נחשו מי נוסע לטאלין?

גלעד#

New member
נחשו מי נוסע לטאלין?

אני! יש לי כרטיסים לחזרה הגנרלית שנקנו בסכום סמלי ביותר. לא קניתי כרטיסים לאירוויזיון כי הם יקרים. מי שרוצה בכל זאת כרטיסים לאירוויזיון (ויש עוד כאלו), יש כמה סוכנויות נסיעות שרלטניות (אם אתם רוצים אני יכול לתת לכם לינקים אליהם) שמוכרות רק כרטיסים לאירוויזיון בלי החבילות המפגרות של מלונות 2 כוכבים. כרטיס לאירוויזיון עולה כעת במחיר "מציאה" של 250 דולר (המלאי מוגבל ל-500 כרטיסים ועדין משום מה לא כולם נמכרו). נותרו עדיין כרטיסים לחזרות הגנרליות וניתן לרכוש אותם במחיר של 25 דולר הכרטיס רק במידה והנכם אסטונים (או במידה ויש לכם מכרים באסטוניה שיוכלו לקנות עבורכם הכרטיס במשרדי מכירות בטאלין שנקראים PILETILEVI). אני יודע שאני חלש אופי ואמרתי שאני לא אסע, אבל ברגע שהיו לי כרטיסים אז נכנעתי...:) GO SARIT!

enicegirl

New member
סבבי לבייבי

כרטיס רק ב- 25 דולר?? זה כלום!! אבל כמה יעלה לך הכרטיס טיסה לאסטוניה ואיפה תהיה?? אלו הוצאות שכרוכות בעניין אז החוויה תעלה לך "קצת הרבה" כסף, לא? איחולי ה-
תעשה חיים ותנפנף בדגל ישראל בכבוד

גלעד#

New member
ממממ

2 לילות בחדר זוגי באמצע טאלין במלון מדרגת תיירות טובה (3 כוכבים) עלה 220 דולר. לגבי טיסות זה יהיה באמת יקר, אבל בהחלט נסבל.

אהוד_

New member
have fun

שבוע של אירוויזיון זה הדבר הכי כיף שיש, נכון איתמר :) ?

TheShis

New member
לפי מה שביררתי...

הטיסה עולה כ-700 דולאר. :( מי יודע מה יהיה השער היציג במאי... . יקר מדי. אז השנה אני בארץ. :)

enicegirl

New member
מהההה?

700 $ טיסה ?? זו אירופה, זה לא ניו יורק שהטיסה בלבד עולה בערך 800$ אבל לאסטוניה, 700$ זה יקר נורא! אני מקווה גלעד שזה יהיה שווה את האירוע. האירוח בבמלון (220$) זה ממש לא נורא, אני רק מקווה שאתה בחור עובד, ככה שזה יתקזז כמו שצריך, ממה שיש. ס-ב-ב-ה!! איזה כייף !

Yaniv-DC

New member
ניו יורק ב-800 דולר?

לא ממש משקף את המחירים של היום... אני טסתי מוושינגטון לת"א (טיסה יקרה יותר, מרחק גדול יותר...) ב-540 דולר, כולל כל המיסים האפשריים... אפילו אל על (להלן תקרא "החברה היקרה ביותר שלמרות הכל, הביטחון בה הוא כשלון כמו שאר החברות") מוכרת ניו יורק-ת"א ב-700 דולר... ועוד לשלם כל כך הרבה בשביל טאלין... אבל שוב אם נחזור לעניין - מגיע להם לאירופה. אם הם היו כל כך טפשים בשביל לבחור בשיר המיותר הזה, שיאכלו את כל החרטה שמסביב. כמו שהיוצרת הגדולה והוגת הדעות מספר אחת של המאה ה-21, פנינה רוזנבלום אומרת - "איך שאתה מציע את המיטה שלך, ככה היא נראית".

enicegirl

New member
אה, זה היה רלוונטי רק לפני ה- 11.9

כך אמר לי מישהו שטס לשם לפני ה- 11 בספטמבר אז נכון, ייתכן מאוד והמחירים ירדו אבל לאירופה כ"כ יקר לנסוע...בכל זאת. אבל לא כייף לגלעד שנכנס לחזרה גנרלית ב- 25$?? סבבה של החיים, בטח יהיו צחוקים, דאחקות.

גלעד#

New member
מספר הבהרות לגבי מחירים

קודם כל - כרטיס כניסה לחזרה הגנרלית) של יום שבת עלה לי 25 דולר הכרטיס. לגבי טיסות: אז ממש לא 700 דולר אני לא יודע מאיפה הבאתם את הסכומים הללו. סוכנת הנסיעות שלי סגרה על טיסות בשווי של כ- 500 דולר (שבוע הבא יהיה לי את המחיר הסופי, ככל הנראה זה יעלה כ- 450-500 דולר כולל מיסים).אתם צריכים לזכור שמדובר במדינה הממוקמת בצפון אירופה ועל כן מחירי הטיסות גבוהים יותר נניח מסתם טיסה לאיטליה או משהו כזה. ככל הנראה אני אעשה טיול שיכלול את פראג, הלנסיקי וטאלין (בתוספת לא משמעותית במחיר, רק מלונות שזה זול בערים הללו). ניתן היום כבר לרכוש כרטיסים ברמת מחירים של 550 דולר כולל כל המיסים (דרך TRAVELOCITY) מת"א להלנסיקי (משם לוקחים מעבורת של שעה לטאלין -עלות של 20 דולר לכל כיוון- כי אין הרבה טיסות לטאלין ומבחר הטיסות סביר). בוא נאמר שעלות חבילה לאדם שרוצה להגיע לטאלין (דרך הלנסיקי פינלנד) מישראל כולל טיסות, מלונות (לשלושה ימים), כולל כרטיס כניסה לחזרות, העברות+ אוכל צריך לעלות כ- 1000 דולר שזה 4700 שקלים לערך. עוד כמאה דולר ביזבוזים מיותרים החבילה צריכה לעלות עד 6000 שקלים. אם אתם זוג אז עלויות החדר הזוגי מתקזזות ועלות כל החבילה לאדם בחדר כולל הכל בחדר זוגי צריכה לעלות כ- 4000 שקלים. לא נשמע כזה נורא, נכון?

איליה.

New member
יש עוד אופציה.

טלין נמצאת במרחק של כ-350 ק"מ מהעיר היפה בעולם, עירו של פטר הגדול, סנקט-פטרבורג. יש קו של רכבת מהירה ממוסקבה דרך סנקט-פטרבורג לטלין. מבחינת המחיר, ההפרש הוא לא גדול, כי טיסה לסנקט-פטרבורג עלתה ביולי שנה שעברה 430 דולר (עכשיו זה בטח ירד, גם בגלל ה-11 בספטמבר וגם בגלל שבקיץ תמיד המחירים הכי גבוהים). בנוסף יש את הקטע המעצבן של ויזה תיירותית למעבר דרך רוסיה, אפשר להשיג אותה במחיר של 155 דולר (שוב, המחיר מעודכן ליולי 2001). זמן הטיסה לסנקט-פטרבורג הוא 4 שעות, ואחר כך נסיעה ברכבת (אפשר גם אוטובוס או טיסה) עד טלין אמורה לקחת בערך 12 שעות. יש את המכס בדרך, שבו העיכוב יכול להגיע לכמה שעות, תלוי באיזה שעה של היום (יש לי נסיון מר מגבול רוסיה-פינלנד). אפשר גם לחזור דרך הלסינקי.

איליה.

New member
וכמובן הכי חשוב...

שזה לא רק בגלל המחיר, כי גם יש שם הרבה מה לראות. סנקט-פטרבורג לא נחשבת היום ליעד תיירותי אטרקטיבי, בעיקר בגלל רמת הפשיעה (הכי גבוהה מהערים הגדולות ברוסיה) וההשקעה הנמוכה של הממשלה הרוסית בפיתוח התיירות (טוב, זה לא שיש להם כסף לזה...) וחבל. כי מי שאוהב את פריז, פראג ובודפשט, לא יכול לא לאהוב את פטרבורג (בעיקר פראג, היא הכי דומה לה).

TheShis

New member
הבעייה היא האוכלוסייה...

אכן מקום מאוד (!!!) יפה, אבל מה לעשות, המקומיים יותר אנטיפטים מהפריזאים (וזה תואר שקשה, קשה מאוד להשיג).

איליה.

New member
אולי זה בגלל שהרוב לא יודעים אנגלית

ובכלל, יש להם יחס חשדני לזרים.

למעלה