נחשפת

הקובץ ענק - קשה לראות - תוכלי להקטין מעט?

ותוכלי להסביר לי מה זה המעקה הקל בפטיו ובמרפסת?

אני לא יודעת איך../images/Emo7.gif

המרפסת מהסלון מתוכננת להיות מדק על מנת שתשתלב יפה עם הנוף,בנוסף יהיו גם עמודי בטון בצידי המרפסת. הפאטיו הוא למעשה חלל שמתחיל מקומת המרתף וממשיך עד קומת הילדים כלומר לגובה 9 מטר, המעקה הקל הוא בעצם מעקה נמוך.

calya

New member
לא הבנתי ../images/Emo3.gif

אפשר לראות חזית ? החלק הקדמי, הוא מורם מעל הקרקע ? נכנסים במדרגות ? למה לתכנן את שני הדו זהים אם את בונה את שניהם ? עדיך לתכנן את הדו השני שיתרום לראשון (שלך).

ככה:

ממה שהצלחתי להבין - אהבתי את הקונספט של הפטיו, מאוד אוהבת את ה'סלון הגדול' - שהוא בעצם המרפסת הפתוחה. לא כל כך אוהבת את הסלון האמיתי - הוא קטן לטעמי. גם המטבח אינו לטעמי - לא אוהבת את צורת ה-ח'. יש לי כזה עכשיו ואני ממש שמחה להיחלץ ממנו... בגדול - בהחלט מעניין ומסקרן אבל לדעתי עדיין נדרש עיבוד של הקומה. למשל, מה קורה באיזור המדרגות? יש בין המדרגות ודלת הכניסה המון שטח. אם הופכים את המדרגות, ניתן למקם את השירותים מתחתן ולשחרר מקום לצורך הגדלת הסלון או פינת האוכל או מזווה קטן...

רשר

Well-known member
מנהל
חסרון המרתף מקשה על תגובה

כרגע במבט ראשון אין כיוון כניסה למגרש, רוב הבית בעצם במרתף כולל הגישה לפטיו, למה יש מעקה מאחורי ה TV - זה לא חלון לפטיו? אם כל הקיר שקוף רצוי לתכנן אותו עם פתיחה מתאימה בחלק עליון וללא מעקה, הכניסה לבית וכל המשטח החיצוני במפלס 0:00 ובגלל המדרגות עלולה להיות הצפה לתוך הבית (בפטיו ובמרפסת יש הורדה של 2 ס"מ ), את שרותי האורחים עדיף להעביר מעל המדרגות לקיר המשותף עם איורור מאולץ ותאורה טבעית מהתקרה כך נפתח כל אזור הסלון/כניסה (לצורך הפרדה לא חייבים שרותים מספיק מחיצה קלה מעוצבת),

בעניין שרותי האורחים -

אם הופכים את המדרגות ומעבירים את השירותים אז לא צריך איוורור מאולץ - יש איוורור מהפטיו.

קומת הילדים

תיקון לתוכניות החדר האמצעי וחדר האמבטיה מתחלפים ביניהם על מנת ליצור לחדר 2 כיווני אוויר

קומת ההורים

חדר הארונות והאמבטיה שינו מקום לצד השני על מנת שחדר השינה יהנה מהנוף

רשר

Well-known member
מנהל
היכן המעלית?

לבית בן 4 קומות חייבים מעלית או לפחות הכנת מקום למעלית אחרת זה יהיה מאוד קשה לחיות שם,

הי רשר

יש חשיבה על מיקום למעלית - הפאטיו שצמוד למדרגות יוכל לשמש כמקום למעלית במידת הצורך ניתן יהיה להכניס לשטח הפאטיו מעלית שכן רוחבו 1.80 מ' ואורכו 7.46 מ' ואשמח להערות נוספות

תשמעי, זה חתיכת מבצר...

לא יודעת מה להגיד. מצד אחד אני מאוד אוהבת חלק מהבית - את הפטיו המתמשך לגובה למשל. מצד שני זה כמו בית משותף - המון קומות. הבית בו אני גרה הוא כזה - ארבע קומות ואני חייבת להגיד שזה סבל מתמשך. בכל פעם שאני צריכה לעלות לקומה האחרונה או לרדת למטה אני מקללת. לפי מה שאני רואה, לא ניצלתם את מלא קו הבנין. האם כדי להשאיר הרבה חצר? אז מהצד הירוק זה מצויין אבל מהצד הפרקטי, היום יומי זה בעיני ממש ממש לא נוח. מסע כומתה יומיומי. אני גם חושבת שהחלום הזה של חדר הורים אי שם בשמיים מסתבר עם הזמן כבאג לא קטן. (אבל זו המחשבה שלי, אתם כמובן צריכים להמשיך ולחלום וגם להגשים את החלומות
) לו זה היה ביתי, הייתי מוותרת על הקומה העליונה ומגדילה את שטח שתי הקומות - קרקע וקומה א'.

הי סוד וסודה

ראשית תודה על התגובה וקצת הסברים. הבית אכן 4 קומות אבל בפועל הבית הוא 3 קומות, יחידת המרתף הינה להשכרה ולכן לא נספרת מבחינתי. והחלל הנותר מתוכנן לשימוש הילדים כשהם מאחרים חברים כדי להרחיק את הבלאגן והרעש מקומת המגורים (מניסיוני עובד נפלא) ולהם משא כומתה הוא כיף לא נורמלי. ניצלנו את כל השטח המותר ואת קווי הבניין וסחטנו עד הטיפה האחרונה. היה לנו חשוב להפריד את יחידת ההורים מיחידת הילדים גם במחיר של "התעמלות" שלא תזיק לנו :)

זהבה נ

New member
ההערה היחידה שלי שתכינו מקום למעלית

לאחר כל זה הכל יהיה מצויין כי תוכלי לעלות ולרדת ללא בעיה. הייתי לפני שבועים בבית של חברה בצהלה והיא בנתה כמוך 4 קומות אבל היא אם ל4 ולכן ניצלה את כל האחוזים המותרים לבניה אבל היות והקומה שלה אחרונה וגבוהה היא התקינה מעלית ל4 אנשים שרק היא יכולה לעלות לקומה האחרונה ואיש מךלבדה לא יכול הילדים יכולים לעלות רק לקומות החדרים שלהם. בגלל זה היא גם ניצלה את המעלית וכל המדרגות שבנתה הם יחסית לטעמי צרים כי השימוש במעלית מסיבי יותר מהמדרגות. בכל מקרה עצתי לך שאם את מתכוונת להזדקן בבית הזה כדאי לך להכין מראש מיקום מיוחד למעלית, אפילו אם את לא מתכונת להתקין אותה כעת אם בעתיד כשתבקשי להתקינה לא תחסר לך האופציה לכך. בהצלחה

היי נחשפת

אין ספק שהושקעה לא מעט מחשבה בתכנון של הבית . קומה תחתונה : האם יש אופציה עתידית להחליף בין הקליניקה ליחידת דיור , כך תוכלו להחליט שתהיה ליחידת דיור גינה. קומת ילדים : 3 חדרי שניה גדולים, בתכנון מעט שונה אפשר לשלב חדר פנימי , למחשב סוני פלייסטיישן וכו האמבטיה של הילדים מאוד קטנה ,ילד שיצחצח שניים כשהדלת סגורה יוכל לקבל מכה כשיפתחו אותה אפשר לגנוב מעט מכל חדר שנמצא בקו האמבטיה ולרווח אותה . חשוב למקם בסקיצה רהיטים עתידים לדוגמא מיטה וחצי ארון וגם שולחן כתיבה ההערה מתייחסת בעיקר לחדר עם מיטת יחיד . מדוע אותו החדר צריך גם חלון כפול ? חדר הורים : הייתי מחליף בין האסלה לכיור , מגדיל מעט את חדר הרחצה ע"ח חדר הארונות ודואג לבידוד טרמי ואקוסטי . בהצלחה

למעלה