נחל שניר

נחל שניר

אנחנו שניים +ילד בן 3.
האם שווה להגיע (ולשלם) רק בשביל המסלול הקצרצר בנחל שניר? (זה עם המפל וברכות השכשוך).
המלצות לאטרקציות אחרות בסביבה להרכב הנ"ל יתקבלו בשמחה.
ולגבי הרמה, האם יש כרגע מה לראות בג'ובה הגדולה ליד אודם או רק כאשר יש פריחה שווה להגיע?

תודה.

אלעד 1975

New member
נחל שניר שווה גם המסלול הקצרצר

אצלנו הם נהנו ממנו מעוד גם בגיל 5 ולא רצו לעזוב.
הג'ובה הגדולה - מגיעים אליה בעיקר בשל הפלא הגיאולוגי. אני לא ממש התלהבתי והמסלול הארוך יותר (המסומן) ביער אודם לדעתי יפה יותר.
תמיד עדיף להגיע בעונת הפריחה לכל מקום בארץ אבל מה לעשות שאנחנו בעונה השחונה.

אני ממליץ על מבצר נמרוד- בתשלום אבל חוויתי גם לילדים.
גם סיור בחרמון הגבוה (משלמים רק על הרכבל והסיורים יוצאים בשעות קבועות ומודרכים בלבד).
קטיף דובדבנים כמובן.
יער האיילים באודם.

כולם בתשלום, חלקם בתשלום לא מבוטל, רובם מומלצים אם אפשר בשעות הבוקר המוקדמות או אחה"צ (בכפוף לשעות הפתיחה).

בריכת שכשוך יש גם בתל דן -רדודה וקרה יותר אך לאחר מסלול מעגלי משמעותי יותר, אם כי עדיין לא ארוך. המסלול מוצל לחלוטין!
ללא כניסה למים: נחל חרמון הוא הבניאס - גם כן בתשלום. השביל הצף בצירוף המפל אפשריים גם לבן 3.

ללא תשלום: פארק עין הזהב בקרית שמונה עם הנחל.
לפני שקיעה - מצפורים ברכס רמים: משגב עם (2 תצפיות, אחת מחוץ ליישוב ע"ש בניה ריין ז"ל והשניה אל תוך לבנון עד צור ממרום היישוב).
טיילת במרגליות.
עין טינה - מסלול רטוב במים.
אגמון החולה - רק אם יש סיורי שקיעה או זריחה כי אין שם צל.
פארק ואסט בצומת האמיר בצפון הרמה.
טורבינות הרוח ליד אלוני הבשן (לא יודע אם הצבא מאפשר כרגע כניסה לשם בשל המלחמה בסוריה).
תצפית ומוצב משוחזר בהר בנטל +בית קפה יקר.

קצרצר: פסל האריה השואג ליד תל חי ועמדה קולית.
דרך רכב: דרך הפסלים מכפר גלעדי דרומה בתוך היער לכיוון עין רועים (לא לבנות על מים שם) ועד לפארק הגיאולוגי שבמורדות צוק מנרה ומשם לקרית שמונה - מתאים לכל רכב.

סחטיין אלעד

לתשובה מפורטת כזאת לא ציפיתי,
למען האמת אנחנו ביקרנו בהרבה מהמוזכרים כאן (ללא הפעוט) אין לי ספק שהמידע הרב ששטפת אותנו כאן בו יהיה לנו לעזר רב,שאלות מיקוד כנראה יגיעו בהמשך.

ורד8

New member
אלעד

ספר קצת על עין תינה. אני שוקלת למחר בדרך צפונה

עופר 249

New member
הליכה בתוך מים

במעלה עד למפל היוצא מצינור יש מעקות לאחיזה בתחילת המסלול

עין טינה - עם פעוט בן 1.9 אפשרי?

עדיין לא הולך יציב, רוצים לנסוע ביולי.
ראיתי תמונות בגוגל והתלהבתי

למעלה