נחמה

גיגוב

New member
נחמה

כן מזמן לא כתבתי אבל כל יום כמעט אני נכנסת לקרוא וללמוד מנסיונם של אחרים. אתמול הייתה לי יום הולדת, והגעגועים כמעט הכריעו אותי, הבנות לקחו אותי למסעדה והיה טוב אבל הגעגועים..... חצי שנה עברה ואני רק רוצה חיבוק, רק רוצה לדבר איתו לרגע. בעודני במצב רוח מלנכולי שכזה קיבלתי בתא הדואר מעטפה ובה דיסק עם סרט וידאו שנעשה לפני כמה שנים וזו הייתה נחמה אמיתית פתאום הוא חזר לרגע ולו רק על גבי המרקע, אבל זו הייתה מתנה במקום. למדתי שגם ברגעים הכי קשים משהו יכול לקרות ולהפוך את מצב הרוח. שיהייה לכם חג אורים שמח מלא ניסים והפתעות. יעל

BennyKa

New member
ואף על פי כן - צריך ללכת הלאה

בואי נסתכל בזה ככה:....... כשאת רוצה חיבוק ראי עצמן כאילו קיבלת אותו כשאת רוצה לדבר איתו עשי זאת - בראש או בכתב בכלל לכתוב זה משחרר ויש כח למילים לחזק אותנו וכשתשלימי עם העובדה ששיחות הן רק בראש או בכתב תוכלי לאזור אומץ וכוח ולצאת מהקוביה ואולי אולי גם למצוא מושא חדש לחיבוק ......... היי חזקה - והביטי קדימה - המחר נמצא שם ומחכה לך !!!! ולמרות שאנני מכיר אתך כלל - קבלי חיבוק וירטואלי - אנחנו איתך חג אורים שמח!!!

מזל טוב ניגובים יקרה

שמחה שהבנות יזמו להוציא אותך ולהשקיע בך ליום ההולדת זה לא מקרה שהגיע הדיסק אמרתי לך הכל מכוון הגעגועי גוברים עם הזמן אבל את חיה ועושה דברים אנא כתבי את מה שעובר עליך וככה לאט לאט תראי שאת במקום אחר מבחינת האבל כתבי על הגעגוע ועל מה שעובר עליך בימים אילו , בטוחה שהכתיבה תעשה לך רק טוב

גיגוב

New member
תודה

מילים כדורבנות, הכל נכון ותודה. אני ממשיכה ללכת עדיין אינני יודעת אם קדימה , או באותו נתיב, כאילו משדרת עסקים כרגיל. ואומרים לי החיוך שלך תמיד עושה טוב ומשדר שמחה, ואני אומרת לפעמים לאנשים ולפעמים בלב שהכל כומופלג',הכל הצגה. רק חצי שנה עברה מאז שהלך ובעצם רק עכשיו נפל לי האסימון הוא לא חוזר. אמרתי לו ברגעיו האחרונים שאני משחררת אותו לעולם טוב יותר בלי סבל, ושאני אסתדר, אבל עכשיו זה נעשה קשה יותר ויותר הלבד. יש לי בכיס טלפון של פסיכולוג וכל פעם אני חושבת לעצמי מה אגיד לו ? האם הוא יוכל להחזיר חיים שלמים. אני עדיין מחכה לראות איך אני מתמודדת, בינתיים כלפי חוץ אני "התגברתי" אז מזל שאתם פה ולפעמים יכולה לפרוק, ולרוב להציץ לחיים מנופצים כמו שלי ולשאוב כוח מחוכמתכם. לילה טוב יעל

yamkachol

New member
שלום גיגוב,

את מתמודדת עם האובדן, וכל הכבוד לך על כך. זה קשה , זה כואב, זה איום ונורא, ואנו לומדים לחיות עם האובדן. אנו לומדים לחיות בלי אהובינו - ועם הזכרונות. אנו לומדים לחיות אחרת (מאשר קודם). לפעמים פחות קשה , ולפעמים יותר קשה. אלו תקופות. כמו בטיול רגלי, לפעמים יש מישור, ירידה תלולה , או מתונה, ולפעמים גם עליה מתונה או תלולה.... לכל דבר יש התחלה וסוף. אחד מהקשיים של האובדן, זו תחושת חוסר השליטה, הרגשת הבלבול. מתמודדים גם עם זה. אנחנו בבי"ס של החיים...

BennyKa

New member
המלים לעידוד; הדורבנות מייסרים אותנו אבל.....

את חזקה הרבה יותר ממה שאת נותנת לעצמך קרדיט אם לא היית כזאת לא היית מסוגלת לשדר עסקים כרגיל את גם אנושית אחרת לא היית חשה את הכאב הגעגועים ובעיקר את התיסכול של אין מה לעשות הזמן הוא דבר יחסי מאוד וסוביקטיבי - הוא גם נוטה לתעתע בנו לפעמים רץ לפעמים עומד מלכת. אני למדתי שככל שאנו עסוקים יותר, פועלים יותר - פיזית ונפשית - הזמן מתקדם מהר יותר בכל מקרה חצי שנה או 6 שנים אין הבדל תלוי מה עושים עם זה נכון עשית ששיחררת את אישך האהוב לדרכו אני מבין שבעולמנו הוא שבע לא מעט מרורים וכל הסובבים אותו גם כן אינני יודע מה היה מצבו ואיך הוא קיבל את הגורל בימיו האחרונים בכל מקרה אני בטוח שגם הוא משחרר אותך לתקן את חייך בעולמנו זה ליוויתי את רעייתי במחלת הסרטן - לויקמיה - במשך כשנתיים, שנתיים בהם עברנו חביות קשות של כאב וסבל אבל גם חביות רבות של תיקווה ושימחה אורנה היתה אדם מדהים ואישיות בלתי רגילה וההתמודדות שלה עם הסרטן, עם החיים, עם הגורל ועם המוות היתה מדהימה לא פחות ומעוררת הערצה (לא שלא הערצתי אותה לפני כן .....) מייד כאשר מחלתה אובחנה היא אמרה לי, לילדים, לחברות והחברים ולכל מי ששמע - מהמחלה הזאת או שחיים או שמתים - ישירות עם מבט מפוכח וענייני, כמו בכל דבר אחר שהיא עשתה. היא לחמה בסרטן בצורה הרואית ממש ועשתה כל מה שהיה ביכולתה ואפילו יותר כדי להמשיך ובאותו הזמן היה לה ברור שזה הגורל ויתכן שכל המאמצים הם לשוא. הרווחנו,בעצם קנינו בכאב וסבל, 20 חודשים ביחד, 20 חודשים שבהם היו ימים שהרופאים אמרו אין מה לעשות כל מה שאפשר לעשות הוא לקוות ולהתפלל - יצאנו משיתוק שנגרם ממעורבות הסרטן בנערכת עצבים מרכזית, יצאנו מדימום מוחי נרחב שגרם לשיתוק בחצי גוף וריתוק למיטה עם קטטר וטיטול דרך שיקום מדהים לתפקוד מלא - כולל נהיגה. עברנו שתי השתלות מח עצם ובכל זאת הלויקמיה היתה עמידה לטיפול ותקפה את העצמות ובסוף את הבטן. ידענו שאיו יותר טיפול כשלושה חודשים לפני שנפרדנו ועמדה בפנינו ההחלטה מה עושים עכשיו - בעצם לא היתה שאלה לאיז כיוון לפנות השאלה היתה מהו סדר העדיפויות שנספיק כמה שיותר אספנו את שתי בנותינו 15 ו 11, יש לנו עוד בן (ארבע וחצי) אבל הוא קטן מכדי להבין, וסיפרנו להן שאין יותר טיפול ושבשלב מסויים ניאלץ להיפרד והודענו להן גם שאין בכונתינו לפסיק את החיים היום אלא עכשיו הזמן לנסות ולהספיק כמה שאפשר. ובאמת הספקנו - ירדנו לשבוע לאילת, טסנו ל6 ימים חלומיים לאגמים בצפון איטליה ולאחר מכן הלכנו לפגוש חברים ומשפחה, אורנה היתה תמיד מוקפת בחברות וחברים אי אפשר היה להיות אדיש אליה ואת כולם היא העמידה במקום - המצב הוא כזה; עכשיו בואו ננצל את מה שעוד נותר ההשלמה שלה עם הגורל היתה מושלמת היא דאגה לכל הפרטים הקטנים של עכשיו וגם של מה שיהיה אחר כך - את יעל, אמרת לאישך שתהיי בסדר, כאן זאת היא שאמר לי שאינה דואגת לי ושהיא יודעת שהכל יהיה בסדר היא נפרדה מכולם כולל מהילדים בצורה מסודרת ושיחררה אותם ואותי מכל מחוייבות כלפיה ביום שאחרי, החיים ימשיכו אמרה ואין מה לעשות וזכור תמיד שבסוף הלילה יש מחר האומץ הזה, הכח הזה, הישירות המפוכחת עד כאב מחזיקים אות - את כולנו ילדים ומשפחה ואני מרגיש את הצורך העז לשתף בו את כולם כי ככל שאורנה מיצתה את החיים כשהיתה כאן כך בתנהגותה ובמסר שלה היא מעבירה את התמצית הזאת לנו. יעל אני בטוח שתסתדר,י את מסודרת כבר עכשיו, זה רק ענייו של איך מביטים בזה - כן לכי הלאה ו... כן השתמשי בטלפון שיש בכיסך - את חייבת להוציא את מה שבפנים בשביל לסדר את הראש, אל תנסי לחשוב מה יקרה ומה תגידי כשתהיי שם זה כבר יבוא נאופן טבעי - יש בך את הרצון והכח רק צריך להתחיל ועוד דבר קטן הבנת כבר שאישך לא יחזור, אז הביני גם שמסלול חייך הקודם לא יחזור גם הוא זאת מציאות מקבילה שאנו איננו חיים בה עכשיו - הביטי מסביב נשמי עמוק ושאפי פנימה את המציאת הנוכחית שלך - יש לך את היכולת להפיק ממנה את המיטב הרבה כוח ואור !

תורקיז

New member
ההכנות לפרידה

יש לנו מחוייבות להמשיך הלאה, להחזיק את כולם, לתפקד, להתמודד. לי לא היתה שום הזדמנות להפרד. ניר נהרג בתאונת דרכים ביום שישי בשעה 6:30 בבוקר בזמן שהיה עם חברים בטיול. אפילו את גופתו לא איפשרו לי לראות. הגבר החזק שלי פתאום בבת אחת נעלם! גם אצלנו, כמו שסיפרת יעל, הוא היה בעמדת הקשוח ואני בעמדת הוותרנית. (למרות שאני הייתי שרת החוץ המשפחתית...) ופתאום אני צריכה להגיד לא לילדים לכל מיני דברים? שלא נדבר על עוד מיליון ואחד אלף דברים שנעשו לגמרי באחריות שלי והיו בחלקם שלו. (כולל טיפול במחשב שפתאום שובק חיים...) נכון שניר נהרג בפתאומיות איומה. אבל כנראה שהנשמה שלו ידעה שזה הסוף. למשל, היינו צריכים לנסוע לאילת בשבוע שבסופו הוא נהרג. אבל הצלחנו ממש בכוחות על להקדים את השבוע באילת בשבוע ימים - ושתבינו מדובר בכך שהצלחנו לנסוע לאילת לשבוע בחול המועד פסח!!!! ועשינו זאת ממש בחול המועד. יחד עם זאת ממש כשאישרו לנו מהמלון לבוא המראה שעל הקיר בחדר של הבן שלי שישן באותו זמן נפלה מבלי שמישהו נגע בה והתנפצה לרסיסים. (כאילו מן הודעה מוקדמת על בואו של אסון...) בחופשה הזו הוא כל כך נהנה. הוא לא הסכים לעשות שום דבר שלא גרם לו עצמו להנאה. והיו עוד סימנים שבראייה לאחור הבנו שהנשמה שלו נפרדה. בין הדברים שהכי עצובים לי בימים האלה של חנוכה זה הסופגניות. כשהגדולה היתה תינוקת המטפלת שלה הכינה סופגניות מצויינות ריקות. הגדולה כבר בת 17 וכל השנים אנחנו דיברנו על הסופגניות שלה. כל שנה ניר היה אומר לי: תתקשרי לסימי, תבקשי את המתכון. ואני בכל פעם מתחמקת מהביישנות. בחנוכה האחרון לחייו הוא התעקש! חיפש את הטלפון של סימי. קיבל ממנה את המתכון והכנתי לו את הסופגניות שכל כך רצה. (לא הצלחתי כמוה, אבל בדרך). השנה שוב הכנתי לו את הסופגניות של סימי - אבל הוא לא בא לאכול! שיהיה לכולנו חג שמח, עם אור ועם כוח להמשיך הלאה.

בהחלט מבינה על מה את כותבת

זה כמו שאני נגשתי ודברתי עם אחותי בטלפון המבצעי ערב לפני התאונה שלה נדברנו להפגש בשבתץ בבית , שהחבר שלה נשאר תורן מרגע ששמתי את הטלפון על כנו , בכיתי עד הערב ולמרחת השמעתי לחברה שלי במשרד קלטת של שירי אהבה שהחבר שלה הכין לה LOST IN LOVE של להקת AIR SUPPLYY תקשיבי לשירים ותביני כמה זה נעשה בלא מודע אבל המילים בשיר מדהימות

BennyKa

New member
פרידה פיתאומית קשה יותר

אין כל ספק בכך שפרידה פיתאומית קשה יותר - המכה כואבת יותר וההתמודדות שאינ הדרגתית מקשה על ההשלמה וכל הזמן צצה השאלה מדוע - מדוע אני במצב הזה למה זה מגיע לי / לנו במודע החלטנו לא לעסוק בשאלות למה ומדטע - הסיבה והתכלית של מה שקורה לנו אינם בידנו וכנו שנאמר בשיר: אל נבקש הכל לדעת אל נבקש לדעת כל סוד יש לפעמים שסיב לא נודעת אל נבקש ואל נחקור יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע יש גם דברים שנראים בלי סיבה לא צריך כל דבר לחקור ולשאול לפעמים גם מותר לא לדעת הכל גם אילו ידענו את הסיבה או התכלית למה שקרה לא היתה לנו האפשרות לעשות דבר לשנות את הצוצאות ולכן מכיוון שניגזר עלינו להשאר כאן עלינו להפיק מכך את המירב והמיטב חנוכה הוא החג האהוב עלי בגלל פשטותו ובגלל סימליותו יש תקווה ואנו באנו חושך לגרש ולמרות שכל אחד הוא אור קטן כולנו ביחד אור איתן חג שמח (לאכול סופגנית - אבל במידה כדי לא להשבית את השימחה

הפרדה שלי שלא היתה ...

כל כך הרבה נשאר להגיד שלא נאמר ... כך בפתאומיות (או שלא) רבע שעה לאחר שנפרדנו והוא בדרכו לנסיעה לבן לסוף שבוע ...נפל ..וזהו הסיוט שלי התחיל ... אבל ,הוא כנראה חש חודש ימים דבר על היום שאחרי ,על מה אלבש לדייט הראשון שלי ...אביו היה ביהח והוא אמר אבי יגיד עלי קדיש ולא אני עליו ... וכך יצא ביום שישי נפרדנו בנשיקה ...קצת הרגשתי זנוחה שעזב לסוף שבוע ,לבן, אבל היה לנו חשוב שיהיה איתו ...רבע שעה לאחר יצאתו ,הטלפון הנורא מהבן, אבא נפל רוצי לתחנת הרכבת ..... וזהו מכאן אני מתפקדת כרובוט דואגת לכולםםםםםםם...מעסיקה עצמי באלף דברים ...מבשלת מכינה לימי השבעה ...מנחמת מחבקת ..והכל כחלום לא נוגע בי...ואני מתעוררת לסיוט של חיי זמן מה אחר כך ... מעקלת את הלבד האין סופי את חסרונו הגדול ...ומודה ליקום על כל מה שיש לי ..על הנכד הנפלא שנולד לי,3 חודשים לאחר מותו , סמוך ליום הולדתו , כך שיום הולדתו של המלאך שלי,הוא גם יום שמח כי חוגגים לנכד יום הולדת , שמתם לב שכל חינו שזורים בשמחות לאחר עצב? יום העצמאות לאחר יום הזכרון,לפני סוכות יש את יום הדין כיפורים ...חנוכה מחושך לאור... פורים מתענית אסתר לשמחה גדולה ...וכך הלאה .... ותמיד צריך לזכור שיש גם מחר , והשמש תזרח ותאיר את דרכינו ... והם ציוו לנו להמשיך ולחיות מתוך שמחה ... והכי טוב שאני יכולה....

מזל טוב ניגובים

שהשנה החדשה תביא לך כוחות חדשים את סוגרת שנה שביעית ומתחילה שנה שמינית השנה השביעית היא שנת שבתון שאז לא ניתן להתחיל דברים חדשים כך זה בשבתון אבל השנה השמינית היא השנה של הישום של מה שלמדת בשבתון ואם תתחילי לבנות לך חיים בלעדיו זה יצליח למצוא לך חוגים ולהתחיל להחלים מבפנים יש לך את היעכולת להשתנות ולשנות את החיים שלך , אז בהצלחה יקירה שתהיה לך שנה נהדרת , כי הפיק של השנים בנומרולוגיה מתחיל ביום ההולדת

מזל טוב גיגוב

באירועים הגעגוע מתגבר ...וטוב שבנותיך היו איתך וחגגו לך , ותשמחי בכך שאת לא בודדה , תשמחי בדיסק שהגיע כך לפתע... היקום דואג לך ... מאחלת לך המון מזל טוב , כל שתבקשי לו יהי....... יום הולדת שמח לך טלי

למעלה