נחיתה בנתבג

jan777

New member
נחיתה בנתבג

שלום לכולם, מה ההבדל בין TOUCH AND GO לבין FULL STOP LANDING בנחיתה ותמיד כשאני מדבר עם הפקח בנתבג לקראת נחיתה הוא מפנה אותי למסלול 30...אם אני רוצה נגיד לנחות על 12 מה אפשר לעשות? תודה לכולם ושבת שלום!

אבירן171

New member
ההבדלים והמסלולים

ההבדלים הם, שTAG זה בדר"כ רק למטוסים קלים AKA ססנות, עוצרים לתדלוק או תדריך וישר ממראים. Full Stop Landing זה נחיתה סופית של ססנה או מטוסי נוסעים שעוצרים ומורידים נוסעים וכו'. בקשר למסלולים, אתה צריך להוריד קובץ AFCAD של נתב"ג וזה יסדר לך את הבעיות. בברכה, אבירן..

אתה טועה ...

Touch & Go אינו מה שהסברת . מה שציינת זה "Full Stop" . T&G היא נגיעה במסלול והמראה מיד לאחר מכן , ללא עצירה סופית . בעיקר משמש לאימוני הקפות .

roeenoy

New member
תשובות

touch and go זה כמו שאתה שומע... לגעת וללכת. כלומר לעבור את כל התהליך של הנחיתה רק שבסוף במקום להאט אז מגבירים את המנועים וממריאים שוב... full stop זו כבר נחיתה רגילה עם עצירה, ספוילרים וכל מה שלא תרצה.(למרות שגם בנחיתת נגיעה צריך להפעיל מן הסתם מדפים). בקשר לבעיה השניה זו בעיה נפוצה ואין לה פיתרון.. אתה כנראה תצטרך להתעלם ממנו או לעבור לטוס ברשת =]

jan777

New member
תודה לכולכם חברים אבל,

זה באמת יתכן שאני רוצה לנחות על 12 והפקח לא נותן לי? הרי במציאות אני יכול לבחור או שזה משתנה עם הרוח. אני לא מבין אם יש ILS ב-12 למה הוא לא נותן????. זה קשור במזג האויר? תודה לעונים!!!!

אבירן171

New member
../images/Emo207.gifל12 אין תדר ILS

הרצתי חיפוש בסימולטור וגיליתי שאין לו תדר ILS. לעומת זאת, ל26 יש. אבל על 26 כמעט ולא נוחתים, אם בכלל. מישהו יודע למה זה? בברכה, אבירן..

jan777

New member
ברור של-12 יש ILS אבירן!!!!!!!!!

אני תמיד נוחת עליו עם ILS פשוט חשבתי איך אפשר לעשות זאת עם אישורו של הפקח!! מישהו יודע???. בכל אופן תודה אבירן שניסית חחח

LLEM

New member
תשובה

קצת לא ברור על מה אתה שואל - על מציאות או על סימולטור, ואני אנסה לענות לך בהנחה שמדובר בסימולטור: קודם כל ראוי לציין, שבסימולטור (במידה ואתה "מקשיב" לפקחים הווירטואלים) אתה לא יכול לעשות דברים על דעת עצמך, ובין היתר לא יכול לבחור מסלול לנחיתה (אלא אם יש מסלולים מקבילים או בקבלת גישת Circle to Land). אם הפקח אמר לך משהו, לרוב זה מה שיקרה. מזג האוויר ו- ILS הם בהחלט גורמים המשפיעים על "החלטת" הפקח הווירטואלי לבחירת המסלול, ועל כך תוכל לקרוא במאמר קצר שכתבתי על המסלול בשימוש בסימולטור, אבל שים לב: המאמר אינו תקף, כאשר אתה משתמש בתוספים כגון טרמינל 3, ולדעתי כאן טמונה הבעיה: ישנו איזה באג שנגרם כתוצאה מהתקנת הסינרי של טרמינל 3, הגורם למסלול 30 להיות המסלול היחידי בשימוש ללא תלות במצב הרוח ומזג האוויר. יש פתרון לבעיה, אבל את זה כבר יסביר לך מישהו אחר, מאחר שאני לא מתמצא בזה. אם לא יסבירו לך, עשה חיפוש בפורום, כי כבר דנו בנושא מספר פעמים.

almogi

New member
תשובות

לגבי T&G - גרב אדומה ענה לך נכון. לגבי מסלולי מחיתה - בעקרון הם נקבעים לפי הרוח: רוח מערבית תגרום לנחיתה על מסלול 30 או 26. רוח מזרחית - על מסלול 12. בד"כ הסימולטור לא מאפשר לשנות מסלול (אלא אם מדובר במסלולים מקבילים או כשאין רוח בכלל). אגב - במצאות ינחתו על מסלול 12 גם אם יש רוח מערבית מתונה. הסיבה לכך היא שלמסלול 30 אין עזרים לנחיתת מכשירים מדויקת (ILS) וכן כיון שהוא דורש הקפה שמאריכה את הטיסה וחלק מהטייסים הזרים אינם מכירים אותה היטב (כבר היו מקרים שטיסים זרים בלילה התבלבלו בין המסלול וכביש מספר 1). מסלול 26 אמנם מצויד ב ILS והוא מסלול ארוך מה שהיה יכול להפוך אותו למועמד אידיאלי למסלול נחיתה במקרה של רוח מערבית, אלא שהגישה אליו עוברת מעל השטחים ולכן מסיבות בטחון נוחתים עליו רק כשממש אין ברירה (למשל - מסלול 12-30 בשיפוצים).

כן , במסלול 26 אפשר לנחות במצבי מ"א קשה ../images/Emo3.gif

המחבלים גם ככה לא יראו את המטוס עם ראות של 100 מטר

../images/Emo45.gif

עוד סיבה לנחיתות לרוב על 12 למרות רוחות מערביות, היא הגישה הישירה ממערב, במקום צורך לבצע הקפה. נוסיף לכך באמת את ה-ILS שתמיד מומלצת למרות שלא בכל תנאים יש צורך בה, והרי לנו הסיבות לנחיתה על 12. בסימולטור הוא הרבה יותר "יבש" מכך והרבה יותר תלוי רוחות. כמו-כן, אאל"ט אין לסימולטור תמיכה מבחינת ה-ATC המובנה בתפעול שני מסלולים שאינם מוגדרים מקבילים, כך שהוא יפעיל רק אחד להמראות ולנחיתות, אותו אחד שמתאים לרוחות, ונדמה לי שישנו שיקול של קרבה לטרמינל (במציאות כמובן שיש, השאלה אם גם בסימולטור).

almogi

New member
יש אפשרות למסלולים לא מקבילים

ניתן 'לעבוד' על הסימולטור כך שיחשוב ששני מסלולים לא מקבילים ממצאים בעצם בשדות תעופה שונים וכך לאפשר להפעיל את שניהם. כדי לעשות זאת יש לייצר קובץ AFCAD מטיפוס הקרוי STAR AFCAD. לא פשוט לייצר קובץ כזה אבל לרוב שדות התעופה הגדולים כבר יש.

אבירן171

New member
סליחה, תהרגו אותי אבל לא ראיתי שיש

נכנסתי לMap בסימולטור, ומשם לחצתי על נתב"ג וראיתי שרק ל-26 יש ILS, לשאר אין. ואני לא אמרתי שאין במציאות ל-12, אני יודע שיש לו, אני דיברתי על הסימולטור. בברכה, אבירן..

kipi benkipod

New member
שאלה לאבירן

למה אתה רושם דברים מטעים? למה אתה עונה תשובות כאילו אתה מומחה גדול בפורום וסתם מטעה אנשים, כשבאים אנשים חדשים וסומכים על התשובה שלך ואחר כך רואים שאתה טועה הם ידעו לא להיכנס לכאן, אתה מתבטא כאילו יש לך ניסיון של טייס מסחרי ואתה בכלל לא יודע כלום! אין לי בעיה אישית איתך כי אני לא מכיר אותך - רק אל תענה דברים שאתה לא בטוח בהם ב100%

אבירן171

New member
אני לא אומר דברים מטעים

אני אומר בדיוק את מה שראיתי. אם תרצה, אביא לך צילום מסך כדי לקבל התנצלותך. קורה שאדם טועה, ואם לא קרה למישהו, הרי שהוא לא אדם. בברכה, אבירן..

kipi benkipod

New member
תשובה

התכוונתי בקשר לT&G, התשובה שלך משקפת חוסר ידע קריטי, אבל זה בסדר לא לדעת, אני מאוד רחוק מלדעת מספיק בשביל פעולות פשוטות יחסית של הטסה, אבל אני לא עונה לאחרים בפורום כשאני לא יודע, בטח לא בביטחון שאתה עונה בו. אני לא אומר שאדם לא יכול לטעות, אבל הבעיה שאתה מטעה ויוצר רושם מוטעה למי שבא לפורום, אל תענה על שאלות של אחרים כשאתה לא בטוח בתשובה, זה דפוס חוזר בתשובות שלך, הרבה פעמים אתה עונה דברים נכונים ומכוונים (כמו ששאלתי לגבי הוספת משימות לסימו' ונתת לי קישור לflightsim לקבצי המשימות) אבל הבעיה היא כשאתה רושם דברים שהם טעות מוחלטת (כמו כאן) ואתה פשוט לא יודע. אני ממש לא מנסה להיכנס בך, תקרא ותעשה עם זה מה שתרצה

למעלה