"נחשים עירוניים"

"נחשים עירוניים"

כתב היד עשוי לספק לנו אינדיקציות מענייניות שיסייעו לנו לזהות מבעוד מועד את הנחשים הארסיים סביבנו, עוד קודם פגיעתם המכאיבה. וככל שהנחש ארסי יותר כך צבעי ההסואה וההסחה ( קישוט ) שלו מלוטשים ומטעים יותר, ואכן, רבים מבין המינים היותר ארסיים מצטיירים במגעים מוקדמים כמקסימים ומעוררי אמון, יודעים להעריך ולהשיב יחס, חברות וטובה. עד שהם מפתיעים אותנו באקט מכוער, ציני, נבזי, כפוי טובה, מלוכלך. מוצאים כאן את מי שהזמין שיפוצניק לביתו והעסיק עוזרת בית אך בבוא מועד התשלום נאחזו בקטנוניות בכל עילה אמיתית/מדומה, ולא בחלו בשקרים וטריקים כדי לא לשלם. מוצאים כאן את מעוררי האמון בפוליטיקה בשלב הבחירה שמנצלים מצבי לחץ, משבר ומצוקה לעשיית הון פוליטי. וכן את מי שביום משבר עשו שימוש במידע וסודות עסקיים או אינטימיים שהובאו לידיעתם כמכשיר להשגת תכליתם לעת זו. על פי רב מדובר באנשים בעלי התנהלות כפולה, מערכת ערכים ומסרים כפולה, וכך יוצא שיש רבים שזוכים להיתקל רק בצד הסימפטי ומוצלח שלהם, ואחרים בצד המכוער ואפל. שני הצדדים ממאנים להשתכנע לגבי הצד האחר. ואילו רק דוגמאות. כתב ידם של אלה אמור לענות על כמה פרמטרים, תחילה המניעים עצמם ( פוליטי, כלכלי, עסקי, מיני ) שייתן לנו אינדיקציות לאדם אינטרסנטי/אגוצנטרי שמודד מצבים, התפתחויות וגורמים רק, או בעיקר מבחינת השפעתם על מצבו ותכניותיו שלו, בהקשרים המפורטים. הוא יצטרך לתת מענה למערכת ההסוואה והמלבושים שנועדה לשרת תדמית ויחסי ציבור ולהדגיש את צדדיו החיוביים בסיטואציות כאלה ואחרות. הכתב יצטרך לתת ביטוי לכפל ההתנהגות, לרושם, לדמות מעוררת ציפיות אך עלולה לאכזב ולהפתיע, לאפשרות של 'מאחורי הקלעים והגב', לעזות מצח ולשקרים. כתב היד עתיד גם לשקף מנגנוני התגוננות והתקפה שכן מרביתם, תחת לחץ והאשמות בוחרים להתנער ממעשיהם, להצדיק ואף להסיח את הדעת מהתנהגותם תוך הטלת רפש. וככל שרב יותר הקסם האישי, החן, הדמות מעוררת האמון כך גם קשים יותר חייו של המנתח והוא עתיד להזדקק למלוא כישוריו כדי לשכנע את הנוגעים בדבר שאיננו מדמיין. איזה כייף לכתוב על נושא בתחום הגרפולוגיה בלי לכתוב כלום על הכתב, למדתי את זה ממישהו/י.

הרהרנית

New member
מעניין מה הביא אותך

דוקא עכשיו לרשום על נחשים עירוניים...האומנם איתרע מזלך וניתקלת פנים מול פנים עם אחד או יותר גרוע אחת כזאת? ואז חשבת...לו רק היית רואה את כתב היד קודם להכשה

TIME4U

New member
בוקר טוב ../images/Emo96.gif

בלי לפתוח את החומר שלמדתי עד כה, אנסה להעריך מס' סימנים אפשריים שעשויים לשקף את הטיפוסים הנ"ל. וזה יהיה קצת כוללני מידיי..מתוך נסיון להתמקד בכתב מקושט בטמפו איטי.. שינויים בגודל האותיות, שינויים בזוית הכתיבה , מהלך שורות קמור, קשתות קמורות, רוחב משני שמסתיים בקשת קמורה (בפרט קשתות קעורות שמסתיימות בקשתות קמורות), שינויים ברווחים בין האותיות, קישורים שפוגמים במבנה הצורה ועשויים בדרכים עקיפות, רוחב ראשוני באותיות מיימינות, אזור אמצעי מפותח-כתב גדול יחסית , אותיות אמצע מוגדלות בחלקן . (אגב, הולך יופי עם הלימודים , נמצאת בשלב שני "ריווח בין אותיות".)

sneakers

New member
צהריים טובים../images/Emo21.gif

ריווח בין אותיות אשמח לקרוא סיכום שלך בנושא הריווח שבין אותיות רק אם תרצי כמובן....

TIME4U

New member
בכייף סנייקרס, עדיין לא סיכמתי

בינתיים רק הספקתי לקרוא, מתכננת היום לסכם את החומר בנושא, חושבת שעד מחר אוכל להעביר לכאן סיכום, תראה את זה כסגור, יועבר.

ורד9

New member
שכחת את החוטים ,

לולאות סביב החתימה, אות אחרונה קטנה מהקודמת, החלפת אותיות ויש עוד אפילו כתב מוזנח ובלתי קרעא

TIME4U

New member
היי ורד, יופי שהוספת גם את.

ובטח יש עוד, ניסיתי לשלוף מהזכרון סימנים שבאופן וודאי ישקפו את הטיפוסים הנ"ל בכתב המקושט שמופיע בדר"כ בטמפו איטי, ( אגב, כתב מרושל/לא קריא- קשה לי להאמין שיופיע בכתב מקושט, אולי אות חוטית/מקופחת.)

TIME4U

New member
אממ..וגם אותיות מתחלפות,

חושבת שיופיעו יותר בכתב מהיר, ולא באיטי ומושקע....

yommi

New member
להלן - נחש עירוני

אני מצרף את כתב ידי, כתב יד זה נשלח ע"י אדם היקר לליבי, לאודי לפני למעלה משנה ולהלן הניתוח: - אינטליגנטי, הגיוני, כושר ניתוח - מבחין ומאתר מצבים/פוטנציאל/הזדמנות - מודד יחסים, קשרים ומחויבויות מנקודת מבט אינטרסנטית - מנצל במסווה של חברות, שותפות והדדיות - רגיש לנאמנותו ולא בכדי - לא מלאך - נשען על הצדקות הגיוניות להתנהגות לא מעריכה והגונה מצידו - שקול, אחראי ומדגיש עקרונות - כשהוא רוצה מנמק האשמות והופך עצמו ממי שגרם לקשיים לקורבן - מין במרכז הקשר - דאגה מלאכותית - חשדן ומאבטח צעדיו - יודע לנהל מו"מ ניתן לראות את הדמיון, שלא לומר הזהות, ביו הניתוח של כתב ידי לבין תאור הנחש העירוני על פי אודי. הניתוח הזה גרם לי להרבה צער וכאב לב במהלך השנה האחרונה, בעיקר בגלל העובדה שהשפיע על הקשר ביני לבין האדם היקר לי. יש לי ודאי חסרונות רבים, ואת זה יוכלו לשפוט ודאי חדי העין שבכם. את חלקם הקטן מאד ציין אודי, אבל שני משפטים שממש נוגדים את כל מה שאני מכיר על עצמי, וכל מי שאי פעם הכיר אותי הם "מודד יחסים..." ו "מנצל במסווה..." מודד יחסים, קשרים ומחויבויות מנקודת מבט אינטרסנטית ? ובכן מי מאיתנו אינו כזה ? כך גם ניסה האדם הקרוב לנחם אותי אלא שדחיתי את הנחמה הזו, שכן לדעתי משפט כזה בניתוח גרפולוגי פירושו שהתכונה הזו מצויה בי בצורה מודגשת לעומת אנשים אחרים. אשמח אם תחוו את דעתכם בויכוח על הנקודה הזו: האם יש טעם לאפיין בן אדם בעזרת תכונה המצויה ברוב הציבור ואינה מודגשת אצלו במיוחד ? אבל המשפט שהכי היה קשה לי לקבל היה "מנצל במסווה של חברות, שותפות והדדיות", שכן הוא משייך אותי לסוג האנשים שאותם אני מתעב במיוחד. אבל רע בלי טוב אין, ובעזרת הטריגר הזה למדתי על עצמי כמה דברים לא בהכרח מחמיאים א. למרות שהחזקתי את עצמי כחף ממניפולציות, הבנתי שאני משתמש בהם לעיתים לא נדירות ב. גיליתי בעצמי רמה גבוהה מידי לטעמי של אובססיה בעניין הזה, ולא יכולתי להרפות מהעניין אז יחד עם הקשיים של המנתח שנזקק למלוא כישוריו כדי לשכנע את הנוגעים בדבר שאיננו מדמיין, ואני באמת מנסה לגייס את שאריות כוחי כדי לנגב את הדמעות, הייתי רוצה לצרף את קשייו של המנותח שצריך לפעמים להוכיח שאין לו אחות. מי שלא נוח לו להגיב בפורום עצמו, וזה יכול להיות מובן בהתחשב בכך שמושא הביקורת הוא מנהל הפורום, מוזמן ליצור איתי קשר דרך הכתובת [email protected] (כן, פעמיים קו תחתון) אודי – אתה בהחלט מוזמן לנצל את הערוץ הזה, אם אתה רואה טעם בכך

לא נחש עיר ולא נחש כפר

מכתב היד בולט דווקא שאתה מצפוני, רגיש, חבר טוב ומתחשב, וגם בחור נבון למדי, אם כי יש עדיין קורטוב של ילדותיות במובן הרגשי. . הבעיה היא, שאתה רגיש מדי, לוקח הכל כבד מדי, מחטט מדי ולכן גם נגרר להתחשבנויות קטנוניות בעיקר כשאתה חש שאין מספיק הדדיות מן הצד השני. מתרחשים אצלך הרבה דברים מבפנים, ולוקח זמן לא מועט עד שאתה מצליח להוציא אותם החוצה ולבטא אותם. במובן הזה, אתה מסתיר ומתחשבן, אבל לא מתוך נחשיות אלא מתוך פגיעות ומופנמות. בהחלט יש בזה אלמנט מניפולטיבי. תראה איך "ארבת" לעיתוי הנכון להוציא משהו שהתרחש לפני זמן רב, ואיך אתה מתייחס ברצינות תהומית שמשהו שנאמר מתוך התרשמות שטחית בפורום, שאין בה מחוייבות לבדיקה יסודית של הכתב.

שלום לך.

הפורום פתוח לדיונים וביקורת גם כאשר הנשוא הוא מנהל הפורום, וכל מי שרוצה להתייחס לניתוח כזה ואחר ולנתח בעצמו כפי שעשה שייקה - כמובן רשאי לעשות כן. אלא שבשם הפגיעה שנגרמה או שלא נגרמו לך אתה עושה פה משהו מכוער ופוגע מאד באדם היקר ללבך, על פי עדותך. נשאלת השאלה כיצד אותו אדם יכול להיות גם כה יקר ללבך ובה בעת אתה מרשה לעצמך לעשות דברים שכה פוגעים ומביישים אותו, ומספק הצדקות קלושות ? עד כאן התייחסותי ואלמלא היה מעורב כאן אדם נוסף שלא מעוניין בהרחבות הייתי ברצון עובר אתך על הדברים ותורם את זווית ראייתי לדיון. כל טוב.

yommi

New member
שלום גם לך

אני חושב שכבודך יישמר טוב יותר אם נגביל את בירור העניין לשיחה דרך MAIL

כבודי ישמר טוב יותר ?

אינני רואה היכן משתרבב כבודי לנושא הזה והיות שפתחת דיון גלוי, ובקשת את עזרתם של החברים בניתוח אני לא רואה שום סבה להסב זאת לדיון במייל ביני לבינך, בטח לא מטעמים של שמירת כבודי. אי לכך אני מזמין אותך לעקוב ולהגיב בפורום כפי שתמצא לנכון ובלבד שזה יהיה לגופו של עניין, משחרר אותך מהצורך להתחשב בכבודי אך מבקש אותך להימנע מכתיבת דברים או חשיפת פרטים שיכולים לפגוע באחרים. כל טוב

sneakers

New member
../images/Emo122.gif בראוו, האויב הובס בנקודות...

מלחמות היהודים התחדשו
אני חושב שנכון יעשו משתתפי הפורום אם ידלגו ישר ל-ITEM הבא תרומתי הצנועה לישוב המחלוקת
המשך שבוע נעים לכולם

shamon51

New member
לא ברור לי מה פה מאחורי הקלעים

אבל אני הולך עם הניתוח של אודי

למעלה