נחש בחלום

אור_30

Active member
היי,

לפני כמה ימים חלמתי שאמא שלי הביאה לי נחש )גווני ירוק/חום ונקודות(
הוא היה בכלוב וברח או משהו כזה
ואני הכנסתי אותו לאיזו קופסה (נראלי שקשורה לאוכל)
והקופסה הייתה בתוך שקית. זוכרת שפחדתי ונגעלתי, אבל עשיתי למרות זאת.

רקע: קודם כל מפחדת מנחשים ונגעלת.
באותו לילה שחלמתי את זה, כמה שעות קודם ישבתי אצל אמא שלי אחרי כשבועיים שלא הייתי אצלה.. כי קלטתי לאחרונה שהיא שואבת ממני אנרגיות. זה תמיד היה, רק שפתאום שמתי לב. אוהבת להתייעץ איתי, אבל יש מחיר לתיוג ה"מדהים" הזה.
אז הפעם היו דברים שבחרתי להתעלם, השתדלתי לנתב את השיחה לכיוונים שאני רוצה, לקצר וללכת באיזשהו שלב. הפעם השתדלתי להיות איתי, להיות קשובה לעצמי, עד מתי אני יכולה להכיל, מבלי לנטוש אותי
הרגשתי פחות מרוקנת ויותר מלאה הפכם כשיצאתי ממנה.

בנוסף, הייתי במפגש עם נשים חדשות, ואמרתי לעצמי אם לא כיף לך את יכולה ללכת. כך היה, כשהגעתי למסקנה שמיציתי, הלכתי.
מתרגלת הצבת גבולות..

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

הפרוש שלי לחלום על נחש

כל החלום הזה הוא אירוע קצר, מפחיד ללא שום דיבור אבל צבעים יש בו ( וזה נדיר) . אימא נותנת לך כלוב ובו נחש ירוק-חם עם נקודות והוא ברח. למרות שנגעלת ופחדת, הכנסת אותו לקופסת מזון כל שהיא ולשקית.

החלום תואם את הרקע שכתבת. אימא שלך נתנה לך נחשים רבים במהלך חייך והם הכישו אותך לא פעם.

בחלום הנחש ארסי לפי צבעיו, לא משהו שהיית רוצה לקבל מאף אחד... נחש הוא נחש והוא תמיד קר, חלקלק מגעיל ומפחיד אבל הוא נמצא בכלוב ולכן אפשר להכיל!

הבעיה החלה מייד – הנחש ברח וזה באמת נורא. אימא אולי נותנת לך מתנה מסוכנת, אבל היא נמצאת בכלוב. אימא ניסתה להיות אחראית ולא לסכן אותך – אבל התגלתה כרשלנית משום שהנחש שהיה ערום מכל חית השדה, גם עכשו הערים עליה וברח. וכשהוא מחוץ לכלוב הוא לא ניתן להכלה. הוא מסוכן. אימא שלך אולי נותנת לך "מתנות" בלתי אפשריות, אבל לא רוצה להרוג אותך... היא מצד אחד מנסה להיות אחראית, אבל לא יוצא לה.

יתכן שהנחש מסמל את דרך החינוך שהיא נקטה בילדותך- עוקצני ומפחיד, אם לא גרוע מזה.

מה שקורה בהמשך הוא המפתיע וגם אופטימי! את מתגברת על פחדך ועל הגועל ומצליחה להערים על הנחש ולהכניס אותו לקופסא וגם לשקית. את מגלה גם תושיה וגם אומץ לב וגם אחריות! את מאלפת נחשים!!! עשית את הבלתי יאומן ואי אפשר להערים עליך יותר. בנוסף הצבת גבולות ביטחון לנחש המסוכן. עתה הוא לא ייצא יותר לעולם מהגבולות שהצבת לו. את בהחלט חופשיה ללכת לאן שליבך חפץ , לאן שכף לך. וגם את מאלפת את עצמך ואת אימך לקשר ממלא יותר כפי שהיה בביקור האחרון אצלה.

אומנם בחלום אין דיבור, יש בו שתיקה. שתיקה של פחד ( שתיקה של מצב מקפיא דם) , אבל גם שתיקה של התרכזות במעשה הנכון לעשותו.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש, כרגיל.

אור_30

Active member
מדויק מאוד.

רציתי לומר שכל מילה נוספת מיותרת, אבל הפירוש כואב, מדויק ומרגש..
תודה רבה❤️

למעלה