נחש בחצר

cooltree

New member
נחש בחצר

אני גר בגליל. שלשום עמדתי בחוץ , ליד חומת אבן שבחצר שלנו. לפתע משהו זז במרחק 50 ס"מ ממני. מה שהספקתי לראות זה נחש חום עם כתמים שחורים. הוא היה מאוד זריז ונכנס לתוך סדק בקיר. דיברתי עם לוכד נחשים והוא אמר שאם אני לא רוצה לפגוע בו , חשוב לדפוק לו כל חצי שעה על הקיר , הוא יבין שזה לא המקום בשבילו ויברח. אני לא יכול לדעת כיצד נראו הכתמים , אם זה צפע או זעמן. בכלל , הוא אמר לי שבשעת לחץ יכול להיות שאפילו הצבע שלו היה בכלל אחר. מה לעשות? האם לאטום את החור? הבנתי, כי ייקח לנחש הרבה זמן למות (אם הוא שם) בעינויים. אני לא כל כך מעוניין בכך. איך אני יכול לוודא שהוא לא שם במאה אחוז?האם יש דרך לאלץ אותו לצאת משם באופן ודאי? האם אני לא מסתכן בכך שיהפוך את הסדר לבית שלו? מצד שני , זה יכול להיות צפע, ואם תהיה הטלה, אני בצרות.נא עזרו לי להחליט. (חשבתי אפילו להביא חתול ...)

dreaming h

New member
בוקר אור..

קודם כל, ברוך הבא לפורום.. :) לעין בלתי מיומנת, ולפעמים גם ליותר מיומנת, קשה לפעמים להבחין בצבעים ובדוגמא של הנחש בתזוזה. אם אתה גר בגליל, בסביבת בתים פרטיים וחצרות, סביר להניח שהבחורצ'יק שראית, הוא לא היחיד שמסתובב לכם שם. בבקשה, אל תאטום את החור. אתה יכול לנסות להתיז מים עם צינור לתוך החריץ, אבל אתה מסתכן בכך שהנחש יצא קרוב אליך, או בכך שתבריח אותו למקום לא רצוי אחר. האופציה האידיאלית היא להזמין לוכד נחשים מורשה ומנוסה. זהו אמנם שירות בתשלום, אך הוא עשוי להחזיר את הנחת לביתך. מה שכן, לא הייתי מזמינה את לוכד הנחשים ששוחחת איתו. לא יודעת מי זה, ואני מאוד מקווה שהוא לא עוסק בזה למקצועו, אבל אתה יכול למסור לו, שנחשים לא מנקים טוב את האוזניים, או במילים אחרות, שמיעה זה לא הצד החזק שלהם. בקיצור, 'לדפוק על הקיר כל חצי שעה' זו לא בדיוק ההמלצה שהייתי מצפה לשמוע מלוכד נחשים.. איפה אתה גר בגליל? אולי נוכל למצוא לך מישהו מוצלח.

cooltree

New member
תודה על התשובה ובוקר טוב גם לך

וואו , ממש הפתעת אותי. הוא אמר לי שמים רק יתנו לא להרגיש טוב. דווקא הוא מאוד הומני, לפחות בפעם הקודמת שהיה אצלי ולכד צפע. הוא משחרר ואינו הורד בעיקר נחשים-הוא טוען שזה פוגע באיזון הטבעי , ואני נגד הרג של חיות(אפילו עכבישים אני מוציא מהבית ולא מועך).לגבי לכידה, זה פתח מאוד צר אולי יכול להצביע על כך שזה לא צפע? בכל אופן, עבר יום שלם. יש סיכוי שהוא יצא משם? ד"א, הוא אמר לי שאין בעיה ללכוד את הנחש(אין לי בעיה של תשלום)אבל יתכן ויהיה צורך לשבור את הקיר, אשר עליו נשענת פרגולה חביבה. מה דעתך? ד"א, היום יחסית קריר וסגרירי , יכול לעזור במשהו? עוד הצקה קטנה, האם הצפע פעיל ביום?

naja

New member
צפעים פעילים גם ביום.

במיוחד בתקופה הזו כשהלילות עדיין לא חמים. גודל הסדק לא מעיד על סוג הנחש, למרות שצפע עבה יותר ממרבית הזעמים. לגבי המים-כשנחש נמצא בחלל סגור ומציפים את החלל במים, בד"כ הוא יצא משם כעבור מספר דקות. עם צפעים ונחשי מים זה עשוי לקחת טיפה יותר זמן. אני בד"כ ממליץ להזמין לוכד ברגע שרואים את הנחש ולא יום אחרי מאחר והסיכוי למצא אותו נמוך בהרבה ואם מדובר בשבירה של קיר אז בכלל חבל. לגבי שמיעה-נחשים לא שומעים אבל מרגישים ויברציות, אולם אני לא חושב שדפיקות על הקיר היו מזיזות לו יותר מידי.

cooltree

New member
תודה על התשובה. מה לעשות עכשיו?

הבנתי , לקרוא ללוכד בסמוך. מה כעת? האם לשכוח מכל העניין עד לפעם הבאה שאראה אותו? (או ארגיש אותו-חס ושלום?) האם בכל זאת להציף במים? נא עזרתכם. ד"א, האם חתולים וכלבים פחות רשישים לארס של צפע?

dreaming h

New member
אל תציף במים

אם תראה אותו, מה תעשה אז? אני ממליצה לקרוא ללוכד. אם אתה בוחר שלא, אז להניח לדברים, ולנקוט בזהירות. לא להסתובב יחפים, ולשים לב. לגבי חתולים וכלבים, הם לא פחות רגישים, הם רק בעלי חושים טובים מאיתנו. חתולים לרוב זריזים מאוד ומצליחים להזיק לנחש יותר מאשר הוא להם. לגבי כלבים, הם חוטפים לא מעט הכשות, ולעיתים אף מתים מזה.

naja

New member
לא יודע מה לייעץ לך.

אם יש לך חשש שהנחש עדיין בחריץ הזה, ואתה חושב שניתן יהיה להוציא אותו, אז כדאי להזמין לוכד.

למעלה