ההבדל הוא בסוג המסלע
הגרניט, שהיא סלע יסוד נוצרה לפני כ- 744 מליון שנים, או בשפה גיאולגית בעידן הפרקמבריום, לעומת זאת, אבן הגיר גילה הוא פחות ממאה מליון שנים, ובשפה גיאולוגית, היא תוצר של תקופה הנקראת קרטיקון עליון. לא יודע עם שמת לב, אבל קראתי לפרקבמריום עידן, ולקרטיקון תקופה. לא מדובר בטעות או בסמנטיקה, בגאולוגיה נהוג לדבר על עידן, תור ותקופה. לדוגמא תקופת הקרטיקון העליון מתוארכת ללפני 64.3 מליון שנים עד 100 מליון שנים. היא חלק מתור הקרטיקון שמתוארך ללפני 146 מליון שנה עד לפני 64.3 מליון שנה. תור הקרטיקון הוא חלק מעידן שנקרא מזוזו איקון שתחילתו לפני 251 מליון שנה, וסיומו לפני 64.3 מליון שנה. מסובך? מאוד. לכן, אני ממליץ לך לא להכנס יותר מדי לעובי הקורה הגיאולוגית, אלא אם אתה רוצה שהמטיילים שלך יזרקו אותך מהתצפית לקניון. אני מקווה שעמנואל לא יתרגז עלי, אבל המלצה שלי היא לא להזכיר תקופות, תורים או עידנים גאולוגים, אתה יכול פשוט להגיד משפט כמו, "שימו לב, התחלנו את המסלול על סלע לבן, ולאחר כך וכך מטרים (אני לא זוכר את המסלול בע"פ) אנחנו עומדים על סלע שחור. במספר פסיעות עברנו לא רק מסלע גיר לסלע גרניט, אלא גם דילגנו על מעל חצי מליארד שנים." ומכאן אתה יכול להמשיך ולהרחיב על הנושא הגיאולוגי, במידה ואתה מעוניין, ולהוסיף מספר מילים על סלע הגרניט ועל סלע הגיר.