אני לא מאמין
טוב תצתרכו לקרוא הכול בתור הודעה: זהו הטור הראשון בסדרה של טורים שאני מקווה שתימשך הרבה זמן ועכשיו בתופים ובמחולות הטור: בסיידר חבריה הנושא לשבועות הקרובים יהיה פרופילים של קומיקסים . והשבוע יהיה מי אם לא האחד והיחיד GREEN LANTERN: היו היה לפני הרבה שנים (60 בערך) אדם גאון שאת שמו אני לא יודע אותו אדם המצאי קומיקס גאוני בשם GL או בתרגום מעוות לעברית עילגת הפקח הירוק . ועכשיו לסיפור העלילה: פרק א או המנורה והבלונדיני: אי שם בשנות הארבעים של כדור הארץ ישבו וחשבו "שומרי הגלקסיה" איך יכניסו את האף הכחול והנמוך שלהם לעוד עניין , ישבו חשבו והופ |מנורה| :"אנחנו נמציא גיבור על שישמור על הכוכב שלו ויעשה הרבה עבודה שחורה בשבילנו" אמר גמד שפל ונבזה בשם גונטר (כמדומני), ואז איכשהו לב הכוכב שלהם טס על כדור הארץ בתור עששית ירוקה (הלא היא הGREEN LANTERN) ונחתה בדיוק באתר בניה (או לפחות הוא נראה ככה אחרי שהיא נחתה) והיחיד ששרד היה בלונדיני עם עיניים כחולות שמו אלן סקוט (שימו לב שנות הארבעים….) והחליט וואלה (או שאמרו לו) אני יהיה גיבור על ויציל חפים מפשע (גאון הבחור) איך התגלגלו העניינים והוא הצטרף לחבורה בשם JSA A.K.A החבורה הישנה של הJ.L.A והם כמובן כמו כל גיבור קומיקס של די סי בשנות הארבעים נלחמו בנאצים (טוב במי הם ילחמו בטורקים?) , וכאן העניינים מסתבכים אז שימו לב , אלן החמוד והבלונדיני הכניס בחורה (גם גיבורת על) להריון אבל אלן גניוס התכחש ללידה ונולדו לו שני ילדים ג´ייד (ג´ן ) ובחור עם שק על הראש שאני לא זוכר איך קוראים לו , אחרי בערך 30 די סי הגיע לתקופת הזהב והפכה את הג´ייד וראש-ק לגיבורי על וכאן הם החלו אותה למה כי ג´ייד "נולדה" בת 20 ואלן סקוט עדיין לא סיים תיכון (סתם הוא היה בן 20) אז די סי המציא מין קטע כזה שהטבעת השאירה אותו צעיר והוא לא התקשש לו , ואז הגיע הקטע הגדול לדי סי נמאס מאלן והם לא רצו להרוג אותו אז הם הפכו אותו להיות גיבור אחר (משהו עם נוצץ) והטבעת הושמדה. קצת על הגיבור וטבעתו: הטבעת לא יכלה להשפיע על עץ, לאלן סקוט היה את התלבושת הכי מגוחכת בתולדות הקומיקס: מין כזאת גלימה שאיפה שהיא נקשר לצוואר היא כמו כזה של דרקולה רק יותר גדול. פרק ב´ או בחור חביב וטבעת צהובה אוקיי אלן סקוט התחלף בא האל ג´ורדון טייס ניסוי של חייל האוויר האמריקאני איך הוא קיבל את הטבעת סיפור משונה: הוא הלך לו לאיזו שממה ופתאום התרסקה מולו חללית בתוכה היה חייזר מהGL LEGION שגסס ואמר להאל:" קח את הטבעת והגן אייתה על כדור הארץ" האל אמר אוקיי לקח את הטבעת ונהפך לGL השני להאל היה מאוד סבבי עם הכוחות שלו והוא היה הGL משנות השישים עד ה80 אבל איפשהוא בזמן הזה טיפה לפני הסוף הוא פוצץ את עיר הולדתו (בטעות… אופס) ונעלם ואז לקחו איזה בחור ג´ינג´י שעכשיו מנהל מוזיאון לGL כמו שכתוב בTP: GL תיקים סודיים. על הג´ינג´י יפורט קצת אחר כך, בכל מקרה התפקיד של הג´ינג´י היה כדי שהאל יקרע לו את הצורה באיזשהו שלב ויהפוך לפארלקס השטני , שומרי הגלקסיה תפסו קריז על האל, והוא בה עליהם לסגור חשבון, השומרים אמרו לכל GLים לשמור על הבסיס והאל כמובן קרע אותם (האל הזה כלי) ולקח להם את הטבעות והפך לפארלקס הבן אנוש הכי חזק בעולם (אני חושב) הוא התחרפן והרג את הסופר נבל הסגול סיניסטר ואז התעלף ומת (אני חושב). קצת על סיניסטר (ממש קצת) : היתה לו טבעת צהובה והטבעת המחודשת לא יכלה לעבוד על צבע צהוב (באסה),אני רק יודע שסינסטר גם הציק לאלן ושהוא רצה את הטבעות והוא היה סגול. להאל היתה תלבושת סבירה חוץ ממסכת הפורים שהוא לבש על הפנים. פרק ג´ או הג´ינג´י שהפך למכונת מלחמה: אני יודע ממש טפל´ה על הבחור הנחמד הזה אני יודע שהאל כיסח לו את הצורה ושהוא שוויצר רציני שבנה מוזיאון לGL , בעיקרון הוא אמר שהאל קינא בו כי הוא היה טוב יותר ממנו, אני לא יודע אם זה נכון , אומרים שהשומרים הציעו לא עוד פעם להיות GL אבל הוא סירב, אבל אני יודע שכמו כל שאר הGLים הוא גמר את הקריירה שלו בתור מישהו חצי ערום ועם יד תותח. פרק ד´ או הכושי (סליחה על המושג) שפוצץ כוכב ג´ון סטיורט (אני חושב שככה קראו לו) אני יקצר אליו בעיקרון הוא היה קצת מאוד זמן GL אבל הספיק להרוס כוכב שלם ולהתאהב בילידה, כמובן שהוא לא מת הוא פשוט הפך למישהו אחר נהפך לנכה ונכון לגיליון האחרון הוא וילידת הכוכב מנסים להרוג את קייל
. פרק ה´ או חליפה חדשה בחור חדש: אווו סוף סוף מישהו שאני מבין בו קייל ריינר קריקטוריסטית מוכשר ושנון שפשוט היה במקום הנכון בזמן הנכון : הגמד השפל גונטר חיפש מישהו שיהיה GL ובמקרה הוא מצא את קייל , משך לו במכנסיים (כי לחולצה הוא לא הגיעה) ושאל אותו אתה רוצה להיות GL (שאלה טיפשית) והוא נהייה GL זה קרה ב1994 בגיליון של דצמבר אם אני לא טועה. קייל הוא היחידי שהיה לו שותף נורמלי (להאל היה את גרין ארוו לקת זמן ) ושותפתו מי אם לא ג´ן הפצצה (כן הבת של אלן שנשארה בת 20, אולי בגלל שהיא ירוקה?) נכון לגיליון זה לקייל נשרף הגב והיא וקייל תקועים בבניין שרוף עם חבורת משוגעים. קייל לא אהב את החליפה הישנה של האל אז הוא בנה חדשה ואז פארלאקס עלה מן המתים הכניס לו מכות אבל הפעם קייל קרע לו את הצורה. אם אני לא טועה ג´ן וקייל. והטבעת של קייל פועלת על עץ ועל צהוב. פרק אחרון ודי או איפגי איש האש איפיגי (EIFFIGY= דמות רעה) הוא הדמות הרעה החביבה עליי הוא נחטף ע"י חיזרים שעשו עליו ניסויים חשבו שלא הצליחו וזרקו אותו חזרה לארץ (מה יש להם מחיזרים) ועכשיו הוא עשוי מאש או משהוא והוא היה מאוהב באוגוסט 2000 במישהי ששאבה חום ויצאה קור וכול פעם שהם היו מתנשקים אז הוא היה מתקרר קצת והיא נטענת דבר שגרם להם להיות מאוד בולטים בשטח. זה הכל לשבוע זה. שבוע הבא FLASH איש הברק אם טעיתי, שכחתי או הרגתי מישהו בדרך תגידו לי טוב? GREEN LANTERN
עבדכם הנאמן