נחרדתי

נחרדתי

נתקלתי בכתבה הבאה http://www.nrg.co.il/online/29/ART2/042/197.html?hp=29&loc=15&tmp=1966 ופשוט הזדעזעתי! תופעה: בנות 13 וכבר משתמשות בגלולות. לאחרונה נתקלים רופאי נשים שוב ושוב בילדות בגילאים אלה שמבקשות מרשמים ובכך מסכנות את בריאותן. מה זה בעצם משדר לילדות?????? איך אתן כאמהות הייתן מגיבות לבקשה כזו מצד בתכן?

b o t t e n

New member
זה לא כזה שחור ולבן כמו שמוצג בכתבה.

ראשית, יש היום הרבה ילדות, יותר מבעבר שמקבלות וסת בגיל צעיר, יחסית, גילאי עשר+. אם היא מקבלת דימום חודשי חזק שמנטרל אותה וקשה לה, ובנפש היא עדין ילדה, יש מקום להתערבות הורמנלית, לרוב ע"י גלולות, להחלשת הוסת. ויש היום גלולות במינונים נמוכים יותר מההורמונים שיש באוכל התעשייתי. שנית, ילדות שמווסתות, אכן מרגישות וחושבות שהן "גדולות". אבל גם זה לא חדש. אני עברתי את הגיל הזה כבר לפני 20 שנה, וגם אז ביסודי, היו מספר בנות מפותחות שקיימו יחסי מין חלקיים או מלאים עם בנים "גדולים" מהתיכון. אז, האמהות בד"כ היו טומנות ראשן בחול כאילו שזה לא קיים. שלישית, חינוך בכלל וגם חינוך מיני מתחיל בגיל צעיר יותר. הבילבול בין אהבה לסקס לא קיים רק בתכנים הטלביזיוניים, אלא, גם במסרים בתוך הבית. לטעמי, חשוב מגיל צעיר, כשבנות מתחילות להתעניין במין השני כשונה, וזה קורה כבר בגילאי הגן, ולהתעניין במהלך החיים, לתת להם סינופסיס של מהלך חיים בו מתחתנים ומקיימים יחסי מין אחרי צבא, באוניברסיטה - כל אחד לפי מה שמתאים לו. עם הבגרות יש להוריד את זה לקרקע המציאות. ילדה בת 12 שמקבלת וסת, אפשר להסביר לה שקיום יחסי מין הוא עדין נושא מורכב בשבילה ושכדאי לה לחכות. אבל זה לא משהו שאפשר לשלוט בו. גם לא ההורים. רק ללמד, מה שאנחנו חושבים לנכון.

daoli

New member
אולי הפתרון זה יותר הסברה בבתי הספר

היום נערות מתחילות לקיים יחסי מין הרבה יותר מוקדם. כך שגלולות זה פתרון לאי כניסה להריון. זה שזה לא בריא, זה נכון. אבל גם נערה בת שלוש עשרה בהריון זה לא קל. קשה לי להגיד איך הייתי מגיבה. אני אישית התחתלתי בגיל 14 לקחת גלולות בהמלצת רופא עור כדי לטפל באקנה. בגיל 18 החלטתי להפסיק עם זה. הרגשתי שזה עושה לי רע בגוף. אני גם זוכרת שבתיכון לא היו לנו קונדומטים בבית הספר ובגיל הזה מאוד מובכים ללכת לחנות ולרכוש. אז אולי גם קונדומטים יכולים להיות פיתרון. האם יש בימינו בתיכונים שיעורי הסברה לחינוך מיני שבהם מביאים בחורות שילדו בגיל מוקדם להרצות או בחורות שהגלולות עשו להן בעיות שיספרו על זה? אני חושבת שהרצאות מאנשים שחוו דברים כאלה יכולים לעזור ולא רק שיעורי תאוריה על אמצעי מניעה. שיביאו חולי אידס שיספרו על המחלה וכו.... בבית הספר שלי, שלוש שכבות מעל, היתה נערה שנכנסה להריון מסטוץ לא בטוח. בגיל 15. זוכרת שהיא באה לבגורויות עם התינוקת שלה. בכלל לא פשוט.

גיל 13 נראה לי גיל צעיר מאוד להתחיל לקיים

יחסי מין.לא קראתי את הכתבה, אני מעדיפה שהבת שלי תבוא אלי ותשתף אותי מאשר תלך באופן עצמאי לרופאה או עם חברה מבלי שאני אדע. אני מאמינה שיש בנינו תקשורת טובה ומשתפת ומקווה שזה ימשיך כך גם בנושאים האלה.

גיל 13???! בעיני זה בעיקר עצוב.

אם אכן הגלולות נועדו למניעת הריון ולא בקטע הורמונלי כפי שציינו פה, לדעתי זה מאוד עצוב. ילדה בת 13 לא צריכה לעסוק ביחסי מין, יש לה את כל החיים בשביל זה. היא צריכה להיות ילדה. זה משהו שלא יחזור וחבל שהן מפספות את הילדות שלהן בגלל המרוץ לבגרות. לי יד בן בן 14 ואחרי שראיתי שהחברה שלו העלתה תמונה של שניהם מתנשקים לפייסבוק (מה שעלה לי בבריאות לראות.....) שלחתי דחוף את בעלי לביצוע שיחת גברים דחופה וצפופה איתו. אבל עכשיו אחרי שקראתי מה שכתוב פה, אני שוקלת אולי מה שהייתי צריכה זה לצייד אותו בקונדומים. אני רק לא רוצה להכניס לו רעיונות לראש.....

אנילה1

New member
הייתה לי חברה אמריקאית שסיפרה לי שהתחילה

לקיים יחסי מין בגיל 13. היא דוקא יצאה נורמלית, עובדה שהייתה חברה שלי
לדעתי גיל איבוד הבתולים זה עניין תרבותי. מישהי כתבה שיחסי מין זה לכל החיים. אז זאת טעות. בגיל הזיקנה אין חשק לקיים יחסי מין, וזה גם לא חסר.

לא מסכימה הפעם , את גיל ההתבגרות השארתי

מזמן מאחורי אבל לרגע אני לא מרגישה שאני מזדקנת.

אנילה1

New member
מרגישים זקנים ברגע שאין אסטרוגן בגוף והחשק

המיני יורד, או אפילו נעלם. הטבע לא זקוק לנשים זקנות שתרצנה מין, כי אין לא יכולות יותר ללדת. ויש תמיד יוצאות מן הכלל. אם אשה מבוגרת מתאהבת, נוצרת אצלה תשוקה חדשה למגע עם הגבר.

נומלה

New member
סלט

יש ירידה באסטרוגן בגיל המעבר אין שינוי ברמת האסטרוגן כאשר אשה מתאהבת. כשהוא הלך, הוא הלך. הטבע לא זקוק לנשים זקנות בכלל. אנחנו על תוחלת חיים שבכלל לא באה מהטבע. אנשים זקנים בהחלט מקיימים יחסי מגע וקרבה וגם יחסי מין. נכון שהחשק המיני יורד אבל גם כשיש ילדים צעירים הוא יורד. החשק המיני לזוגות שנמצאים ביחד זמן ארוך הוא משהו שצריך לטפח. גם לצעירים יותר וגם למבוגרים יותר.

מין בגיל מוקדם

אני מסכימה שזה מזעזע באיזה גיל מוקדם מתחילים היום עם יחסי מין. אכן, חשוב לתת לילדים חינוך מיני מוקדם ולפני זה לתת להם חינוך שמין זה לא הדרך להשיג מעמד, להיות מקובלת וכו'. לתת לילדים בטחון עצמי. תראו מה קורה בתוכניות שיש בטלויזיה והילדים כל כך אוהבים. האם ההורים יושבים איתם ומדברים ומנצלים את הסרטים האלו בכדי לדבר על "נכון" / "לא נכון"? מצד שני - אם האמהות הולכות עם הבנות לרופא - זה טוב - טוב שהאמהות מעורבות וערות למתרחש. אני נתקלת במקרים של בנות שאינן יכולות לדבר עם אמא והן לבד במקרים כאלו, לא יודעות מה לעשות , עושות דברים בגלל לחצים חברתיים ואין מבוגר שהן יכולות לדבר ולהתייעץ. אני עונה על שאלות באתר שהרבה צעירים פונים כדי להתייעץ בכל מיני נושאים והרבה על מערכות יחסים ומין. אני המומה כל פעם מחדש כשבנות בנות 11 בוכות שעוד אין להן חבר, שהן עוד לא התנשקו, כי לכל החברות יש חבר והן כבר התנשקו. לפעמים, בא לי לענות "אתן יכולות לספר שגם אתן כבר התנשקתן". אולי עדיף שישקרו מאשר יחפשו כל הזדמנות לעשות זאת.

אור 4

New member
אני תמיד תוהה

איך כל הדברים האלה מתרחשים בלי שאראה ואדע. אולי כי זה לא באמת מתרחש? אולי כי מוציאים דברים מכלל פרופורציה? אולי כי הדיווחים לא ממש מדוייקים? יש לי שתי בנות ובן בגילאים הרלוונטיים. אף אחד מהם לא איבד את בתוליו/בתוליה בגיל 13. גם לא בגיל 15, גם לא בגיל 16. גם החברות והחברים שלהם לא. אז מה, אני חיה במקום אחר?

נומלה

New member
נכון מאוד

השאלה איננה האם יש בנות שמתחילות לקיים יחסים בגיל 13. השאלה היא איזה אחוז מהבנות עושה את זה. לפני שנוכל לומר שיש בעיה צריך לבחון האם יש בכלל תופעה כללית או רק אירועים קיצוניים.אגב ממה שאני מסתכלת על הבנות בכיתה של הבת שלי (ממה שאני יודעת) הן עשרת מונים יותר שמרניות ממה שאנחנו היינו בכל התחומים כולל התחום הנדון.

אנילה1

New member
כן את והילדים חיים בסביבה שאין לחץ

חברתי למיניות מגיל צעיר. יש עדיין מקומות שמרניים יותר מאחרים.

למעלה