נחל דרגה...

shlomy22

New member
נחל דרגה...

כמה שאלות :
נתחיל בזה שלא יצא לי עדיין לטייל בנחל הנ"ל אבל יש לי נסיון רב עם טיולים וכו' ,במיוחד כאלו שקשורים בטיפוס סנפלינג או כל מיני תוספות אחרות.
האם כדאי לעשות את המסלול בשבת הקרובה בתקווה שתהיה שבת שמשית ?
הבנתי שיש מספר דרכים לעשות את המסלול ,אם כן מה המסלול הארוך יותר , ומה המסלול המאתגר יותר ?
איפה כדאי לחנות ? מאיפה להתחיל ?
כל פיסת מידע תהיה לעזר...
תודה ושבוע נפלא לכולם

guysoffer

New member
תשובות:

עקרונית, יש רק דרך אחת לעשות את המסלול, אבל אפשר לגוון, אם כי ההליכה במעניינת יותר היא, כמובן, הנחל עצמו.

אם אתה פעם ראשונה בנחל, אל תיקח שום סיכונים, תעשה את המסלול הבסיסי ביותר, הוא גם ככה מספיק ארוך וקשה.

אז בוא נתחיל: יש חניון לילה קצת אחרי מצוקי דרגות, שם אפשר לישון, ושם מתחיל הטיול. לגבי חנייה, ניתן להשאיר שם רכב, או לחנות קרוב למצוקי דרגות, או במחסום למטה (הפנייה למצוקי דרגות), בכל מקרה, אחרי הטיול צריך לחזור לרכב איכשהו.. נגיע לזה.

אסור!! להתחיל את הטיול ללא חבל 20 מטרים ! אני ממליץ 30 מטרים לפחות, ורצוי עוד חבל קצר נוסף אם מדובר על קבוצה גדולה.
אסור!! להתחיל את המסלול אחרי 09:00 (בקיץ אפשר עד 10:00), אחרת נתקעים בחושך, ואנא, תתייחס לאזהרה הזאת ברצינות, כבר חולצו הרבה פעמים אנשים מהנחל הזה..

מבחינת סמ"שים - ממצוקי דרגות, סמ"ש ירוק זו דרל הרכב הממשיכה גם אחרי חניון הלילה.
סמ"ש שחור יורד לנחל, ומשם סמ"ש ירוק עד לכביש 90 (ים המלח) - החלק האתגרי של המסלול.

הירידה במפלים - בעזרת חבל כפול - יש טבעות עיגון מוכנות בראש כל מפל, משחילים את החבל עד האמצע שלו, מחזיקים חזק את שני הצדדים יחדיו, ויורדים.

תתכונן להיות רטוב רוב היום, והמעוק עמוק, אין איפה להתחמם.

כשכבר תחשוב שיצאת מאיזור הבריכות, תמשיך ללכת בקצב טוב, יש עוד סרדת בריכות בהמשך, וגם היא לוקחת את הזמן שלה.

כשאני טיילתי התחלנו ב09:00, היינו 11 איש עם שני חבלים, וסיימנו באיזור 17:00, זה היה בקיץ.

כמובן - חובה לאטום את כל הציוד - יש בריכות (הרבה) שדורשות שחייה.

לחזור לרכב - לנו היו שני רכבים, השארנו אחד ליד המחסום - זה בערך 2 קילומטרים צפונית למוצא הנחל את הים. אפשר לנסות לתפוס טרמפ. אפשר גם להשאיר את הרכב למטה ולנסות לתפוס טרמפ למעלה.

אפשר גם ללכת את זה ברגל, ארוך ולא כיף.

שיהיה טיול נעים !
אל תצא אם זה לא יום חם !

גיא.

guysoffer

New member
תשובות:

עקרונית, יש רק דרך אחת לעשות את המסלול, אבל אפשר לגוון, אם כי ההליכה במעניינת יותר היא, כמובן, הנחל עצמו.

אם אתה פעם ראשונה בנחל, אל תיקח שום סיכונים, תעשה את המסלול הבסיסי ביותר, הוא גם ככה מספיק ארוך וקשה.

אז בוא נתחיל: יש חניון לילה קצת אחרי מצוקי דרגות, שם אפשר לישון, ושם מתחיל הטיול. לגבי חנייה, ניתן להשאיר שם רכב, או לחנות קרוב למצוקי דרגות, או במחסום למטה (הפנייה למצוקי דרגות), בכל מקרה, אחרי הטיול צריך לחזור לרכב איכשהו.. נגיע לזה.

אסור!! להתחיל את הטיול ללא חבל 20 מטרים ! אני ממליץ 30 מטרים לפחות, ורצוי עוד חבל קצר נוסף אם מדובר על קבוצה גדולה.
אסור!! להתחיל את המסלול אחרי 09:00 (בקיץ אפשר עד 10:00), אחרת נתקעים בחושך, ואנא, תתייחס לאזהרה הזאת ברצינות, כבר חולצו הרבה פעמים אנשים מהנחל הזה..

מבחינת סמ"שים - ממצוקי דרגות, סמ"ש ירוק זו דרל הרכב הממשיכה גם אחרי חניון הלילה.
סמ"ש שחור יורד לנחל, ומשם סמ"ש ירוק עד לכביש 90 (ים המלח) - החלק האתגרי של המסלול.

הירידה במפלים - בעזרת חבל כפול - יש טבעות עיגון מוכנות בראש כל מפל, משחילים את החבל עד האמצע שלו, מחזיקים חזק את שני הצדדים יחדיו, ויורדים.

תתכונן להיות רטוב רוב היום, והמעוק עמוק, אין איפה להתחמם.

כשכבר תחשוב שיצאת מאיזור הבריכות, תמשיך ללכת בקצב טוב, יש עוד סרדת בריכות בהמשך, וגם היא לוקחת את הזמן שלה.

כשאני טיילתי התחלנו ב09:00, היינו 11 איש עם שני חבלים, וסיימנו באיזור 17:00, זה היה בקיץ.

כמובן - חובה לאטום את כל הציוד - יש בריכות (הרבה) שדורשות שחייה.

לחזור לרכב - לנו היו שני רכבים, השארנו אחד ליד המחסום - זה בערך 2 קילומטרים צפונית למוצא הנחל את הים. אפשר לנסות לתפוס טרמפ. אפשר גם להשאיר את הרכב למטה ולנסות לתפוס טרמפ למעלה.

אפשר גם ללכת את זה ברגל, ארוך ולא כיף.

שיהיה טיול נעים !
אל תצא אם זה לא יום חם !

גיא.

רשמים משבוע שעבר

כל מה שגיא כתב מדויק כמובן, אני עשיתי את המסלול ביום רביעי שעבר.
הלכתי לבד ומהר, התחלתי ב9:00 סיימתי ב13:00, כאמור לבד בלי אף עצירה עם חבל 30 מ.
לדעתי אין מה לאטום ציוד פשוט לא להביא כלום בעייתי ופלאפון ומצלמה להכנס לקופסת פלסטיק.
המים קרים מאוד, גם אם רוצים לעצור לנוח זה לא ממש כייף.
דבר אחרון צריך להבין מהתחלה שאין מצב לא להרטב לגמרי ולכן פשוט לזרוק את התיק לגבים לקפוץ/ לגלוש אחריו בלי יותר מדי דרמות.
נ.ב
כתבת שאתה בעניין סנפלינג אז מאוד חשוב אל תביא שום ציוד סנפלינג מלבד חבל 30. חבל על הציוד ומיותר.

boxbarr

New member
עדיף להביא בחשבון הרבה יותר מ-4 שעות

למי שעושה את הנחל בפעם הראשונה, ייקח יותר זמן, לא משנה כמה מנוסה הוא.

יצא לנו כבר לעשות את הנחל כבר ב-3 שעות בירידה, ממצוקי דרגות ועד לכביש ים המלח (בלי פקקים),
וב-4 שעות בעליה מלמטה ועד למצוקי דרגות (נגד התנועה),
אבל בפעם הראשונה זה לקח לנו משמעותית יותר זמן.

ולגבי שבת הבאה - כרגע, לפחות, היא לא נראית חמימה מספיק, ואם אתה לא יוצא עם חליפת צלילה, תחשוב פעמיים.
היפותרמיה היא הסיכון הגדול בנחל, לא הנפילות.

hooting owl

New member
מוסיפה:

אם לא הולך להיות חם במיוחד בשבת הקרובה - דחה לשבת אחרת. המים קפואים, הכל מוצל, ואני ממש לא ממליצה בעונה הזו של השנה.
בנוסף - אל! אבל אל! תקפוף לתוך הגבים. חלק נראים עמוקים ודורשים שחייה ובחלק אפשר להתקע בסלעים שנפלו או שמטיילים זרקו פנימה או שהגב רדוד (זה רלוונטי יותר לתקופת מאי בערך, אבל נכון בגדול לכל עונות השנה). יורדים בחבל ולא לוקחים סיכונים מיותרים.

ששש

New member
לינק מצויין!

רציתי לצרף אותו וטרם הספקותי.

הוא מעולה במיוחד כי אני מופיע בתמונות ...

shlomy22

New member
תודה לכולם...

אז מה שהבנתי שאני מתחיל בסמ"ש ירוק, כקלומטר וחצי בדרך 4X4 עד הסימון השחור ואיתו ממשיך לנחל...
ואז היציאה היא סמ"ש ירוק ( בסוף המסלול )

shlomy22

New member
האם המפה במפה הזו קיימות נק' ההתחלה והסוף ?

אם כן אשמח אם תסמנו לי , את החניון, נק' ההתחלה , והמקום בו יורדים לסימון השחור לאחר הירוק

למעלה