נחש בלתי מזוהה

ינאי 15

New member
נחש בלתי מזוהה

לפני כשנה או שנתיים נסעתי יחד עם אמי בכביש בדרך למושב שלי (אני גר באיזור צפון הנגב) ופתאום ראינו נחש זוחל על הכביש, עצרנו את הרכב וירדתי לראות את הנחש. כשהתקרבתי אליו הוא נעצר והתעגל (נהיה כמו כדור שטוח, כמו שלרוב פיתונים נמצאים במצב כזה) והשמיע קולות אזהרה כמו של נחש ארסי, ושהתקרבתי אליו עוד יותר הוא התחיל לזחול, הוא היה באורך של מטר ו 80 ס"מ להערכתי, או אפילו הוא היה באורך של 2 מטר. צבעו היה חום-צהוב בהיר, יותר לגוון של צהבהב, ראשו היה דומה לראש של תלום קשקשים. לא ניסיתי לתפוס אותו מכיוון שלא ידעתי איזה סוג הוא, עד היום אני לא יודע איזה נחש זה היה.לא רציתי לקחת סיכון, אני מכיר היטב את סוגי הנחשים באזור שלי, בדרום, וגם את הנחשים הארסיים אבל לאף אחד מהם הוא לא דמה. האם מישהו יכול לעזור לי לדעת איזה סוג נחש זה היה?

gazon

New member
ממה שאני מכיר

באיזור שלך אני יודע שנפוץ מאוד המטבעון המדברי אני מנחש שזה היה מטבעון.

ינאי 15

New member
לגאזון בקשר לנחש הבלתי מזוהה

אני יודע איך נראה מטבעון מדברי...ולנחש שאני ראיתי לא היו שום "ציורים" (העיגולים והמעויינים) על הגב כמו של המטבעון. אני חושב שזאת הכלאה בין מטבעון מדברי לבין תלום קשקשים, אתה חושב שזה יכול להיות מה שזה? או הכלאה של 2 זנים שונים?

ינאי 15

New member
אני לא חושב...

תלום קשקשים מדברי הוא לא בגוון שאני תיארתי את הנחש שראיתי. אני אנסה למצוא תמונה דומא לשים אותה בפורום.

gaichuk

New member
למה לא?

אין לי היכרות מקרוב עם הנ"ל אבל אני נוטה להאמין שמשום שהוא לא בצבע אחיד כמו הזעמן השחור או התלום הרגיל אין סיבה שלא יופיע במגוון מופעים. אם אתה אומר שהוא היה 180-200 ס"מ זה משאיר את הזעמן השחור,תלום הקשקשים וכרכן הקרינים. הם נפסלים בעיקר בגלל המופע וגם בגלל איזור גיאוגרפי (כרכן קרינים). מה שמשאיר את התלום המדברי או נחש אקזוטי שברח למישהו ואז אין לי או לאף אחר מושג קלוש לגבי זהותו. אולי הוא היה קצר ממה שזכור לך?

ינאי 15

New member
עדיין קשה לדעת מה זה היה

הוא היה ארוך, מינימום 150 ס"מ, להערכתי יותר. ולתלום קשקשים מדברי יש גוון כהה יותר. אני לא חושב שנצליח לזהות את סוג הנחש, יכולים להיות כל מיני דברים, כגון: זה יכול להיות הכלאה בין נחשים. וגם יכול להיות מה שאתה אמרת שלמישהו ברח הנחש הזה,נחש שלא חי בארץ. ששאלתי את השאלה הזאת, אני לא ממש ציפיתי שמישהו יוכל לענות עליה, אבל בכל זאת אולי כן. אולי בהמשך אנחנו נצליח לגלות מה זה היה הנחש הזה.... תודה רבה.

ינאי 15

New member
"אם הוא היה קצר ממה שזכור לי"

אתה חושב שאתה תדע איזה נחש זה היה?

רן333

New member
לא הייתי פוסל את האפשרות

שזה תלום קשקשים מצוי, במופע בהיר. חלקם ממש בהירים. אם אני לא טועה, קראתי שהתפוצה שלהם מגיעה עד לאזור באר-שבע, וכן על כך שהם מאכלסים גם אי אילו איזורי חולות בנגב.

עד כמה שידוע לי אזור התפוצה של

התלום המדברי הוא דרומי מאוד ולא באזור צפון הנגב כפי שציין ינאי.

1צחי

New member
גם אני

וגם התלום כנראה לא קראנו את המדריך אך בהחלט ראיתי נחשים כאלה בצפון הנגב.

1צחי

New member
לא שמתי

לב ל"מדברי",וכשראיתי אותו הוא אכן היה בהיר אך לא הייתי מתחייב שהוא היה מדברי מכיוון שאז לא הכרתי תתי מינים.

למעלה