נחמה ?

Falcon X

New member
נחמה ? ../images/Emo4.gif

התקבלתי לקד"צ טכני בחיל אוויר, אני אמור ללכת ב-21 לאוגוסט ל-3 חודשים לטכני בחיפה להתחיל את הקורס. אני פרופיל 97, הייתי מועמד להאזנה במודיעין בהתחלה, אבל לא התקבלתי, אז החלטתי ללכת על הקד"צ הטכני, מה גם שאני די אוהב את כל הכיוון הזה של אלקטרוניקה וחשמל (למרות שלא הרחבתי בהם בתיכון). במילים אחרות - או קרבי, או הטכני של ח"א. ועל קרבי אני בכלל לא חושב. הייתה בי התלהבות עד לפני כמה זמן, בגלל שהבנתי שהתנאים טובים בח"א ובבסיסים והתפקידים שאני יכול לצאת איתם משם הם טובים. אבל בזמן האחרון אני שומע ביקורות קוטלות לגבי התפקידים ולגבי התנאים שם.... השאלה שלי, זה באמת כזה גרוע ? אני פשוט חשבתי שאני הולך למשהו טוב פירסמתי את ההודעה הזאת בפורום סדירים, אשמח לשמוע ממכם גם חוות דעת, חבר'ה שכבר בחיל האוויר תודה מראש על כל התייחסות... :)

pure_as_fire

New member
תלוי בהרבה דברים

תשמע אם אתה אומר שקרבי לא בא בחשבון, וזה מה שנשאר לך, לא הייתי אומר שיש לך הרבה ברירות, חוץ מזה, קיבלתי את הרושם שאין לך מושג לאיזה מקצוע אתה הולך, בעיקרון יש 3 כלליים, אלקטרוניקה חשמל ומכונות, זה חשוב מאוד שתברר לאן אתה הולך ותגיד מה בטוח תיהיה, ככה יהיה יותר קל להגיד לך מה מצפה לך. עכשיו בעיקרון זה גם תלוי לאיזה דרג אתה הולך, יש דרג א', ב' ו-ד', כול דרג עולה בסולם הדרגות לתוך החלקים הספציפיים יותר במטוס\מסוק. עכשיו אם הקורס שלך 3 חודשים הוא כנראה דרג א', שזה הכי קריעת תחת בכול הכנות, ככה שאם אתה אוהב לקרוע תתחת בעבודה אבל להיות עם ההרגשה של החבר'ה כול הזמן, אז אתה לא תסבול שם יותר מדי. תברר לאן אתה הולך ותחזור בתשובה לכאן ויהיה אפשר להסביר לך עוד.

Falcon X

New member
או קיי, רק

איך אפשר לברר את זה ? הבנתי שהולכים לטכני, עושים את הקורס, ורק אחרי הטירונות אני מקבל את האפשרויות שלי ולפי מה שהסבירו לנו בזימון, הכל נורא פתוח... ז"א רק אחרי הקורס אני אדע באיזה תחום אני, ובאיזה דרג (או שעבדו עלינו ? חחח) מה שכן, אלקטרוניקה אני לא אהיה, כי לפי מה שאני יודע זה רק לבוגרי מגמות אלקטרוניקה האמת אני די מבואס... בפורום מתגייסים גרמו לי להבין שאני נכנס לאיזה גיהנום חח אני חשבתי ממש ההיפך

shimonev

New member
בקורס אתה אמור ללמוד את המקצוע

שלך בצבא. ולפי הקורס אתה תידע איזה דרג אתה ועל איזה מטוס אתה תעבוד הכל... ואחר כך להגיע לבסיס ולהתחיל לעבוד

Falcon X

New member
אני הבנתי לגמרי אחרת

אני הבנתי שהחומר שאני לומד בקורס הוא כללי, ואני מתמקצע בתחום מסוים רק בסדיר אז איך אני אמור לדעת מה אני הולך ללמוד ? כי אין לי מושג

טוב

דבר ראשון אתה לא יכול לדעת לאיזה מקצוע אתה הולך אבל אתה יכול לדעת לאיזה תחום אני חושב שאתה תלך לתחום חשמל אני ממליץ לך כמה דברים אם אתה דרג א אל תלך בשום אופן להיות חמש כי זה קריעת תחת ואתה תסבול גם ביציאות הביתה כל שבת שניה אני ממליץ לך אם כבר ללכת להיות חמ"מ חשמלאי מכשירן מטוסים/מסוקים ובהצלחה

Falcon017

New member
מה?!

אני משרת כחמ"מניק בדרג א'. ודווקא אצלינו העבודה לפעמים לא פחות קשה מטכנאי דרג א' (חמשים/ממ"סניקים)... והיציאות גם לא יותר טובות. אז מה שאתה אומר הוא לא נכון לכל המקומות.

שרוכית

New member
אתה מכיר חייל שכן שמח בשירות שלו!?

אני יודעת שזה לא התפקיד הכי אידיאלי אבל לא התקבלתי למה שרציתי וזה או זה או כלל צהלי...:/ חוץ מזה הוא חיפש נחמה וצרת רבים חצי נחמה :}

pure_as_fire

New member
בתכלס שירות טוב תלוי ב>>

האנשים שיוצאים איתם במקום..... תגידו מה שתגידו, אבל זה הגורם הכי משמעותי בכול העניין ושוחרים הם חרא של עם, בגלל זה נדפקתם

Falcon017

New member
חוות דעת של חייל בחיל האוויר

אני חייל בסדיר כבר שנה באחד מבסיסי חיל האוויר, משרת כחשמלאי באחת הטייסות של מטוס האף 16. אני יכול להגיד לך את הדברים הבאים: כאחד שהיה בהרבה בבסיסי חיל האוויר, אני מגבה את מה שאמרת לגבי התנאים. התנאים הם באמת טובים ביחס לבסיסים ירוקים. לגבי התפקיד, אני יכול להגיד שמה שיהיה, זה הרבה תלוי בך. אם המקצוע הספציפי שתלמד אותו בקורס ימצא חן בעיניך, תתעניין בו וכשתוצב בבסיס תהיה לך מוטיבציה גבוהה לשרת באותו תפקיד, אני מבטיח לך שתהנה לא משנה עד כמה קשה תהיה העבודה. כמו כן, יהיו לך אפשרויות להתקדם בחיל, להיות בכיר ולאזרחות תלמד הרבה מאוד. כמובן שהכל יכול להיות הפוך אם תראה שזה לא בשבילך או שלא תהיה לך מוטיבציה כי תחשוב שזה קשה. אני מקווה שעזרתי לך.

בוב 126

New member
תשמע,הכל רק לא החייל הזה...

באמת,לך תהיה הכל רק לא איזה טכנאי של חיל האויר.הבסיסים אולי יפים ויש בריכה,קולנוע,בורגר ראנצ`,וכאלה...אבל אל תשכח מי מתחזק את כל זה,מי צובע לקראת כל ביקורת,אתה מגיע למצב ששבוע אתה בתורנות ושבועיים במחלקה שלך.אל תעשה את זה! ועוד הטכני?!? 4 שנים וחצי הייתי שם,וזה המקום הכי מגעיל שהייתי בו.שמע לי אחי,אל תעשה את זה... גם אני בדרך לצאת מזה,ויש לי מספיק חברים שחתמו על 55,ומעדיפים קרבי...חבל,באמת...

שרוכית

New member
מנצלשת..

טוב אז כמו שאמרתי גם אני התקבלתי לקדצ טכני בחיל האויר...הקורס מתחיל ב21 לאוגוסט והגיוס שלי כלומר הטירונות מתחילה ב27 לאוקטובר. אם מישו יכול להסביר לי מה המעמד שלי בדיוק בתור שוחרת?מה זה אומר?אני על מדים נכון?אני צריכה לקנות את הציוד שקונים לטירונות?אני ישרת באותו מקום ששם אני עוברת את הקורס? תודה לעונים

Falcon017

New member
הכל יהיה כרגיל

את תהיי על מדים גם בטירונות וגם בקורס. תצטרכי להביא איתך לטירונות כל מה שאת צריכה ורוצה להביא. רק שהקורס שתעשי יהיה לפני שתתגייסי לצה"ל. כלומר לא יחשב בפז"ם השירות. לאחר הקורס את תתגייסי ותוצבי באחד מבסיסי חיל האוויר- תלוי במקצוע שתלמדי ובסוג הציוד שתעסקי בו. אני בטוח שהדברים יתבהרו לך ברגע שתתחילי את המסלול וכבר תראי איך זה עובד במדוייק.

למעלה