נחל מערה

• פותח הנושא p6a6
  • פורסם בתאריך

p6a6

New member
נחל מערה

שלום לכולם, נחל מערה מומלץ לטיול שבת של משפחות? מתאים גם לכאלה שקצת מתקשים בהליכה? לא היינו שם, אבל מישהי סיפרה שהייתה שם בטיול והמסלול מעגלי והיה מאוד יפה. אבל לא ידעה לתת קצת יותר פרטים, כמו מיקום מדויק להתחלה ואיזה מסלול. אם אפשר קצת עזרה והמלצות זה יהיה נהדר. תודה!

בין נובמבר למרץ יש איסור כניסה למערות בהם יש עטלפים
במערת התאומים שהיא האטרקציה של המסלול יש מושבת עטלפים שנמצאת כעת בשינת חורף.
בגדול המסלול הקל הוא הלוך וחזור ומתחיל קרוב לאזור התעשייה של בית שמש. עדיף לתכנן מסלול אחר באזור. מערת הנטיפים זו אופציה טובה, ביקור במנזר בית ג'ימאל, פארק קנדה ומנזר לטרון

אלעד 1975

New member
המסלול המעגלי שכולל רק חלק מנחל מערה מתאים למשפחות

מדובר במסלול הכולל טיפוס לחורבת עיטאב והוא מאד מומלץ, אם כי מתקשים בהליכה יתקשו בחלקים ממנו, כנראה בעליה ובירידה לחורבה.
הייתי מגדיר אותו כמתאים לילדים מגיל 4 ומתאים מאד לעונה: נרקיסים, כרכומים וחינניות. המסלול מאד מומלץ באופן כללי ומגוון: כולל מערות, מעיין, שרידים מרשימים של מצודה, תצפיות ועוד.

לעומתו המסלול האורכי בנחל מערה שיורד למערת התאומים (ממילא סגורה עכשיו) מצריך התגברות על סלעים מעט גבוהים יותר ומתאים לילדים גדולים יותר .

נק' התחלה: חניה של בית עלמין נס הרים בר גיורא או טוב יותר: פנו ימינה אחרי שתעברו את נס הרים (בין נס הרים לבר גיורא) לפי שילוט לחניון של קק"ל. עד שתמצאו סימון שבילים אדום.
שימי לב למפה המצורפת הכוללת צבעים של סימון שבילים ולמסלול הטיול המומלץ. בוורוד כהה הדרך הלוך ובכחול כהה סימנתי את הדרך חזור.
למעשה לא ממש הולכים על נחל מערה אלא בעיקר בצמוד לנחל דולב

ששש

New member
לא ציינת את מנהרת המילוט הארוכה למרגלות החורבה

אלעד 1975

New member
הייתי שם רק עם מנשא אז טרם הספיקותי להכנס

תוכל להרחיב בנושא וגם לצרף תמונה.

ששש

New member
תמונה בטוח אין לי

אך מנהרת המילוט נמצאת כ-30 מ' מצפון לעין חוד (מימין לעומדים עם הפנים למעיין ולתל).
הכניסה מעט חבויה ונמצאת מס' מדרגות במעלה הגבעה תחת העצים, מימין לשביל העולה...דומני שעץ חרוב מצל על הכניסה.
המנהרה כנראה שימשה כמנהרת מילוט מהמצודה והיא סתומה בחלקה הפנימי, אורכה הוא כ 70מ' (!), היא חשוכה לגמרי ומלבד הכניסה הקטנה ניתן ללכת בה זקופים- פנסים אמינים חובה.

למעלה