא בדרך כלל נחש לבנבן, כמעט ללא דוגמא. נחשים כאלה מכונים בדרך כלל snow, משום צבעם הלבן. אחרי כל זה, תרשה לי להוסיף את דעתי האישית בנושא. לדעתי, כרכני תירס נורמליים הם נחשים יפים מאוד, ובמיוחד כשהמופע שלהם הוא כתום-אדום (מה שנקרא Okeetee corn snake). אמנם מעניין לראות לאן הגיעו מגדלי הנחשים בנסיון לבודד תכונות גנטיות שונות, אבל לא פגשתי אף אחת מהמוטציות (ויש עוד הרבה, מעבר למה שתיארתי כאן) שנראתה לי יפה יותר מהמופע הנורמלי של הנחש. דעתי על מיני נחשים אחרים, כולל קליפורניה קינגסנייקים, פיתונים בורמזיים ופיתונים מתכדרים (שגם אצלם מופיעות מוטציות צבע רבות) דומה. ככה אני חושב גם על חתולים (האפורים המפוספסים שדומים לחתולי-בר הכי יפים לדעתי). אבל כנראה שעל טעם ועל ריח אין להתווכח.