נחמן מאומן

tbasco

New member
נחמן מאומן

שלום לכולם, רציתי לשאול אתכם מה אתם יודעים על הרבי נחמן מאומן ובכלל על חסידות ברסלב. הסיבה שפניתי לפורום זה כי אני מחפש תשובה אובייקטיבית ולא איזה קשקוש של איזה חוזר בתשובה. אני חילוני שמתעניין באפשרות לנסוע לאומן (מהסיבות שלי) והייתי רוצה לדעת יותר ממה שהברסלבים למניהם מברברים עליו. רובם נראים לי חבורת מסוממים שמשתמשים בחסידות כתירוץ להמשיך בדרכיהם השגויות. תודה רבה.

אבזץ

New member
שתף אותנו מהן סיבותך שלך...?

מבלי להתייחס לרבי נחמן מברסלב ולתורתו הראויים לדיון בפני עצמו. חשוב להבין כי הזיית ה- נ נח נחמן - ושאר נגזרותיה מבית היוצר של האודסער עומדות בזכות עצמן או נכון יותר לומר: מעופפות, ומרקדות בצמתים, בחומר טוב... שבת שלום

tbasco

New member
רבי נחמן

את הסיבות לנסיעה אני מעדיף לשמור לעצמי, והנסיעה שלי תהיה בלי שום קשר כלשהו לחסידות (שד"א כתבתי כבר בהודעה הראשונה מה אני חושב עליהם). אני רוצה לדעת יותר על רבי נחמן ותורתו: האם באמת היה צדיק, האם שנוי במחלוקת וכ"ו... ואני חושב שאני יקבל פה דעה אובייקטיבית כי אתם כאנשים שיצאו מהעולם הדתי מכירים את שני הצדדים ויודעים לעשות ההבחנה, אם אני ידבר עם אחד מחסידי ברסלב אני יקבל את כל הוורוד והיפה בנוגע לעניין.

חיים 1990

New member
אין עוד הרבה זרמים ששנויים במחלוקת

כמו ברסלב. כבר בתחילת דרכם החסידות לא קיבלה אותם. היה להם מאבקים קשים. ראש המתנגדים אליהם היה הסבא משפולי. החפץ חיים כשנשאל איך מקבלים חסידים לישיבות בזמן שיש את חרם הגר``א ענה שהיום אין בעיה עם החסידות חוץ מברסלב וחב``ד (הסיבה העיקרית נגד ברסלב זה ההרהני מקשר נשמתי לנשמת... וכו` שבנפש החיים כתוב שזה ע``ז). לצערי אני לא מכיר את יסודות ודברי חסידות ברסלב רק קצת על ההיסטוריה שלהם, ועל המתנגדים והתומכים שבהם.

אם באמת מעניין אותך לדעת

קרא את הספר "בעל הייסורים" של אברהם יצחק גרין. אוטביגרפיה רוחנית מרתקת מאוד על רנ"ב.

גאניס1

New member
נ נח נחמ נחמן מאומן

אני מתנצלת, אך רבי נחמן, הוא רב גדול וזאת בעיקר כי עיקר אמונתו דבר באימרה "מצווה גדולה להיות בשמחה" אני לא יודעת עד כמה מכם מכירים את האמונה- שאגב עכשיו מסתובב סרט שלם בנושא על כך שהחיים שלנו מונעים מאופטימיות "הסוד". זה סרט אמרקאי שמדבר על תורת הקוואנטים אבל מהמקום של קואוצ'ינג. למשל אתה תרצה מיליון דולר, אז יהיה לך הכל מהמקום שאתה משדר ליקום. אתה תגיד תודה, תבקש ותצמח מהיש והיקום יעניק לך. רבי נחמן ממזמן טען זאת. "אין ייאוש בעולם כלל" שוב מהמקום שאכן הכל יכול להיות, תחייה בטוב תקבל טוב. חסידי רבי נחמן אינם מסוממים, אני מכירה רבים מהם אישית, בתורת רבי נחמן נאמר שככל שתשמח שמחה אמיתי ותרקוד ותמחא כף כך תוכל לשמח אחרים- שמחה מביאה שמחה. וזה למעשה מה שחסידי רבי נחמן ורבי נתן עושים, מפיצים שמחה, ותודו שאכן שאתם רואים אותם ברחוב עם המוזיקה והריקוד עולה חיוך על שפתותיכם על אף שאינכם מתחברים. תחיו בשמחה. ואגב עוד דבר- ישנו התיקון הכללי, שמטרתו לעזור לך לתקן את העצב ואת אותם החטאים של אותו היום, אלה למעשה 10 מזמורי תהילים שעוזרים לך להתחבר לקדוש ברוך הוא ופנים שלך בסליחה ואהבה... שורה תחתונה- תחייה בשמחה, תיסע לאומן תתחזק ותבוא ממקום של טוב. לווא דווקא חוקים. רבי נחמן היה איש גדול שהמין באהבה טוב ושמחה- רע אין בזה
שבוע טוב

naf86

New member
המממ

אני מכיר המון דרכים להיות שמח, ו..... לרקוד כמו אידיוט על גג של טרנזיט עם כיפה גדולה על הראש לא ממש עושה לי את זה. למה האמונה שלו בשמחה הופכת אותו "לרב גדול" ו"צדיק"? והאם דר' פאטץ' אדאמס נחשב רב גדול כי הוא מאמין בריפוי דרך צחוק? אני תוהה מה ר' נחמן היה חושב אם היה רואה מה יצא מהחסידות שלו בימינו.

גאניס1

New member
כל אחד ומה שמשמח אותו

אני לא התווכחתי. לרקוד על גג של טרנזיט זה לא האישיו פה. הנקודה היא הלשמוח, לרקוד, לבוא ממקום של שמחה. עובדה שכשהם ברחוב אין כמעט איש שלא מעלה על שפתיו חיוך, וזה העיקר- להפיץ את השמחה. תראה יש הרבה , כמו בכל זרם דתי באשר הוא שלוקחים את מסריו של הרב/כומר או כל דמות משיחית ומפרשים אותה שתתאים לחייהם. ולכן גם בברסלב ישנם חסידים אשר מפרשים לא נכון את דבריו של רבי נחמן, האם הוא ציפה כאשר רשם בפתק נ נח נחמ נמחן מאומן שחסידיו ילכו וישחיטו בגרפיטי כל רכוש ציבורי- לא. אבל אני בטוחה שהוא גאה בדרך הפצת הדרך בסיפרונים וסטיקרים עם מסרי טוב. אני אישית מאוד אוהבת את דרכו של רבי נחמן, הוא בא מהמקום שלדבר עם אלוהים בשפתו שלו ולא לבוא מפחד, לא לפחד מזה שלמעלה. אני לא דתייה- אבל אני מאוד מחוברת למקום של טוב מביא טוב, וחשיבה חיובית, וכן אני אוהבת את איך שנושא זה מתבטא אצל רבי נחמן. שוב, כל אדם באמונתו יחייה. "חייך הכל לטובה" רבי נחמן

גאניס1

New member
ואם כבר, אז אציג את עצמי

שמי נטלי, בת 24. גרה בירושלים. יצאתי לפני שנתיים וחצי. כיום סטודנטית שנה ראשונה למדעי החברה ויחב"ל באונ' העברית. מה הקשר והאהב לרבי נחמן? לפני חצי שנה הכרתי חברה טובים שאני אוהבת לשבת ולדבר איתם ודרכם הכרתי את רבי נחמן, לובש לבן ולא שחור. וזה נותן לי קצת איזון מבחינת האמונה. קשה לי לעשות את הטראנס המוחלט מאמונה ללא אמונה כלל... פשוט מאוד. שאלות? ומי זו יעל? בוא תשתף...

אבזץ

New member
נטלי - טוב לוויטלי

לא איכפת לי אם את רוכבת על גב גמל, לומדת יחב"ל, או נוסעת ברכבל - נטלי זה שם של כוסית על (כוסית זו מחמאה רבא, אגב) ויעל זו מישהי שנתפשה בעוונותיה לנחמניזציה. לא נורא. נראה שזה כבר עבר לה... אין היא ממין העניין. בכל מקרה, בתל אביב, בימינו אנו, כל מאונן, מכשף, קורא בכף יד, במזלג ובנעליים ממגנט אליו עדר פועים ופועות נח-נחים ונח-נחות, כך שאת בחברה טובה... את יכולה לגור בשינקין, לחורר התחת, לקעקע המצח ולמלמל מיני לחשים. כמו שאומרים כאן-בכיף!

עובדה?!

יש הרבה אנשים שלא מחייכים כשהם רואים אותם רוקדים ברחובות. לי, למשל, זה לא גורם לחייך. אם אני מקדישה להם מחשבה, זה בדרך כלל בכיוון של פאתטיות. העיקר להפיץ את השמחה? שמחה מזוייפת, כזו שמכינים אותה מראש, מה שמח בזה? אהה, והייתי חייבת לצטט אותך - "אני אישית מאוד אוהבת את דרכו של רבי נחמן" באמת? פשוט מדברייך נשמע שאולי לא..

naf86

New member
מעניין

כמה מהאנשים שרואים אותם בתל אביב לא צוחקים ומחייכים איתם, אלא בעצם צוחקים עליהם.... אם אני הייתי רואה אותם כשאני במצב רוח רע, זה לא היה משפר לי את המצב רוח אלא להיפך- מעצבן אותי עוד יותר.

את לא דתיה את חרדית

למי את מספרת מעשיות? את כל כך מאוהבת באיש מצדיקה ללא היסוס כל טירוף ברסלבי ואת מעיזה לומר אני לא דתיה? ומאידך גיסא למה באמת את לא דתיה? הרי כל דבריו הם לשם שמיים לקיים מצוות הבורא אז למה את לא בסצנה?

גאניס1

New member
זה ממש פשוט

חבל לי שאנשים כמוך מסתכלים רק שחור ולבן. יש בעיני משהו יפה בשמחה ואימרותיו של רבי נחמן, דברים שהם דרך ארץ, והם לדעתי באים לידי ביטוי הכי יפה בחוכמתו של רבי נחמן. למרות ששוב ניתן למצוא זאת בעוד מקורות לווא דווקא יהודיים. למה אני לא דתייה? לא מתחברת לחוקים. החוקים לא מחזקים ולא מחלישים את אמונתי בזה שלמעלה. למה לי לא לאכול פירות ים? זה טעים. למה לי לא לאכול חזיר- תן לי סיבה אחת הגיונית ואני אולי אשקול זאת. למשל שבת- על פי התורה זה יום מנוחה- הדרך שלי לנוח זה לקחת תאוטו ולנסוע לצפון לטייל- מה רע. תן לי סיבה הגיונית למה זה לא טוב. זו הסיבה שאני לא דתייה. תסכל במשקפיים חיוביות יותר, אל תחפש הגדרות לכל דבר, אין בזה טעם מלבד טעם סופי של מרירות. תחייה את מי שאתה ותנסה לאהוב את העולם שאתה חי בו- ושוב, שמחה מביאה שמחה, אז למה לשפוט ולחפש את רעתו של אחר? תחייך

את לוקחת מה שמתאים לך

ומה לגבי דברים שלא בדיוק נראים שפיים בחסידות הזאת? ולגבי שבת ופירות ים ואוטו לצפון אני יכול לתת לך אלף סיבות. הבעיה שאת רואה רק מה שאת רוצה.

למעלה