נחמד...?

צביקהאו

New member
נחמד...?

שלחתי לארכיון מלחמת העולם הראשונה שאלה לגבי הסבא שלי, יש לי תמונה וגלויה שלו מ1917- זה התשובה שקיבלתי... Please send us a copy of the photograph and the Postcard via e-mail to the following address ( [email protected] ) We will try to find out some information about your grandfather, but please be informed that we have to charge a reseach which will be carried out by ourselves. The costs will be app. 64,-- € ( plus postage ). Unfortunately the research results will be written in German.

yaelgro

New member
אין מה לעשות...

אצלנו מי שמטפלת בפרוייקט המשפחתי הגדול שילמה הרבה יותר מזה תמורת 2 תמונות נדירות של אב ואם השושלת.

שרי סילבר

Active member
מספר הערות ראשית, ע"פ הכתובת שציינת אין המדובר ב-"ארכיון מלחמת העולם הראשונה", אלא בארכיון הצבאי (ארכיון המלחמה) בוינה. ניתן למצוא בו מידע אודות חיילים וקצינים ששירתו בצבא האוסטרו-הונגרי, עוד לפני מלחמת העולם הראשונה. החיפוש ביחס לקצינים בד"כ קל יותר עבורם, כי תיקי-הקצינים מסודרים ע"פ סידור אלפאביתי של השמות. ביחס לחיילים שלא היו קצינים, הם בד"כ דורשים לציין דרגה ויחידה בה שירת, שזה מידע שלא תמיד מצוי ברשותנו. בשעתו פניתי אליהם וקיבלתי תשובה, שהחיפוש יעלה 84 אירו, ועלי לחתום על טופס שאני מתחייבת לשלם גם אם החיפוש לא יניב תוצאות. העברת-התשלום חייבת להיעשות דרך הבנק, ומהר הבנתי שאני עלולה להקדיש כ-500 ש"ח עבור תשובה מנומסת בגרמנית: צר לנו, אך לא מצאנו... וכו'. זה נראה לי סיכון קצת יקר עבורי, במיוחד בהתחשב בכך שאנשים נוספים שפנו אליהם, כולל מספר חברים מהפורום, לא נדרשו לשלם כלל עבור תגובה שלילית. נהפוך הוא, בחלק מהמקרים הם אפילו הפנו אנשים לארכיונים אחרים, שאת כתובתם הם ציינו. במקרה שלי, אני מניחה שהברד"שים, ששירתו בהמוניהם כקצינים בצבא האוסטרו-הונגרי, ימצאו בארכיון, אך להשקיע כמה מאות שקלים עבור כל אחד זה סיפור יקר מידי עבורי בשלב זה וגם קצת מקדים את זמנו. ע"פ התקדמות המחקר אשקול בהמשך. והערה אחרונה לסיום: ממה שהבנתי, גם האפשרות שמישהו שחי בוינה/מזדמן לוינה יגיע לארכיון ההסטורי במטרה לחפש את המבוקש אינה מוזילה את התעריף של הארכיון עצמו. היא רק תחסוך את העמלות הנלוות (שזה לא מעט, לעיתים). בכל מקרה, אם אתה "הולך על זה", שיהיה בהצלחה! במקר

צביקהאו

New member
עוד כיוון

מישהוא בפורום של האוסטרו הונגרים כתב לי שהונגריה ואוסטריה החליטו שהמידע הוא ציבורי ולכן (הוא משער שאני מהונגריה) עלי לפנות לנציג ההונגרי שם ואולי זה לא יעלה, מצד שני העלתי השערה שגם האחים והאבא של הסבא היו מגוייסים, הקרוב משפחה מהונגריה כתב לי שהסבא שלו היה בגדוד כזה וכזה ואפילו זכה במדליה וכד. לדבריו כל גבר מגיל 16 התגייס...

למעלה